Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alerji İle Mücadele


bingildak

Öne çıkan mesajlar

hayatım boyunca alerji belası ile yüzleşmedim. ondan pek anlamıyorum, nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum. kız arkadaşım ne zaman benim evde uzun süreli kalsa alerjisi kuduruyor. bekar evi olduğu için çok temiz değil, ince temizliğini kimse yapmıyor bundan kaynaklı olarak toz fln etkiliyor olabilir diye düşünmüştük. en son köklü temizlik yaptık fakat iyileşme olmadı. bir de kedi faktörü var tabii. iki adet kedimiz var ama kediye alerjisi yok diye biliyoruz çünkü önceden kendi evinde kedi beslemişliği var. kediyi de taramaya başladık, yatak odasına sokmuyor doktor tavsiyesi ile. etrafta gözle görünen tüy kalmadı denebilir.

en son doktora gittiğinde doktor ileri düzey bir şey yok test falan şu nokta gereksiz demiş ve kür olarak alerji ilacını verip göndermiş.

2 gündür baya burnu falan tamamen tıkandı, ağzından nefes alıyor. uykunun kalitesi düşünce yorgun uyanma fln filan kötü durumda.

bu bela ile cebelleşen arkadaşlar paylaşabilirler mi nelere dikkat ediyorlar etkileri azaltmak için neler yapıyorlar. bu alerji ilaçlarının uyku yapmasından şikayetçi. genel olarak böyle bir etkisi var mı?

test yaptırdık diyelim, kediye alerjisi çıktı ne bok yeriz. var mı böyle durumlarda kendini bulan?

teşekkürler şimdiden
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ilaçlardan ben de şikayetçiyim o yüzden göğüs gerip katlanıyorum. Toz alerjim çok baskın mesela, halı, kilim gibi şeyler kesinlikle yalan direkt çöpe attım. Mobilyaları gözenekli olmayan suni deri falan seçmeye çalışıyorum. Evi sık süpürüp havalandırmak gibi şeyler zaten aklınıza gelmiştir. Başka da gelmiyor aklıma şu an.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

taramaya başladık fakat tıraşa gerek var mı tekir tüysüz kedi zaten? yararı olur mu?

bir de bu ilaçlar sürekli kullanım için mi yoksa kür olarak mı kullanılıyor?

bu oda içi hava temizleyen zımbırtılar var, onların reel bir katkısı var mı?


taradıktan sonra dökülen elde kalan tüy miktarı 0 a indirgeniyorsa traşa gerek yok tabi, aynı durumdan 1e1 kız arkadaşım da muzdaripti, desmont baya işe yarıyor alerjinin tuttuğu ortama girmeden ve bulunulduğu sürece kullanılınca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben kendimi bildim bileli toz, pis havaya ve polene alerjiğimdir. bebeklik zamanlarımda her türlü peluş oyuncağa falanda alerjim varmış ama tedavi ile toza falan düşürmüşüz alanı.

geçen sene doktora gittiğimde sonucun kesin olmamasıyle beraber, 5 sene boyunca her ay iğne olacağımı, ilk 3 ay bu iğnenin her hafta olacağı ve iğne olmaya başladıktan yaklaşık 2 sene sonra etkisini göstereceğini söyleyince anladımki tüm hayatım boyunca ben bu bela ile yaşayacağım.

saldım doktorun tedavisini ve 2 tane ilaç yazdırdım bastırsın diye. yılın mayıs ayında başlayan alerjim eylül ve yağmurlarla beraber ufaktan bitiyo her sene. artık alıştım diyebilirim. eskiden gece 3te 4te nefes alamadığım için boğulur gibi uyanırken artık etkilemiyo bile uykumu. nefessiz nefessiz uyuyorum resmen. burnumu bazen kesesim gelmiyor değil kaşıntıdan ama yapıcakta bişi yok. 2 tane ilacım var düzenli kullanmaya çalışıyorum. en büyük sıkıntı neredeyse her alerji ilacının uyku yapıyor olması ama şu anda kullandıklarım uyku olayını çok etkilemedi o yüzden iyi gidiyor bu sene. dayanmaya çalışıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim son 1 yıldır çok garip bir şekilde naneye karşı alerjim oluştu. Sonradan çıkabiliyor alerjiler yani daha önceden alerjisi yoktu şuna karşı şimdi de alerjisi yoktur demek yanlış. Onun haricinde ürtiker de var antihistaminik kullanmadığımda kollarımda ve bacaklarımda kabarma oluyor. Desmont kullanıyorum ben 3 aydır o iyi. Zirtec'de fena değil. Gece yatmadan her gün içsin bir zararı yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...