Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Girişimcilik Ekosistemi

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar herkese merhabalar,

Ne kadar dikkatinizi çekiyor bilemiyorum ama son zamanlarda yükselen bir Girişimci-Yatırımcı-Mentor-Üniversite etkileşimi var. Buna girişimcilik ekosistemi deniyor. Hem dünyada, hem ülkemizde yeni ve hatta gelenekselin üzerine çıkan bir ekonomik alan tesis ediyor.

Bu girişimlerden kastettiğim daha ziyade internet veya mobil yazılımı temelli teknoloji şirketleri (hardware da üretebilir tabii) veya eski bir olayı yeni bir iş modeliyle sunma üzerine kurulan şirketler. Bunun yanında üniversitelerden kaynaklanan buluş kökenli şirketleri de unutmamak lazım.

Örneğin Bitaksi veya yenilerden bolbol.com bunlara örnek olarak verilebilir. Bildiğiniz üzere Yemeksepeti geçtiğimiz günlerde 589 milyon dolara yabancı bir yatırımcıya satıldı.

Bu ortamlarda çılgın paralar dönmekte arkadaşlar. Basit bir girişim dahi milyon dolar seviyesinde yatırım alabilmekte zira Melek Yatırımcı dediğimiz ağabeyler ve ablaların stratejisi 100 şirkete birer milyon koyup bir-iki tanesinin Yemeksepeti gibi patlamasını beklemek oluyor. Melek yatırımcıların dışında "girişim sermayesi yatırım fonları" (venture capital fund) da var. Ülkemizde de faaliyet gösteren Earlybird buna örnek olarak verilebilir.

Benim şahsi hedefim bu alanlarda gerek yatırımcılar gerek startuplar tarafında avukatlık/hukukçuluk yapmak. Bu sebeple elimden geldiğince insan tanımaya ve ortamlarda gezmeye çalışıyorum. En son Microfost'daki Mentor Angels etkinliğinde hukukçu olarak girişimcilerin sorularını yanıtlamaya çalıştım.

Aramızda bu alemlerle bağlantısı olan, at koşturan arkadaşlar var mıdır acaba? Biraz sohbet etsek. İlk defa duyanlar da bilgilense?

Şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

o alemle alakam var ama estonyada. iyi düşünmüşsün. çünkü startuplar öyle 2 yazılımcı bi business adamlar işe başlıyo sonra bu yasal mı ot bok kafası karışıyo. startup legal consultant adıyla ufaktan isim yapabilirsin. sonuçta bu adamlar eventlerde falan tanışıp tartışıyo, bizim bi avukat arkadaş var ona soruyoruz falan filan derken çoğu insa yönelir sana yavaştan

gogo
Sosyal ağlarda paylaş

inanılmaz bir goygoy dönüyor türk girişimcilik ortamlarında ya. ne kadar buzzword varsa onlar konuşuluyor, bi gitsen "abi evet yaa bigdata'yı cloud'da analiz etmek çok önemli, o yüzden bence buraya bi fikrim var ama kimseye söylemem yatırımcı arıyorum" gibi tipler mevcut. ya da "süper bi fikrim var bi milyar dolara apple'a satar mıyım" muhabbetleri dönüyor. daha fikrin f'sini bile uygulamaya koymamış. o yüzden sıkıcı söyleyeyim.

bu dediğin işi yanılmıyorsam şu ekşi sözlükteki şişman kanzuk yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

konuşan adam çok
ama oturup bana bişiler gösteremediği sürece hepsi çöp benim için.
bizde de var, yok şöyle şöyle bi fikrim var mobil olacak şurayla entegre oalcak bilmemne olacak off ne çok satar diyenler
ee yap diyorum, zaman yok diyor.
sdf

yav he he deyip geçmek en güzeli o yüzden.
ama SDN & Cloud & Bigdata IT dünyasının çok büyük payı olucak ilerde orası kesin. Birilerine yönelmek gerekli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...