Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni başlayanlar için Tree of Life

-Bonesoul-

Öne çıkan mesajlar

Yeni başlayan çok arkadaşımız olduğuından ve bu bilgiler sürekli ana başlıkta arkada kaldığından dolayı, hızlı bir guide yazıyorum.

Pati köyüne nasıl gelirim?

Öncelikle karakter yaratırken, sol alt tarafta gemi seçim bölümü var. bu bölümden en büyük gemiyi seçerseniz köye çok yakın bir şekilde oyuna başlarsınız.

Kordinat: 6812,6171

Köye ulaştım ne yapmam lazım?

Genelde günün her saati minimum 2-3 patili köyde bulunmakta.

[list]
[*] İlk etapta carpanter patilerden birini bulup, size bir cabin yapmasını isteyin.
[*] Daha sonra yine yardımlarla yiyecek, dagger vs gibi temel ihtiyaçlarınızı temin edin.
[/list]
Şimdi ne yapmam lazım?

Mevcut patiler muhtemelen şehir düzenlemesi ile uğraştığından bol bol raw materyallere ihtiyacımız var. En çok gerekenler;

[list]
[*] Kütük
[*] Kütükleri parçalayarak elde edeceğiniz Firewood'lar
[*] Taş
[/list]
Bunları mevcut pati carpanter arkadaşlara taşıyın ki hem şehri geliştiricek duvarlar diksinler hemde sizlere temel binalarınız için yardımcı olsunlar.

Oyun hakkında daha fazla bilgi?

Oyun hakkında çok hızlı gelişen bir wiki mevcutta var; http://treeoflifewiki.org/Main_Page

Bu sayfada neredeyse ihtiyacınız olan her bilgi mevcut.

Kaynak haritası

Pati köyünden görüntüler

Oyun nasıl?

Oyunda ki mevcut patililerin pek çoğu ultima online'a benzetmekte. Hoş oyun henüz early access olduğundan çok eksiği var -- özellikle combat konusunda -- ama o bile zevkli diyebilirim (şahsi fikrim).

Community feeling derseniz sonuna kadar var;

Daha detaylı bir anlatım icin;

hadibea said:

Oyunu aldım 3 saat fln oynadım. Grafikler tırt, pvp tırt fln ama anlam veremediğim bir şekilde kendine bağlıyor oyun. 1 saat önce işe geldim, geldiğimden beri akşam eve gidince şunu yaparım bunu yaparım diye kafamda plan yapıyorum.

Oyuna albiona ultimaya benzetilmiş bence pek alakası yok. Hele iğrenç albionla hiç alakası yok. Oyun bildiğin skilli minecraft. Kendi dünyanı yaratıyorsun ve bunu yaparken etrafındakilere muhtaçsın. Bu yüzden gözlemlediğim kadarıyla community diğer survival oyunlara göre baya friendly. 1 saat tek başıma dolaştım ve bu bir saatte tek kişi saldırmadı aksine herkes yardımcı oldu.

Gündüz-Gece olayı başarılı. Gece harbi zifiri karanlık oluyor. Yine herşeyi yapabilirsiniz ama genelde insanlar ateş etrafında toplanıp muhabbet ediyor, afk kalıp oyun dışı işlerini hallediyor yada topladıkları hammaddeleri işliyor. Bunun sebebide gece olunca yaratıkları görmenin zorlaşması ve yanlışlıkla aggro çekme riski. İleride kalelere, komünlere yapılacak gece baskınları gerçekten fena olacak.

Oyuna Başlayınca 1-2 saat etrafta dolaşın. Geceleri hemen ateş yakan insanların yanına yanaşın, muhabbet edin soru sorun. Bu 1-2 saatte temel kontrolleri, craft mantığını anlayacaksınız ve gözünüz oyuna alışacak. Bu birkaç saatten sonra pati köyüne gidebilirsiniz.

Pati Köy kordinatı 6812,6171. Köye ölmeden gitmeniz gerçekten çok zor ve anlamsız. Oraya kadar koşmak için baya yemeğe ihtiyacınız var. Yemek 50'nin altına düşünce can vs kaybetmiyorsunuz sadece karakter yavaşlıyor. Bu yüzden köye gitmenin en hızlı yolu ölmek. Ölünce hem açlık seviyenizden bağımsız hızlı koşuyorsunuz hemde aggro derdiniz olmuyor. (Mob tarafından öldüğünüzde çantanızdaki itemler gitmiyor doğunca tekrar çantanızda hepsi. En azından benim ilk ölüşümde böyle oldu) Pati köyüne varınca oyunun potansiyelini ve neden hype' landığını anlayacaksınız. Osmanlıdan hızlı büyüyen bir kömün var ortada.

Daha önce dediğim gibi bu oyunda birbirinize muhtaçsınız. Oyunun en güzel kısmıda bu. Beraber oynamadıktan bir grubun parçası olmadıktan sonra oyunu almanızın bir manası yok. Solo oynarım ben diye düşünenler 30 lirasını çöpe atmasın.

Pati Köyü sistematik olarak bir düzen içinde büyümeli. Yoksa kurduğumuz evler hep boşa gidecek. Bir kaç tane master builder seçelim köye. Yeni gelen ve ev kuran kişilere ne yapılması gerektiğini anlatsınlar yol göstersinler. Yavaş yavaş ama sağlam büyüyelim. Herkes evine en yakın kuleye ok koyması beklensin mesela. Bu gibi zorunlu olmayan ama moral kurallar belirleyelim. Biraz kalabalıklaştıktan ve köyü sağlamlaştırdıktan sonrada artık başka kömünlere saldırı olaylarına gireriz.

İlerde diplomasi gibi birşey getirilirse, köy yıkma olayları biraz zorlaştırılır ve hack olayları çıkmazsa bu oyunda ışığı görüyorum.

Edit: Şu oyun için wiki, guide vs peşinde koşmayın. Bunlara okuyacağınız zamanı oyun içinde keşfetmeye harcayın. Takıldığınız yerlerde komünden, forumdan yardım isteyin. Hakketen şu oyunun wikisi olsa hiç bir zevki kalmaz. Hırsla oynancak, sırf birşeyleri başarmak bitirmek için oynancak bir oyun değil bu. Öyle keyfi,free takılmak gerçekten eğlenmek isteyenlere hitap eden bir oyun.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...