Aceace Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Bizim mahallenin futbol topu benimdi. Ben eve gittigimde mac da biterdi. Aslinda topu birakmak isterdim. Hatta bi kac defa gizlice birakmistim da. Ama valide eve girerken topum yanimda degilse acayip kizardi. "Kendi malini elaleme verme. Topunla kendin oyna" derdi. Ben dahil butun cocuklar tav olurduk anneme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 dısarda top oynamanın video game oynamaktan daha iyi olduğunu nerden cıkarıyorsunuz ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 iyi değil zaten. klasik biz çocukken edebiyatı, nedense her nesil kendi gençliğinin/cocukluğunun şimdikilerden daha iyi olduğunu düşünüyor. 80+'lı nesil de 2000+'lıları yadırgıyor işte, bak bunlar nebiçim, biz dışarda top oynardık diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 2000 ne ya..2000 diye nesil mi olur..sigaradir o.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aceace Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Flassh said: dısarda top oynamanın video game oynamaktan daha iyi olduğunu nerden cıkarıyorsunuz ki Cunku oyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darestan Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 sosyofobik oluyosun evde video oynuyla geçirince çocuklugunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 dışarda oynamak; sosyalleşmek, başkalarıyla birebir diyaloğa girmek, sorun yaşamak sonra sorunları çözmek, grup aktiviteleri ile insan ilişkileri kurma, ilişkileri ilerletme, fiziksel aktivite ile enerjiyi atma vb. dışarda oynamanın böyle çok bariz birsürü faydası var. birsürü de araştırmalarla destekli. selçuğu evde lala büyütmüş 20 yaşına kadar ondan bilemiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Aceace said: Bizim mahallenin futbol topu benimdi. Ben eve gittigimde mac da biterdi. Aslinda topu birakmak isterdim. Hatta bi kac defa gizlice birakmistim da. Ama valide eve girerken topum yanimda degilse acayip kizardi. "Kendi malini elaleme verme. Topunla kendin oyna" derdi. Ben dahil butun cocuklar tav olurduk anneme. Annen tarzi bi arkadasin annesi vardi. Milletin icinde bagirir cagirir, zorla eve goturur ve eve giderken evde bak ne yapacagim, babana soyleyecegim diye gotururdu ve herkes o kadindan korkardi cocukken. Uzun bi aradan sonra gordum ve guleryuzlu tavri acayip geldi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 senko said: iyi değil zaten. klasik biz çocukken edebiyatı, nedense her nesil kendi gençliğinin/cocukluğunun şimdikilerden daha iyi olduğunu düşünüyor. 80+'lı nesil de 2000+'lıları yadırgıyor işte, bak bunlar nebiçim, biz dışarda top oynardık diye. "Bizim bir tane topumuz vardı sokakta toz toprak içinde dizlerimiz parçalana parçalana onlan oynardık en iyisi oydu" kafası yanlış evet. O zamanlar o zamandaydı, şimdiyse bu zamandayız. Çağa ayak uydurmak çok önemli. Fakat sırf sussun diye daha iki yaşında eline tablet tutuşturulup gözleri bozulana, asosyal olana, elinden alınınca ağlar hale gelene kadar elektroniğe ve hareketsizliğe alıştırılan çocuk daha da yanlış. Bunun yanlış olmadığını savunmak, modernlik zannetmek falan ise neredeyse dev cehalet. Psikolojik olarak asosyallikten sosyofobikliğe, fiziksel olarak obeziteden göz bozukluğuna kadar bir sürü negatif etkisi var kolaya kaçıp çocukları moron büyütmenin. Her şey dozunda olmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Flassh said: dısarda top oynamanın video game oynamaktan daha iyi olduğunu nerden cıkarıyorsunuz ki Montessori ? Diye bi adam cocuklarin en iyi ogrendigi oyun alaninin dogada kendi yaparak olmasi gerekir gibimsi bir seyler soylemis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Darestan said: sosyofobik oluyosun evde video oynuyla geçirince çocuklugunu ya da "sosyofobik" olan evde video oyunu oynayabiliyor. bizim mahallede sürekli futbolundan mahalle savaşına aktivite eksik olmazdı. ben evde oturup kitap okuyodum, elime çıbık alıp boş arazide ot bok kurcalıyodum yani. içinde olcak insanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 5 yaşına kadar falan çocuğu kontrol edebiliyorsunuz. o kontrol edebildiğiniz aralıkta olabildiğince az tablet, pc, tv kullanması kişiliğini daha olumlu etkileyecektir bence. belli bi yaştan sonra zaten müdahele şansı olmayacak. amaaa öteki yandanda; 3 yaşındaki yeğenimle takılıyorum arada sırada. belli bi noktadan sonra enerjisine yetişemiyorum tutuşturuyorum eline tableti, takılıyo hello kitty falan. bizim millet(biz dahil) doğru düzgün çocuk yetiştirebilsek ülkedeki tüm sorunlar çözülecek net. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 ya da "olmayacak" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darestan Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 "olma" ihtimali "olmama" ihtimal"inden" ç"ok" "gi"bi a"ma" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 elesso said: 5 yaşına kadar falan çocuğu kontrol edebiliyorsunuz. o kontrol edebildiğiniz aralıkta olabildiğince az tablet, pc, tv kullanması kişiliğini daha olumlu etkileyecektir bence. belli bi yaştan sonra zaten müdahele şansı olmayacak. amaaa öteki yandanda; 3 yaşındaki yeğenimle takılıyorum arada sırada. belli bi noktadan sonra enerjisine yetişemiyorum tutuşturuyorum eline tableti, takılıyo hello kitty falan. bizim millet(biz dahil) doğru düzgün çocuk yetiştirebilsek ülkedeki tüm sorunlar çözülecek net. ya gevur vermiyor mu çocuğun eline tableti merak etme onlar da veriyor. bizim zamanımızda da dışarı gönderiyorlardı işte, şimdi tablet veriyorlar, arasında pek bi fark yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 birinde fiziksel aktivite ve vucut gelişimi var, diğerinde yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 wii kinect falan alın tabletle yetinmesinler fiziksel aktivitede gelir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 o zamanlar dışarda oyniyan çocukların hepsi sixpack zaten şu an ne vucud gelişimi allahasen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Vücut gelişiminden (bkz. düzgün omurga, temel kas yapısı, beyin-motor nöronlar koordinasyonu vb.) SIQS PACQ anlıyorsan ya durum vahim ya da yine troll amk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 six pack olmasına gerek yok, obez olmasın yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 benim yiğen de arada bir biz de kalıyor. Water diye bir oyun var su yolu çiziyorsun falan onu oynuyor manyak gibi daha 3 yaşında. Annem telefonunu saklıyor evde, ben de işte unutmuşum telefonu diyorum ama bir süre sonra yoruluyorum çocukla oynarken ister istemez veriyorum telefonu. Gelsin anası baksın banane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 where is my water... Bir de perry var ayni tarz. Müthiş düşünüyor veletler o oyunda. Taktiğin işe yaramayacağını da kesinlikle benden önce görüp retry'a basıyor benimki. Dur lan belki yeter falan diyorum, hüzünlü bir ifadeyle görmek mi istiyorsun yetmeyeceğini falan diyor, gösteriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 benim yeğen bişey anlatırken sözünü kesersem "bi saniye izah ediyorum" diyor. izah ne pezevenk. tabi keserim sözünü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Alman kalede kraldim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2015 Benim kız tv bakarken neden tv kanalını değiştirdin diye hesap soruyor ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar