Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yaşar Nuri'nin son kitabı üzerine

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

jacabo said:

KuddusiMavra said:

jacabo said:

Cizgini bozmayip yine sacmaladigin icin tebrik ederim

KuddusiMavra said:

jacabo said:

Adam oyle demis olsa bile sizene onu anlamadim

hahaha.
aynı mantık işte .
konu başlığı zaten yaşar Nuri'nin kitabı.
ama gerge sağ olsun bu ateistken deist olma yolunda ilerleyen adamı yazdı.
ondan sonra mevzu buralara geldi.
senin de payın var buralara gelmesinde.

koca başlıkta sen dahil herkese uyayım dedim.

dur saçmalayayım bari haksız çıkma

KuddusiMavra said:

evet gençler.
eve yeni geldim.
ölünce 22 sandığı takip ettik.
sonuçlar elbette ben ve arkadaşlarım için hayal kırıklığı.
peygamberimizi en kısa zamanda değiştirip allahımızı desteklemeye devam edeceğiz. ilk kongrede bizzat ben kürsüye çıkıp peygamberimize artık çekil kardeşim peygamberlikten , aç dinin önünü tadında bir şeyler söyleyeceğim. hatta şimdiden dinimizin vatsap grubunda bayağı bir trartışma başlattım. şu hayatın tartışmasız 3 yenileni var.
1. din
2. din
3. tabii ki bizim din
artık hayat bittiğine göre yenilenlerin gitmeleri gerektiği konusunda dindarlarda hareketlenmeler olacaktır.

bizim dinin başında bu peygamberin bu seçimlere girmesi çok büyük hataydı,bunu burada birkaç kez dile getirdim. arkdaşlarım da bilirler ama neticesinde din disiplini içerisinde kongrenin seçtiği peygambere sahip çıkmaya devam ettim. peygambere hitaben yazdığım ve genel peygamberliği bırakması gerektiğine dair yazımı sizlerle paylaşmıştım. 8-9 ay oluyor o yazıyı kendi bloğumda yayınlayalı. yani bu görüşüm yeni değil.

hala dinimin programına inanıyorum.
hala beni ve düşüncelerimi temsil eden yegane dinin bizim din olduğunu düşünüyorum.
şimdi genel seçim olsa yine bizim oy veririm.

amaaaa...
bu peygamber artık tarihteki yerini almalı.

bakalım.

la olm harbiden iş güç yok demek ki.
Yazık vallahi.
Sosyal ağlarda paylaş

Edriel said:

Jedilik gibi kaba etten sallanmış bir şey olsa milyar insan inanmazdı günümüzde.

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

band wagon diye bir şey var bildin mi? işin sosyo-ekonomik tarafı falan, türkler bile bir günde müslüman olmadı, o günün şartları ve coğrafyasında ortadaki ticari ve siyasal getiriler de hesaplanarak yapılan bir hamle. zaten gerisi şekilcilik olduğundan anadolu coğrafyasında aynı "şekilci" kültür devam etmekte

tanrının var/yok konusunda somut bir şey diyemiyorum ama dinler komple uydurma
Sosyal ağlarda paylaş

jacabo said:

KuddusiMavra said:

jacabo said:

Cizgini bozmayip yine sacmaladigin icin tebrik ederim

KuddusiMavra said:

jacabo said:

Adam oyle demis olsa bile sizene onu anlamadim

hahaha.
aynı mantık işte .
konu başlığı zaten yaşar Nuri'nin kitabı.
ama gerge sağ olsun bu ateistken deist olma yolunda ilerleyen adamı yazdı.
ondan sonra mevzu buralara geldi.
senin de payın var buralara gelmesinde.

koca başlıkta sen dahil herkese uyayım dedim.

dur saçmalayayım bari haksız çıkma

KuddusiMavra said:

evet gençler.
eve yeni geldim.
ölünce 22 sandığı takip ettik.
sonuçlar elbette ben ve arkadaşlarım için hayal kırıklığı.
peygamberimizi en kısa zamanda değiştirip allahımızı desteklemeye devam edeceğiz. ilk kongrede bizzat ben kürsüye çıkıp peygamberimize artık çekil kardeşim peygamberlikten , aç dinin önünü tadında bir şeyler söyleyeceğim. hatta şimdiden dinimizin vatsap grubunda bayağı bir trartışma başlattım. şu hayatın tartışmasız 3 yenileni var.
1. din
2. din
3. tabii ki bizim din
artık hayat bittiğine göre yenilenlerin gitmeleri gerektiği konusunda dindarlarda hareketlenmeler olacaktır.

