Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kablo modem firmware update

barbu

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar USA'den aldığım modem(motorola sb6141)'i bir süredir kullanıyordum uydunet ile birlikte. Geçenlerde 50mbit'e geçeyim dedim. uzun uğraşlar sonucu docsis 3.0 olduğunu sisteme tanıttırdım. böylece 50mbite geçirdiler beni ama sadece 33-34mbit geliyor.

İşi kurcaladığımızda sadece 1 downstream channel kullanıyor. Uydunetteki adam 50mbit gibi hızlarda sorunsuz kullanmak için 8 kanalı da kullanması lazım dedi. Benim modem 8 kanal destekliyor normalde. Araştırdığımda 1 kanal kalan hiç olmamış ama 4 kanal kalanlar filan var. Bunlar da firmware güncelleyerek 8'e çıkartmışlar.

Benim sorun şu. Firmware kablo modemlerde kendi başına güncellenemiyormuş. Bu sorunu uydunete nasıl çözdürebilirim? Firmware güncelle desem, yapamayız. O modem ile çalışmıyoruz diyebilirler. Firmware güncellemeden başka 8 kanala çıkartma olabilir mi?

Müşteri hizmetleri bir boktan anlamadığından, benim yönlendirmem gerekli.
Sosyal ağlarda paylaş

hat kaldırıyor ya. o splitterda da sorun yok. Uydunet kendi modemini getirdi. Onunla canavar gibi alıyorum hızı.

Upstream ve downstream kanallarına baktım. Adamlarda 8 downstream var. bende 1.

Bu da sanırım firmware ile ayar cekilince duzelecek. Başka yolu var mıdır? Ben nasıl ikna edicem bunları düzeltmeleri için?
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Adamlarin ayar yapmaya gelmesi lazim zaten docsis 3 icin.

Modem 10mbitte calisiyosa onun kutu ayari farkli docsis 3 icin olan ayar farkli

nasıl yapılıyor bu ayar? Modem ayar sayfasına girdiğimde en ufak değişikliğe izin vermiyor. Herşey ISP tarafından push ediliyormuş. adamlara mı yaptıracağım? Başka modem olduğundan faillarlar mı diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi eve gelen hatta 5mbit var. adamların modemi denedim oldu. Benim modem 33-34mbit max alıyor. tek kanal üzerinden.

Aradım biraz önce müşteri hizmetlerini, uğraşıyorlarmış. Umarım yapılır. Hem güzel modemim çöp olacak, hem de adamların dandik modemlerine kalacağım eğer halledemezlerse.
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar kazma zaten. genel müdürlüğü filan aradım, 2-3 tane müdür ile görüştüm de anca ilgilenme zahmetinde bulundular. Ondan önce direk bu docsis 3.0 değil diye otomatik red yiyordum.

Şimdi de full speed alamıyorum. tek channel olduğundan da kopmalar ve yavaşlıklar yaşıyorum.

Buna zaten router taktım ayrıca ben. Modem de kalite de önemli. ve bu en iyilerindne biri. Bizim mallar netmaster satıcaz diye destek vermiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Update yapayım dedim. Ticket açılmıştı sorunumla ilgili(tek down channel var diye). Geçen gün kontrol edebildim, evde değildim bir haftadır. Sorun düzeltilmiş. 8 kanala çıkartmışlar. Upload da 2 mi 4 mü öyle bişi. ama hız konusunda sorun çıkartmıyor upload zaten azıcık bişi veriyorlar.

Kısaca benzer bir problemle karşılaşan olursa yardımcı olsun konu. Ben birşey yapamadım, adamlardan istedim ve bir şekilde hallettiler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...