Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedim Yemek Yemiyor


sunthewhich

Öne çıkan mesajlar

1 yaşını geçen erkek bir kedim var. Ben 2.5 aylık gibiyken almıştım.
Annesi angora babası iran kedisi demişlerdi bana alırken. Bir tanıdıktan almıştım.

Sorun kedi son 3-4 aydır yemek yemeği çok çok azalttı.

1 yaşına kadar günde 2-3 öğün ıslak mama ile beslendi, kuru maması da her zaman olur.

Şimdi bu son 3-4 aydır, eskiden hapur hupur yediği ıslak mamaları yememeğe başladı. Kuru mamasından da yemesi gerektiğinin yarısından da az yiyor.

Veterinere gittim, kedim 3 kilo. 5 kilo olması lazım dedi bu iskelet yapısı ile.

İştahsızlığı kızgınlık döneminde olduğu içindir dedi. Ben yine de ikna olmadım, iç parazitten şüpheleniyordum, onun için ilaç falan aldık ama kurt dökmedi hayvan.

Ev yemeği asla yemiyor, tavuk alıp haşlıyorum yemiyor, ciğer yemiyor. Salam sosis yüzüne bile bakmıyor. ( bunlar eskiden beri böyleydi ztn ama ıslak mama yiyordu )

Bütün markaları denedim bilinen, sonuç aynı.

Kuru maması Hills, onu da veteriner ayda 2.5kg paketi bitirmesi lzm diyor ama benim Sifço'm 2 ayda bitiremiyor.


Tavsiye edeceğiniz bir kilo aldırma yöntemi var mı ? Veya ithal bir mama vb ?

Veteriner çok önemsemiyor ama ben acayip kafama taktım.

Foto eklerim.akşama
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayvanı yaş mamaya alıştırmışsın. bu baya yanlış bir başlangıç olmuş kanımca. diyeceksin neden? küçük yaşta kedinin alıştığı bazı şeyler yetişkin hayatındaki bazı şeyleri direkt olarak etkiliyor. mesela ben kedilerime tavuk alırdım ödül olarak (veya yaş mama işte). bildiğin tavuk gögüsü alır dilimler verirdim. normalde haşlamak gerekirmiş, ben öyle alıştırmadım bunlar çiğ et yemeğe alıştılar. çiğ tavuk eti dışında hiçbir şey yemiyorlar. ev yemeği, kırmızı et - pişmiş pişmemiş fark etmiyor. tek yedikleri şey (kuru mama dışında) çiğ tavuk eti.

sen diette çok major bir değişiklik yaptığın için doğru mamayı bulman gerek. premium olanlardan çeşit çeşit al getir. bir mama bulacaksın ve psikopat gibi yiyecek onu. mesela benim canavarlardan biri hill kısırlaştırılmış mamaya bayılıyor diğeri sevmiyor, şimdi sindirim kolaylığı olanı veriyorum, ikisi de iştahla yiyor.

ha ayrıca kedi kısırlaştırılmadıysa zaten kısırlaştırıldıktan sonra deli kilo alacak, ondan dert etme. 3 kilo da kötü değil bu arada. her kedi "dombul" olmak zorunda değil. insan gibiler boğazı olan var, olmayan var. bütün kediler dombul olana kadar yer gibi bir şey yok. 3 kilo sağlıklı bir kilo. kemik yapısına göre olacakta ne olacak, body mı yapacak. fotolarda gayet normal görünüyor kilosu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bulgaristanda burada 4.5TL ye kutusu satılan yaş mamalar 0.50-0.90TL arasıydı. Ben de daha sağlıklıdır diye bir de nede olsa ucuz diye ağırlıklı yaş mama aldım.

Buraya gelince bir afalladım 4.5TL yi görünce ama neyse yesin de alırız dedik ama hayvan yemeği de kesti..

Veteriner 6 kilo bu hayvan icin normal dediğinde ben panik yaptım, doktor 6 diyor kedi 3kg ama slk veteriner çözüm de üretemedi..

Ben aslinda birisi çıkıp hani benim duymadığım bir mama veya iştah açıcı birşey tavsiye eder demiştim..

Kime sorsam kuru mamaya yaş mama katıp ver diyor.. (veteriner ve mama aldığım yerler) Hani kafalarında kuru manayı yemiyor ama yaş mamayı bayıla bayıla yer gibi bir mantık var ama bizimki ikisini de yemiyor..

Neyse önce sabo'nun dediği gibi başka bir vet'e gidicem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

uygun mamayı bulduğunda zaten önceki dietini bozmadan karıştırarak veriyorsun. bir anda değiştiremiyorsun. örnek hoşuna giden bir kuru mama buldun, onu yaş ile karıştırarak veriyorsun (eskiden alışık olduğu) 2 hafta boyunca, sonra eskisini bırakıyorsun. sağlıklı olan hayvana iştah açıcı falan çok yanlış şeyler bence. veteriner daha iyi bilir tabii. işimiz değil.

hayvanın iştahsızlığı sağlık sorunu ise olay tamamen farklı zaten, o zaman sebebini bulmak gerek. yaraya bandajla olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yaş mamanın kutusunda günde 3-4 adet verin yazıyor, hayvana kesin bir zararı olsa tazminat manyağı yaparlar o firmaları.

Daesu said:

sindirim sistemini bozmuşsunuz, yaşmamayı haftada 1-2 en fazla gerisi zararlı.
ama kesinde konusamıyorum benim bildigim böyle, birsürü kedili insan var burda biri biliyordur mutlaka.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaş mamadan sonra kuruya alıştırmak bazen zaman alabiliyor ya. aynı şekilde sürekli kuru mama veriyorsan ve birden yaş mamaya yada çiğ beslemeye falan başlarsan zor olabiliyor baya. kediden kediye de çok farkediyor bi de.

3 kedimiz var ve benim gözlemime göre royal canine daha iştahlı yiyor bizim kediler purina ve hills'e kıyasla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...