bizim dinin başında bu peygamberin bu seçimlere girmesi çok büyük hataydı,bunu burada birkaç kez dile getirdim. arkdaşlarım da bilirler ama neticesinde din disiplini içerisinde kongrenin seçtiği peygambere sahip çıkmaya devam ettim. peygambere hitaben yazdığım ve genel peygamberliği bırakması gerektiğine dair yazımı sizlerle paylaşmıştım. 8-9 ay oluyor o yazıyı kendi bloğumda yayınlayalı. yani bu görüşüm yeni değil.

hala dinimin programına inanıyorum.
hala beni ve düşüncelerimi temsil eden yegane dinin bizim din olduğunu düşünüyorum.
şimdi genel seçim olsa yine bizim oy veririm.

amaaaa...
bu peygamber artık tarihteki yerini almalı.

bakalım.

Ahahahaha çok güzel olmuş, laurelin yazdı sandım.
Sosyal ağlarda paylaş

''madem kudretli tanrı yaratmış insanları,
sonra şu âkıbete mahkûm etmiş ne için?
eğer iyi olduysa neden kırıp döküyor,
mükemmel olmadıysa bundaki kusur kimin?''

''tanrı bizi çamurdan yarattığı zamanda
biliyordu işimiz dünyada ne olacak
işlediğim günahlar hep onun emriyledir
o halde cehennemde beni niçin yakacak''
Sosyal ağlarda paylaş

Yine epicurus tier ozgur irade ve kotuluk problemi konulu bir cikarim. Cok daha iyisi yapilabilir.

Normalde analogy birseyleri anlatmak icin cok kullandigim bir yontem degil ama deneyelim basitlestirmek adina.

Ufak yegenim bizim evdeki salak bir oyuncagi deliler gibi seviyor. Onune baska bir oyuncagi ve o salak seyi biraksam neyi sececegini adim gibi biliyorum. (yanilabilirim ama benim omniscient olmak gibi bir derdim yok tabi) Simdi benim yegenimin ne sececegini onceden biliyor olusumun onun o andaki secim davranisina kisitlayici bir etkisi var mi?

Ben yegenimi taniyorum. Onundeki secenekleri belirleyen de benim. Yegenimin o salak oyuncagi secmesindede cesitli cognitive etkenler oldugunun da farkindayim. Tum bu etkenler bana sececegi sonucu bilme kapasitesi veriyor.

Bu kosullarda yaptigi secim anina direk bir etkim yok ancak gercekte yaptigi secim ne kadar "ozgur"? Dini mistisizmden bagimsiz olarak insanlarin secimlerinde bahsedilen ozgurlugun sinirlari nelerdir? Ozgurluk sorunu tanrisal intervention mi yoksa "secim" ve "irade" olgularinin kendi tanimlarindan mi kaynakli sorun yaratmaktadir?
Sosyal ağlarda paylaş

darkwingduck said:

Yine epicurus tier ozgur irade ve kotuluk problemi konulu bir cikarim. Cok daha iyisi yapilabilir.

Normalde analogy birseyleri anlatmak icin cok kullandigim bir yontem degil ama deneyelim basitlestirmek adina.

Ufak yegenim bizim evdeki salak bir oyuncagi deliler gibi seviyor. Onune baska bir oyuncagi ve o salak seyi biraksam neyi sececegini adim gibi biliyorum. (yanilabilirim ama benim omniscient olmak gibi bir derdim yok tabi) Simdi benim yegenimin ne sececegini onceden biliyor olusumun onun o andaki secim davranisina kisitlayici bir etkisi var mi?

Ben yegenimi taniyorum. Onundeki secenekleri belirleyen de benim. Yegenimin o salak oyuncagi secmesindede cesitli cognitive etkenler oldugunun da farkindayim. Tum bu etkenler bana sececegi sonucu bilme kapasitesi veriyor.

