sektedar Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2015 Habermas'ın Meşruiyet krizine güncel/kurgu bir örnek verebilecek olan entellektüel bi pati var mi? bi kaç bisey okudum fakat dogru duzgun ornek veren bi kaynak bulamadim, kendim bi ornek bulacak kadar da iyi anlamadim sanirim. bi el atarsaniz sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2015 Abi sen naaptın ya ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sektedar Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2015 bu aralar böyle abi yapacak bisey yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2015 Habermas güzel bir abi'ye benziyormuş. okuyayım ben de(tu) o kadar ekonomi okuduk, sosyoloji derslerimiz de vardı çok sevdiğim ama bu amcanın ismini hatırlamıyorum hiç. az utandım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2015 pas..siradaki bilim dali lutfen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2015 Pkk yapilanmasi iste. Ama o politik mesruiyet krizine ornek, ekonomik mesruiyet krizi ne biliim yunanistan falan olur belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2015 said: Bu terim Jurgen Habermas’ın. Söz konusu “meşruiyet” (legitimacy) yasallık anlamında değil. Yani bir yönetim yasalara uygun olarak oluşmuş, gelişmiş ve çalışıyor olabilir; ama yine de toplum ve ülke bir meşruiyet krizine girebilir. Devlet, hükümet ve genel olarak bürokrasi ve yönetim yasal ve anayasal olarak meşru sayılırken, aynı anda yapması gerekenleri pratikte yapamıyor olabilir; ya da toplumun önemli bir kesiminde “yapamıyor” algısı doğabilir. Yani yurttaşlara gereken güveni veremeyebilir ve dolayısıyla gereken saygıyı da elde edemeyebilir. Bu meşruiyet krizi, bir güven krizinin ileri aşamasıdır gezi olayı işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2015 tam değil ya, gezi'de tonla hukuksuzluk var. hatta ilk mahkeme "la yıkmayın" dediği halde iş makinaları girdi diye legit eylemciler çoğalmıştı ilk 3-4 gün. sonra da çadırları yaktılar zaten. hatta düşününce gezi'nin tamamı high fantasy. avukatların toplanması falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2015 dana22 said: pas..siradaki bilim dali lutfen.. senin kafan basmaz ;) *vekonuyumühendislerbasar* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2015 esasinda kimya muhendisliginden sonra killandiydim..endustri muhendisliginden sonra suphelendim isletme muhendisliginden sonra bayagi inandim.. kacin her yeri muhendisler basiyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2015 Toplum muhendisligi :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkwingduck Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2015 Siyasi anlamda meşruiyet krizi örneği istiyorsan son 10-15 senenin middle east olaylarını incelemeni öneririm. Kurgu işi kolay. Yönetime inancını kaybetmiş, legal-zoraki yaptırımlarını iplemeyen bir topluluk - yaptırım ehliyetini kaybetmese de, topluluk üzerindeki yönlendirici/düzenleyici etkisini kaybetmiş halde bu topluluğun başında sallantıda durmaya devam eden herhangi bir yönetici organizasyon yapısı kurgusu işini görür. Savaş - iç savaş dönemlerinde çok sık ortaya çıkar bu durum. Habermas çok temiz ve basit bir adam aslında zorlanılacak bir şey yok dediklerini anlamakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2015 Cokomantis said: tam değil ya, gezi'de tonla hukuksuzluk var. hatta ilk mahkeme "la yıkmayın" dediği halde iş makinaları girdi diye legit eylemciler çoğalmıştı ilk 3-4 gün. sonra da çadırları yaktılar zaten. hatta düşününce gezi'nin tamamı high fantasy. avukatların toplanması falan bütün süreç değilde 10-15 günlük polisin elinin kolunun bağlandığı milletin devlete yav he he çektiği devlet kurumlarının hiç bişey yapamadığı o dönem uyuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar