Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Küçük fanlı klimamsı alet sorunsalı

Lectre

Öne çıkan mesajlar

Lectre said:

ya ala ala demin atılan aletin yarı boyunda, sıcak soğuk özelliği olan bir şeydi, 80 90 liralık bir şey, fakir kliması işte ahah, evde nadiren duruyorum tek odayı soğutacak ucuz bişi lazım, önceden vardı oda arkadaşıma bırakmıştım oldu baya tabi, şimdi arıyorum yok.

termodinamiğe falan girmeye gerek yok uzay mekiği kaldırmıyoruz burada :<

tamam da dediğin şey, erke dönergeci bu, prizi kendisine takıyorum bedava çalışıyor demek kadar mümkün olmayan bişey.

böyle bi ürün olması imkansız, odayı soğutan klima gibi bişey ama ufak dışarıya bağlı değil vs gibi fiziksel olarak gerçek olamaz. Önüne buz koyarsın, su püskürtürsün vs ama prize taktım oda soğudu mümkün değil gerçekten.
Sosyal ağlarda paylaş

Diyelim bi damacana su, 19 litre.
Oda 30 Derecede başladık diyelim, su da 30 derecede.
Heat pump'umuz var 100% efficient.
Ufak bi klima, mesela 9000 BTU, bu yaklaşık 2.6 kWh güç demek.

Odadaki ısının saklanması şeklinde çalışan bir sistemde, su 100 dereceye erişene kadar 36 dakika süren var, sonra su kaynıyor ve baya 19 kilo kaynıyan suyun var artık hehe ve izole pek kolay değil.

Ki suyun heat capacity baya iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:

Odadaki ısının saklanması şeklinde çalışan bir sistemde, su 100 dereceye erişene kadar 36 dakika süren var, sonra su kaynıyor ve baya 19 kilo kaynıyan suyun var artık hehe ve izole pek kolay değil.

şunun hesabını nasıl yaptın? bir de oda kaç dereceye düştü wsdf
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:

arkadaşın bahsettiği muhtemelen bu

http://www.n11.com/sinbo-sfh-3317-fanli-isitici-sogutucu-P66533776

bunu odayı soğutuyo sanmış olabilir.

Şuna benziyordu ama sanma durumu değil baya buz gibi hava üflüyordu klimayla soğutuluyormuş gibi.

Hayır kullandım birde ben bu ürünü.

Birde dandik gibi duruyor bu
Sosyal ağlarda paylaş

neutrino said:

Chemical said:

şunun hesabını nasıl yaptın? bir de oda kaç dereceye düştü wsdf

odanın düştüğü dereceyi hesaplamadım, ama 9k btu ufak bi odada çalıştırman gereken bi klima, odayı serin tutmak için. Yani 25 e düştü diye tahmin yapabilirsin.

Direk şeyden hesapladım, suyu ısıtmak için kaç kalori enerji kullanman gerekirden.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Chemical said:

Lectre said:

http://urun.n11.com/klima/buses-hsf65t-hava-sogutucu-P66476911?cid=700503&utm_source=comp_cimri&utm_medium=cpc&utm_campaign=cimri_genel&utm_content=102_209_3063&utm_term=

şu abi aradığım alet, ya da bunun muadili, ama yok stoklarda işte.

sulu vantilatör ki bu?

Soğutur mu sğutmaz mı :p mini klimalar var 400 500e ondanda alabilirim ama elektrik faturasından korktum bu seferde
Sosyal ağlarda paylaş

Lectre said:

Chemical said:

Lectre said:

http://urun.n11.com/klima/buses-hsf65t-hava-sogutucu-P66476911?cid=700503&utm_source=comp_cimri&utm_medium=cpc&utm_campaign=cimri_genel&utm_content=102_209_3063&utm_term=

şu abi aradığım alet, ya da bunun muadili, ama yok stoklarda işte.

sulu vantilatör ki bu?

Soğutur mu sğutmaz mı :p mini klimalar var 400 500e ondanda alabilirim ama elektrik faturasından korktum bu seferde

nem oranı düşükse havanın soğutur, daha önce de sölendi sanırım bu zaten, pencereyi falan açık bırak sirkulasyon olsun, sonra gidip önüne otur sulu vantilatörün, serinlersin.

Da pencereden gelen hava zaten nemliyse o kadar iyi çalışmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...