Bu kosullarda yaptigi secim anina direk bir etkim yok ancak gercekte yaptigi secim ne kadar "ozgur"? Dini mistisizmden bagimsiz olarak insanlarin secimlerinde bahsedilen ozgurlugun sinirlari nelerdir? Ozgurluk sorunu tanrisal intervention mi yoksa "secim" ve "irade" olgularinin kendi tanimlarindan mi kaynakli sorun yaratmaktadir?

kader kavramini ben de ayni bu sekilde kendime mantikli hale getirmistim 10 yil once. yalniz problem kaderde degil bence.

problem insanlarin ozgur iradeleriyle yaptiklari kotuluklere omnipotent, omniscient ve omnibenevolent olan varligin tepki gostermemesi. kilini kipirdatmamasi.
bunun sonucu 3"O" iptal oluyor. o da zaten bildigimiz sekliyle tanrinin olmamasi demek.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi 3 "O" sahibi bir varligin bu "kotuluklere" tepki vermedigini nasil anlayabiliriz? ya da tepkisini baska varliklar uzerinden gosterme yoluna gidiyor olabilir mi ornegin? Ya da kendince sahip oldugu 3 "O" ya bagli olarak gozlemlenemeyen ve tahmin edilemeyen bir tepki veriyor/vermis/verecek olabilir mi? Tepki vermesi/birseyler yapmasi zorunlulugu gercekten boyle bir varligi baglar mi? Biz bu ihtiyaci hissederiz ama boyle bir varlik icin bu bir ihtiyac olamayabilir mi?

Eger her kotlugun tam ve mutlak anlamda aninda mutlak bi tepki ve cezayla karsilasacagini bilseydin ve gozlemleyebilseydin/algilayabilseydin kotuluk yapar miydin? O zaman kotuluk yapmak gercek bir secenek olur muydu?
Sosyal ağlarda paylaş

belki de bir seyler yapiyodur, belki de farkli plani vardir. ya da her kotuluge birsey yapsa ozgur irade olmaz gibi argumanlar sonucu degistirmiyor.
dunyadaki herseyi gectim parmaginin siklatmasiyla aclik ceken cocuklara yardim edebilecek, hasta cocuklari iyilestirebilecek gucu olan bir varlik varsa ve bunu yapmiyorsa suratina tukureyim onun. net.
Sosyal ağlarda paylaş

Hislerinde tamamen haklisin.

Peki tam su anda tam olarak bulundugumuz sosyo-ekonomik konumda senin ya da benim, bizlerin,insanlarin bu bahsettigin cocuklar icin hicbir sey mi yapabilme sansimiz yok? Yoksa bu sansi aktif olarak kullanmamayi, degerlendirmemeyi mi tercih ediyoruz cesitli sebepler/bahaneler altinda?

Bu durumda suclu gercekten tanri mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Olay sirf ac cocuklar filanda degil, birsuru dogum bozuklugu, anne krninda olum veya dogumsonrasi ani olum var

Http://www.youtube.com/watch?v=4238NN8HMgQ

Simdi bende fiziksel etkisi hafif olsada psikolojik etkisi cok yuksek ve toplum tarafindan bok gibi karsilanan bir dogum bozuklugundan cekiyorum hani, ben simdi sefkatli bir tanriya zaten inanamam. Kotu oldugunada tam inanamiyorum cunki mukemmel hayatlar yasiyan,en buyuk derdi ailesinin kendisine yanlis renkte iphone satin almis olmasi olan insanlarda var. Aslinda islamda allah inanci biraz uyuyor buna "hayirda, serde ondan gelir" diye ama benim anlamadigim dakka bir gol bir misali gunahsiz cocuklarinin hayatinin icine neden ediyor? Hani en gunahsiz, en masum canlilar yeni doganlar degilmi?

Budistlerin belli sectleri misal reankarnasyon ve gecmis hayatin gunahlarinin odenmesi ile acikliyor ve korkunc saygi duyuyorlar dogustan engelli insanlara ama onlar bile 1 yasina kadar yasiyamadan olen bebelerin olayini izah edemiyorlar, daha bilinc kazanmadan neyin cezasi bu?

Batini doktrinlerlede cok ilgilenmis bir insanim ki budist inanclarina korkunc benzesirler, ruya goren tanri konsepti yerine herseyin tanri oldugu, tanrinin bir ve herseyin birlesimi oldugunu savunurlar ki ogretilerinin cogunu halka indirmezler nede olsa cahillerin kafasi basmaz, butun semavi dinlerde oldugu gibi carpitirlar diye, inisiyelerin ogrendigi cogu seye biz ulasamayiz ki ezoterik diger inanclarda bunun kirintisina kadar yaklasirlarki iskendireye felaketinde yeni eflatuncularin ogretilerinin cogunun yakildigi soylenir falan filan ama onlar bile aciklayamaz bunu, her dunyaya gelisimi "kamil insan" olana kadar yeni birseyler ogrenmemiz icin ve ruhumuzu gelistirmemiz icin derler. Kamil insan ozune geri donebilicek ve bu dogum ve olum cemberinden kurtulucaktir, peki 1 yasini goremeden olen bebelerin bu duzendeki yeri ne? Ne ogreniyorlar, amaclari ne dunyaya gelmekteki? Ailelerine verilen aci bir dersmi?

"Bu senin sinavin" diyor kimisi misal, universite sinavi sanki hayat. neden benim arkadasim mehmet boyle bir sinava girmeden ve efor sarfetmeden harvarda direk giriyor iken ben sutcuimam icin 8 sinava girmek zorunda kaliyorum? Sinavi gecsem bile neden agzimda o aci tad ile yasamaya ve duzgun dogamadigima hayiflanmaya devam ediyorum?

Sorulaaaaar sorulaaaaar

Tanri var yok bilemem ama kesin bildigim sey yukarda biryerlerde bizi umursayan ve sefkatli birseylerin var olmadigi. Dinlerde anlatilan hikayeler ve yaradilisin amaci cidden ancient aliens kafasinin bile gerisinde. Adam en azindan kurguyu oturtmus, annunakiler kendilerine kole olsun diye atalarimizin genleriyle oynayip bizi bilinclendirip yukselttiler diyor. Camurdan yaraltilmaktan bin kat mantikli
Sosyal ağlarda paylaş

darkwingduck said:

Oyle bir iddiam yok yahu. Nitekim magdur olmakla suclu olmamak ayni sey degil. Kilini kipirdatmadigi icin yuzune tukurecek bir varlik ariyorsak cok da uzaklara bakmamiza gerek yok diyorum sadece, olay tanriya gelene kadar teheey.

Oyle bir varlik aramiyorum. Parmagini siklatarak herseyi "en iyi" yapabilecek guce ve imkana sahip bir varlik varsa ve bunu yapmiyorsa diyorum. Dinlerin anlattigi tanri kavrami tutmuyor diyorum.

Isimler takmisiz tanrılara, karakterler sifatlar vemisiz ama sonuclar tutmuyor. Zeus var mi? Simsek tanrisi kafasina gore dunyada takilan? Bakiyoruz kesinlikle yok.
allah var mi? Mantıklı tarafi yok. Yok.
gibi.
ama mesela dragonlancedeki sadece tarihi yazan hicbirseyle ilgilenmeyen gilean vardi. Oyle birsey olabilir mi? Olabilir. O tarz en azindan duyanin su haliyle celismiyor. Bana tapin demiyor sacma sapan. Kmseye ne oldugu ile ilgisi tamamen akademik. Gucun var niye boyle boyle yapmiyorsun dediginde suratina bile bakmaz. Yok test yok bilmem ne diye sacma seylere gelmez konu.
Olay tamamen kendi icinde celismesi
Sosyal ağlarda paylaş

darkwingduck said:

Oyle bir iddiam yok yahu. Nitekim magdur olmakla suclu olmamak ayni sey degil. Kilini kipirdatmadigi icin yuzune tukurecek bir varlik ariyorsak cok da uzaklara bakmamiza gerek yok diyorum sadece, olay tanriya gelene kadar teheey.

Nası yani? en büyük sorumluluk en büyük güce sahip olandadır. elbetteki önce yaratıcını yüzüne tükürüceksin sonra diğerlerine.

Hertürlü üstünlüğe sahipken savası kaybedip çnce generalleri sorgulamdan sucu erlere atmya benzer bu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...