Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İzmir'e parça parça taşınıyorum.

Flam

Öne çıkan mesajlar

Flam said:

tamam bir de eski foçada ev düşerse kiralık, haberim olsun.

bu böyle kalmayacak arsa üstüne temel atıp üzerine sims misali villa bile dikicem. planlarım çok fena. lel. (aman inşaat mühendisleri atlamasın meselenin öyle olmadığını biliyorum.)

yaşlanıcam olum orada. öğrencilik hatrına güzel okulların şanına geldik, boku püsürü bitmedi canını yidiiimin istanbulunun. daha da gelmem davosa.

eski foça'da bunu yapamazsın. sit alanı, korunan bir belde. çivi çakmak yasak. zaten bu yüzden güzel.
Sosyal ağlarda paylaş

İnşaat hususunda;
Yok canım herhangi bi manyaklık yapmıycam. o hususta çok dikkatli davranıyorum SİT alanları meselesinde hassasiyetim var. halihazırda villa imar izni olan arsalara bakıyorum. oraya gidince daha rahat ararım. bir yıl kirada oturduktan sonra da prefabrik inşaat işinde iyi bir şirkette çok sevdiğim bir arkadaş çalışıyor inş. müh. olarak. onla uzun uzadıya artısını eksisini değerlendirip betopan inşaat yaptırcam, o da bir veya iki katlı. onda da baya amsterdamdaki küçük villalar ayarında bir proje çizdiricem ücreti mukabilinde, baya özenli çalışcam zira.

tabi eski foçada aradığım şey şu an kiralık. istanbul'da bile şu an adliyeye beş dakika uzaklıkta bir evim var. (taksimde dayanamadım evet, kafayı yedim.), üstteki paragraftaki ileriye dönük planlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yok evvelden bodrumda yaşadım bir süre biliyorum oraların sıcağını, buranın da pek farkı yok.

Gelme deseniz de bişey değişmez şimdi adalet bakanlığı'na dilekçe verip, "ya panpitolar, bizim patiden izmire gelme dediler, o yüzden şu tayini iptal edek mi?" gibi birşey deme ihtimalim olmadığından ötürü tırrım tırrım gelicem
Sosyal ağlarda paylaş

Adamı Yozgatlı yapmışınız lan. Hoşgeldin diyelim adetten fakat yazdıklarınla baya yardıma ya da en azından bilgiye ihtiyacın olduğu belli. Foça civarı diye birşey yok, çünkü Foça'ya yakın ilçe yok. Foça=Eski Foça, Yeni Foça=Yeni Foça; isimlerinde Foça geçse de bu ikisi birbirine öyle inanılmaz yakın değil. Taşıt sorunu yaşanacaktır, ayrıca Yeni'si dünyanın en boktan yazlık beldesidir Çandarlı ile birlikte. Burayı baştan unut

Şimdi bundan sonra "Foça" diye anarak devam ediyorum, insanlar küçük şirin görünce aa burası ucuzdur ben yerleşeyim diyor fakat askeriye ve sit alanı muhabbetinden ev yok gibi birşey, biz geçen ailenin ortak yazlığını 500'e ittirdik salağın tekine. Ha ev almayacağım banane diyorsan da en azından kiralar hakkında bilgi sahibi ol diye söylüyorum. Yeni konut falan yok burada, yerleşen de gitmiyor, yazın kendisi kışın anası babası oturuyor ot falan yetiştiriyor. Yazlık siteden ev bakacak isen bu sezon bulman mümkün değil, öğretmen evi vb. ya da ucuz bir pansiyonla (Küçük deniz tarafı) sezonluk 1-2 ay anlaşmanı ve bu sürede gözlemlemeni tavsiye ederim.

Kışın İzmir'in en soğuk ilçesidir, evlerin çoğu yeterli ısınmıyor ve kiralık bulacağın evde izolasyon sorun olacak, rutubetten ciğerlerin titreyecek. O yüzden iyice dikkat et evin durumuna, duvarlarına, tavanına. Hayat aman aman ucuz değil fakat diğer tatil beldelerine nazaran daha makul. İzmir merkezle çok farkı yok. Ulaşım açısından İZBAN+Otobüs olayı rahatlattı sanırım fakat böyle uzak biryerde oturuyorsan bir şekilde iyi/kötü araba edinmeni öneririm. Bunun sağlığı, acil durumu var. Ben çocukken kışın inanılmaz ölüydü fakat artık kışın bile en azından balıkçılarda, sahildeki gitarcı abilerin çıktığı pub bozması yerlerde popülasyon oluyor.

Benim sana önerim, Mavişehir civarında 1+1, 2+1 uygun bir ev kiralayıp; İZBAN+otobüsle gitgeldir. Bu hergün 45'er dakika yol demek git-gel fakat en azından sosyal bir hayatınız olur
Sosyal ağlarda paylaş

bizimkiler 90'lı yıllarda (ya da 80 sonları) kooperatife girerek ev almıştı foça'da. o tepedeki çirkin gözüken denizkent'ten. foça'nın son yapılan evleri sanırım.
10 yıldan fazla sürmüştü zahmeti, kooperatif en son toplantı yapıp biz burda bırakıyoruz herkes evini kendi tamamlayacak demişti, evler henüz tuğla halindeyken. O evlerin hepsinin farklı renk ve cepheye sahip olmasının sebebi de bu hatta.

Her neyse, yazlık almak bana hep saçma gelmiştir, bizimkileri de eleştirirdim o kadar uğraştınız diye. Bulletride'ın yazdıklarını okuyunca şimdi bi elimi avuşturasım geldi ehueh.
Sosyal ağlarda paylaş

Aha. Viva la pati.

O zaman bir geleyim bakayım neler olacak. Ege'ye kaydımı yaptıracağım perşembe günü de.

Yarın akşam 10'da uçak, ama salak thy sabiha gökçen'den kaldırdığı için uçağı, anca yetişirim. oniki gibi oralardayım,

gel bi suratını görelim diyen olursa da buradan seslenirse, çok sevinirim.

Araba da şart olmuş. İstanbulda yemin etmiştim bu trafikte katil olurum ben almayayım diye. İzmir'de en azından trafik sorunu yoktur.

Yoktur di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...