Anhora Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Önce şunu bi koyim: Şu son 10 yılda ev fiyatları, arsa fiyatları aldı başını gitti. Her yıl aritmetik olarak artıyor. Ben liseye giderken mahallemizdeki ev fiyatları 120-170K arasındaydı. (Küçük bir şehirde) 200-300K'ya deniz kenarında güzel bir arsa alabiliyordun. Şimdi ev fiyatları 150-250K arasına fırladı küçük bir şehirde bile. Benim baktığım evler 220K'dan aşağı yok. (Eskiden 150K'ya bulunabiliyordu.) Arsa fiyatlarına bakıyorum. 500-600K. (Şehrin gelişmesiyle de alakası var.) İstanbul'a bakıyorsun, sana 1+1'i 500-700K'ya satmaya çalışıyorlar toplu konutlarda. Şöyle eli yüzü düzgün bir ev 200K'dan başlıyor. Bu artışlar nereye kadar devam edecek böyle? Enflasyon'u da geçmiş al: http://www.dunya.com/guncel/konut-fiyatlarindaki-artis-enflasyonun-ustune-cikti-265913h.htmBende de kendime dert ettim bunu. Evlilik çağı yaklaşıyor ya sdf Bu arada küçük sandığımız artışların ileride büyük yıkımlara sebep olabileceğini anlatıyor Albert Bartlett: https://www.youtube.com/watch?v=NPBQklC5g5M Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 yav... 170k'a mahallede ev alınıyordu deniz kenarı arsa 200k idi ARE YOU EVEN TRYING Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 O evin tavan fiyatı. Diğeri de arsanın taban fiyatı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 fakirlik zor tabii... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 böyle bir fiyatlandırma yok dünyada. atıyorsun. tutuyorsun. atıyorsun. tutuyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Balonun patlamasını dört gözle bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 rahat ol, patlayınca emlak piyasası alırsın evi. ev mev hikaye, sanayi bölgesinde arsa kapatmak lazım :D sanayi arsası olarak güney marmara değerleniyor, yeni yolun filan baya etkisi var, 2-3 senedir dolmaya başladı bandırmanın sağ tarafı filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Ben kendi yaşadıklarımdan örnek veriyorum. Babamın arkadaşı bundan 7-8 sene önce şehrin dışında deniz kenarında bir arsa vermeye, biz de almaya niyetlenmiştik. Fiyat da 200K'ydı. Sonra uzak diye almadık, gitti bahçeşehir kolej yaptı yanına. Fiyat oldu 600K. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 senko said: fakirlik zor tabii... Fakirim abi, öğrenci adamın ne parası olacak sdf Babam diyor benim malım senin diye ama ona bakarsam işim yaş. Ben kendi imkanlarımla varolmaya çalışıyorum. Bu tablo da işimi zorlaştırıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 arsa 3 metre kare miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Üstünde 3 katlı da ev vardı sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Ben deniz kenarında bir arsa alıp, amerikan modeli bir müstakil ev yapma hayalindeyim. Ama hayalden öteye gidememesi canımı sıkıyor. 1m'ye anca yapılabiliyor bugünlerde istediğim ev. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 deniz var deniz var..karadenizde filan denizi tepeden goren bir yerde 1 donum arsa alabilirsin..200 300 e de bir ev dikilir..1 in altina cikar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Anhora said: Her yıl aritmetik olarak artıyor. ... o nasıl oluyor lan aritmetik olarak artış. bir de mümkünse evlenmeden önce karşındaki kişiye seni iyi tanımasına imkan verme, gerçekten evlenmek istiyorsan sadafdsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Bu gidişle emekliliğe anca gerçekleşir o hayal, burda her yer tepe ben düz ayak istiyorum sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 iş yapasım yok bari burada vakit öldüreyim. şimdi piyasayı okumak lazım, arz talep dengesini iyi gözlemlemek ve geleceğe ilişkin öngörüleri yorumlamak lazım. bunu yapabilmek için eldeki göstergeleri verileri anlamak analiz edebilmek lazım. en önemli ve en basit veri nüfus projeksiyonudur. her ilin çevre düzeni planı vardır. internette aratırsanız bulursunuz. raporlarında ilin 20-50 yıl arası projeksiyonu yazar. bu rakamlar bilimsel metotlarla hesaplanır. çok ektrem bir durum yaşanmazsa; artan nüfus -> artan konut talebi -> artan konut fiyatları bakarsın şehrinde artış öngörülüyor mu? öngörülüyorsa ne oranda ön görülüyor. eğer artış öngörülmüyorsa, düşüş veya durağanlık görülüyorsa uzak durursun. hatta o planda kentin gelişme doğrultuları da belirtilir. oradaki arsalara göz dikebilirsin. ama bu veri tek başına yetmez tabiki. ikinci veri kırkent göç oranları. bunlarda tuikin sitesinde var. o il göç mü alıyor, göç mü veriyor bakabilirsin. üçüncü veri devlet