Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kurban Bayramı Sonrası.

Raskor

Öne çıkan mesajlar

said:
fedaykin, 24 Ocak 2005 11:46 tarihinde demiş ki:
Sakın bu deneyimleriniz son yıllarda kurban bayramının kış aylarına denk geliyor olmasından kaynaklanıyor olmasın. Peki yaza denk geldiği zamanlarda da yağmış mı? Ayrıca bu yağmur Kurban bayramı süresinde hangi ülkelerde yağmış, örneğin Suudi Arabistan'da da yağmış mı?

peki neden son yıllarda kış aylarında olan kurban bayramının ilk 2 günü günlük güneşlikken 3-4 günleri yağmur yağıyor :D

meseal diğer bayramları bırakın bu sene istanbul ilk 2 günü çok güzel bir hava varken son 2 günü soğuk ve yağışlı oldu. şimdi yine günlük güneşlik.

ayrıca bizim büyüklerin söylediği yazın olsa bile yağarmış bu yağmur.

e yağmuru falanda meleklerimiz ayarladğına göre biraz işi biliyolardır herhalde :)[signature][hline] MSN : [email protected]
--
SWG : Heyd Spinner (Tatilde)
CoH: Kartal AR/Energy Blaster LvL 26

Sosyal ağlarda paylaş

Ya abi gidin ilkokul çocuklarının bildiği yağmur oluşumu konusunu da dine bağlayarak olayın dibine vurdunuz artık bişi demiyorum.

asinan bilmiyorum abi ama ediktir heralde =)[signature][hline]UO - Penthesilea, Archer Mage of Metalon
SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Hunter of Anatolian Sunrise
Xaer_Aloneheart, 18 Ocak 2005 22:33 tarihinde demiş ki:
adam okulda yemek yerken Dela'ya nefretle bakıyo. madalyası var diye.. böyle bi adam işte..
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada kesim yeri dediler şu dediler bu dediler..bahçesinde falan kesenlerer laf attılar da izlediniz mi bilmiyorum çankırı'da bir kesim yerinde 3km kuyduk olmuş ve insanlar 7saate yakın sıra beklemişler ve kesim yaptıkları yer tam anlamıyla çamur..adam haklı olarak isyan ediyor..evimin önünde kesseydim hem sağlıklı yerde keserdim hem de temiz kalırdım..suyum bezim her şeyim hazır olurdu diye..bazı şeyleri sadece lafta düzeltiyoruz..bu konuda üstümüze yok..

ayrıca şu dönüş yolu çilesini çeken arkadaşlarımız varsa geçmiş olsun diyorum inanılmaz bir kuyruk oluşmuş..[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE)
I'm not fat!I'm big-boned..(obeLix)
Üstüne Şehir Örten Şehir
www.heavymetaltr.com/forum
Sosyal ağlarda paylaş

İnanmak ile bilmek arasındaki fark da zaten budur. Bir bilim adamının her kurban bayramından sonra yağmur yağar demesi için en azından son yüzyıllık yağmur verilerinin bulunması gerekir. İnanan insan için ise doğru olup olmamasının hiç bir önemi yoktur ve inancı haricinde hiç bir veriye ihtiyaç duymaz. İşte bu sebepten din ile bilim bir arada olamaz. Bu konuda bunun çok güzel bir kanıtıdır.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

yukardaki neden yagdırsınkı nasolsa temızlıyoz[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim
anlamıyorum amacınız ne sizin
biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya

--------
BonePART, 27 Kasım 2004 04:47 tarihinde demiş ki:
ister ırkcı deyin ister kafatascı ben turk olmakla da turk dogmaklada gurur duyuyorum

Sosyal ağlarda paylaş

yağıyor işte karıştırmayın:) çok da iyi oluyor, kanı falan geçtim o dayanılmaz kokudan kurtarıyor beni o yeter.
gerçi bu kurban diğerlerine göre daha iyiydi(diğerleri=benim hatırladığım son zamanın kurbanları). ne otoban kenarında kurban doğradıklarını gördüm, ne heryere kurban pazarı kuruldu.
belediyenin zihniyeti de takdir ettim, neredeyse bütün araba yıkama yerlerini kesim yeri yapmışlar, yağmura gerek olmadı bu sefer:D
basına da çok yansımadı bu sefer. yakınlarda bir kurban katliamı her gazetenin başsayfa haberiydi. düzeliyor yani[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor
A fall into the ditch makes you wiser.
beleş D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın. tık, indir
Member of AAL'05

Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 24 Ocak 2005 15:23 tarihinde demiş ki:
İnanmak ile bilmek arasındaki fark da zaten budur. Bir bilim adamının her kurban bayramından sonra yağmur yağar demesi için en azından son yüzyıllık yağmur verilerinin bulunması gerekir. İnanan insan için ise doğru olup olmamasının hiç bir önemi yoktur ve inancı haricinde hiç bir veriye ihtiyaç duymaz. İşte bu sebepten din ile bilim bir arada olamaz. Bu konuda bunun çok güzel bir kanıtıdır.

dünyanın yoktan var edilmesini, insan ve diğer canlıların yaratılmasını bilim açıklayamaz

ama dünyanın neden döndüğünü, güneşinin içindeki He-Hi dönüşümlerini bilimsel olarak açıklamak mümkündür(dini kitaplarda bu gibi konulara sıkça değinilimiştir)

inancı gereği inandığı şeyleri, bilimsel olarak düşünmeye çalışınca, insanın zihni bir yerde tıkanır(bknz: evrenin oluşumunu düşünmeye çalışmak, herşeyin yoktan varolmasını düşünmeye çalışmak) bu takındığı yerdede din devreye girer
insanların bir dine inanma ihtiyacıda burdan doğar[signature][hline]be the vanquisher, to forgive

[Bu mesaj forgiver tarafından 24 Ocak 2005 17:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Açıklar açıklar. İşte herşeyin açıklaması: Masonlar bir alet icat etmişler hava durumunu kontrol ediyorlarmış. Ve kurban dönüşü millet trafik kazası geçirsin diye son 2 gün yağdırıyorlarmış.
Yaa işte masonlar..[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish MannerDefence Officer
I kill two dwarves before i kill two dwarves
And then i kill two more..

Sosyal ağlarda paylaş

aslında bilim açıklıyor.Ama bir yerde bu kadar fazla rastlantı bir arada olmaz diyip onlara dine veriyor.Garip tabi[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:

--------
ister ırkcı deyin ister kafatascı ben turk olmakla da turk dogmaklada gurur duyuyorum

Sosyal ağlarda paylaş

eheh oda komik yaw.Düşün ole bi teknolojiye sahipsin ama yılda 2 kez kullanıosun.aaaaaa[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki:

--------

Sosyal ağlarda paylaş

Peki tanrı yokken o nasıl varoldu, onu kim açıklar derim iş tıkanır. Din de onu açıklayamaz, "o hep vardı" der işin içinden çıkar. Ancak bilim insanlarının bu şekilde bu böyle diyip veriye dayanmadan atma hakkı olmadığından onların "evren zaten hep vardı" deme lüksü yoktur. Ancak Pagan inancına sahip bir insanın bunu söyleme hakkı vardır ve o sebepten rahatlıkla der ki, "Tanrı denilen şey doğanın ta kendisidir ve o bir yaratıcıya ihtiyaç duymadan zaten hep vardır"[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...