Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Egzama Tedavisi

Anhora

Öne çıkan mesajlar

Todesengel said:

Çeşitleri

Plak tipi sedef (psoriazis) : Hastalığın en sık görülen türüdür. Diz ve dirseklerde kızarık, pullanan ve kabuklanmalar yapar.
Ters (inverse) sedef : Sıklıkla koltuk altı, kasıklar gibi derinin katlanma yerlerinde ortaya çıkar. Sıklıkla kesin tanı öncesinde diğer egzama türleriyle karışır.
Eritrodermik sedef : Hastanın tüm vücudunda yaygın kızarıklık ve deri dökülmesi bulunmaktadır. Hastada sıvı ve elektrolit dengesizliğine neden olabildiğinden sıklıkla hastane şartlarında tedavi edilir.
Damla (guttat) tipi sedef : Özellikle çocuklarda görülen sedefin bu türünde sedef yaraları damlalar şeklinde tüm vücutta görülür.

İçi su dolu sedefte varmış demekki.

Anladım.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim saç derimde yaralanma kepek falan oluyor. Onun için seneler öncesinde cildiyeciye gittik. Egzama dedi, ilaç verdi, alerjik reaksiyondan oluyor diye tatlı, tuzlu, hamurlu yemek türleri için yasak koydu. Ne ilaç ne tavsiyeleri bir halt fayda etmedi. Hala deri dökülmesi var, yara yapabiliyor, kepek var. Kendisi de demişti zaten bunu tamamen geçirmek diye bir şey yok genetik bir olay vs.

O yüzden "egzama tedavisini söylüyoruz" temelli yazılar görünce "kih kih" deyip geçiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende ki cilte kızarıklık , kaşıntı su toplaması yok 4 doktorda egzama dedi. Egzamanın çok çeşitli türleri var , kaşımaktan uyutmayan tiplerine kadar varmış. En güzel teşhisi doktor koyar.Bir doktora görünün :)

Anhora said:

Abi benim bildiğim sedef yara değil derideki benek benek renk değiştirmelerinden kaynaklanır. Egzama'ysa içi su dolu yaralar olur. Benimki egzamaya uyuyor. Genç doktor karıştırmış olabilir diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

ya anhora cok aptal, ya da cok iyi troll, hangisi bilemedim. 0ne'i iyi gostermek icin foruma gelmis biri kendisi.

koydugun resmin adina bak bari:

Deride-renk-kaybina-neden-olan-hastalik-sedef-degil-vitiligo-adli-baska-bir-cilt-hastaligidir.jpg

bir de adamın doktoru sedef diyor, geliyor burda egzama tedavisi arıyor sonra ikisi ile de alakası olmayan bi foto koyup ahanda bu diyor falan ya vallahi allah ailesine sabır versin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...