politikaları. gap gibi filyos vadisi gibi uzun vadeli bölgesel projelerin uygulanması gündemde mi? veya aksine doğudaki köylerin boşaltılması gibi bir durum mu var? sinoptaki nükleer santral kentten kaçışı mı tetikler yoksa milyar dolarlarca yatırımın geldiği şehir bundan olumlu mu etkilenir? dünyadaki örneklerine bakılabilir. mesela eren enerji termik santral kurduğu beldenin asfaltından, camisinden, belediye binasına kadar kendisi yapıyor. yerel halktan binlerce kişiyi çalıştırıyor. günlük 1 milyon dolar cirosu olan santral yıllık kazancının binde 3-5 gibi bir rakamını kente harcayarak o kentin kendi dinamikleriyle hayatta yakalayamayacağı kalkınma trendini yakalatabiliyor. bu da arazinin değerlenmesi demek. sonuç olarak bilene danışmak lazım bu işleri. yada çok araştırıp okuyarak bir çok disipline ait verileri sentezleyip kendi yatırım planını yapman lazım. kulaktan dolma şeylerle bu tip şeylere girmek akıl karı değil. senin verdiğin örneğin aksine 5 sene evvel aldığı arsayı aynı fıyata satamayan adamları da ben gördüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Şöyle bir evi yapmaya kalksak ne kadara çıkar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Madem paran 0 ne diye arsa emlak fiyatlarindan sikayet ediyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 imamizer said: iş yapasım yok bari burada vakit öldüreyim. şimdi piyasayı okumak lazım, arz talep dengesini iyi gözlemlemek ve geleceğe ilişkin öngörüleri yorumlamak lazım. bunu yapabilmek için eldeki göstergeleri verileri anlamak analiz edebilmek lazım. en önemli ve en basit veri nüfus projeksiyonudur. her ilin çevre düzeni planı vardır. internette aratırsanız bulursunuz. raporlarında ilin 20-50 yıl arası projeksiyonu yazar. bu rakamlar bilimsel metotlarla hesaplanır. çok ektrem bir durum yaşanmazsa; artan nüfus -> artan konut talebi -> artan konut fiyatları bakarsın şehrinde artış öngörülüyor mu? öngörülüyorsa ne oranda ön görülüyor. eğer artış öngörülmüyorsa, düşüş veya durağanlık görülüyorsa uzak durursun. hatta o planda kentin gelişme doğrultuları da belirtilir. oradaki arsalara göz dikebilirsin. ama bu veri tek başına yetmez tabiki. ikinci veri kırkent göç oranları. bunlarda tuikin sitesinde var. o il göç mü alıyor, göç mü veriyor bakabilirsin. üçüncü veri devlet politikaları. gap gibi filyos vadisi gibi uzun vadeli bölgesel projelerin uygulanması gündemde mi? veya aksine doğudaki köylerin boşaltılması gibi bir durum mu var? sinoptaki nükleer santral kentten kaçışı mı tetikler yoksa milyar dolarlarca yatırımın geldiği şehir bundan olumlu mu etkilenir? dünyadaki örneklerine bakılabilir. mesela eren enerji termik santral kurduğu beldenin asfaltından, camisinden, belediye binasına kadar kendisi yapıyor. yerel halktan binlerce kişiyi çalıştırıyor. günlük 1 milyon dolar cirosu olan santral yıllık kazancının binde 3-5 gibi bir rakamını kente harcayarak o kentin kendi dinamikleriyle hayatta yakalayamayacağı kalkınma trendini yakalatabiliyor. bu da arazinin değerlenmesi demek. sonuç olarak bilene danışmak lazım bu işleri. yada çok araştırıp okuyarak bir çok disipline ait verileri sentezleyip kendi yatırım planını yapman lazım. kulaktan dolma şeylerle bu tip şeylere girmek akıl karı değil. senin verdiğin örneğin aksine 5 sene evvel aldığı arsayı aynı fıyata satamayan adamları da ben gördüm. Şu dediğini yıllardır yapıp kısa sürede zengin olanlar var çevremizde. Sağolasın bilgilendirdiğin için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 celik villa diye arat cikar 200 300 civari birseyler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Ucuzmuş eyv. http://www.e-villaproje.com/betonarme-celik-villa-anahtar-teslim-yapimi.php?id=536 220K diyor. Demekki 300K'ya iyi bir villa yaptırılabilir. Tabi tartışmaları olabilir çelik konstrüksiyonun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 off adamın bu kadar gerçeklikten uzak olması tüylerimi diken diken ediyor, girmeyeceğim başlığa haha. elim gidiyor yazmayım genç diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 bingildak said: off adamın bu kadar gerçeklikten uzak olması tüylerimi diken diken ediyor, girmeyeceğim başlığa haha. elim gidiyor yazmayım genç diyorum. Abi uzman değilim, belli ki sen uzmansın gel anlat yanlışlarımızı düzelt. Her konuda uzman olamam ya. En azından bir fikir attım ortaya. Bütün gençleri ilgilendiriyor sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2015 Anhora said: Her konuda uzman olamam ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar