pontipati Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Selam, bu denetim firmaları tam olarak ne iş yapar? Ne kadar istatistik kullanırlar, data miningle mi uğraşırlar? Tşkler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 denetim derken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Bu kadar sorucağına git linkedin'den çalışanlarını bul da onlara sor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 ne denetimi ? inşaat, gıda ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 imamizer said: denetim derken? muhasebe, denetim, vergi ve yönetim danışmanlığı. Big four diyolarmış en şeylerine mesela ben de tam bilmiyorum ne yaparlar tam olarak sdg said: Big Four (audit firms) Deloitte PwC EY KPMG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 hesaplarini denetliyolar gidip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Sanki bu konuda açılmış bi topic vardı 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Her isletme nasil muhasebeci/smmm ile calismak uygun kayit girmek zorundaysa, belli bir buyuklugu asan firmalar da defterlerini hesaplarini denetim firmalarina denetletmek durumunda. Bu durumda denetleme firmalari temel olarak firmalarin raporlarini detayli bir sekilde kontrol ediyorlar. Tabi bunu yaparken isin icine finansal bilgi birikimi, sektorel analiz, kanunnamelere ve ulkede, dunyadaki ekonomik trendlere yonelik bir hakimiyet olusuyor ve buyuk sirketlerin kaynak yonetimi konusunda danismanliklar da yapiyorlar. Bahsettigin seyler pratik anlamda isin icine ne kadar giriyor bilmiyorum ama fikrimce giriyor olmalilar. Ote yandan disaridan dataminingci istatistikci almak yerine kendi iclerinde yetisen denetimciler kariyerlerinin ilerleyen yillarinda o tip mesguliyetlere kayiyor olmalilar. Tabi net bilgim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Kardeşim okuldan mezun oldu mali denetim firmasına girdi. 3 ay sabredebildi. Sabah 8:00 gece 24:00 gibi saçmasapan bir çalışma saat diliminde 90 gün çalıştı. Sanırım 1 yada 2 gün izin yapabildi bu dönemde. Lakin şoylede bir durum var. Sabredip 1 sene dayanabilirsen bu döngüye (bünyen el verirse) 1 sene sonunda gayet güzel maaşla daha rahat işlere giriş imkanı oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Hiç bir halta yaramazlar. Aman müşteri kaçmasın diye her türlü pisliği ne yaparızda kitabına uydururuzun peşindedirler. unqualified opinion basarlar geçer gider. Sonra bi bakmışsın şirket batmış, her türlü pislik dönmüş içeride. Bir kaç haftada zaten neyin denetimini yapıyorsun, yüzeysel yapılıp geçilir. Sonuç olarak müşterinin istediği şekilde mali tabloları hazırlamaya çalışan, insan emeğini her türlü sömüren bu haliyle işlevi çok önemliymiş gibi gösterilip, ama bunların çoğunu yapmayan oluşumlardır. Bir de burada bir kaç sene çalışınca kendini bu işin duayenlerinden sanan ego patlaması yaşayan malları piyasaya bolca salar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 NeroWarden said: Kardeşim okuldan mezun oldu mali denetim firmasına girdi. 3 ay sabredebildi. Sabah 8:00 gece 24:00 gibi saçmasapan bir çalışma saat diliminde 90 gün çalıştı. Sanırım 1 yada 2 gün izin yapabildi bu dönemde. Lakin şoylede bir durum var. Sabredip 1 sene dayanabilirsen bu döngüye (bünyen el verirse) 1 sene sonunda gayet güzel maaşla daha rahat işlere giriş imkanı oluyor. Dolaylı yoldan işin içinde olan biri olarak söyleyeyim kardeşin çıkmakla çok iyi yapmış çünkü 1 sene orada çalışmakla iyi yerlere gelemiyorsun en azından 4-5 sene çalışman lazım ondan sonra müdür olarak rahat iş bulabiliyorsun fakat bu 4-5 sene boyunca senin de anlattığın gibi çok ağır şartlar altında çalışıyorsun. Denetim firmalarında çalışan sirkülasyonu çok ama çok fazladır bu yüzden adam gibi bir yere gelebilmek için en az 4-5 sene çalışmak gereklidir. Tabi bu dediklerim Big Four denetim şirketleri için geçerli diğerlerini bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 said: Denetim firmalarında çalışan sirkülasyonu çok ama çok fazladır SAP'de de öyle diyorlardı. Her yerde mi personel devir hızı yüksek anlamadım ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2015 big four farklı, onlar yardırıyor. kimseye tavsiye etmem... en iyi maaşlı finans/analiz işleri de 4-5 yıl big four tecrübesi ister. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 E peki bunları kanuna kitabına nasıl uyduruyorlar? Yani çalışan yanılmıyorsam haftalık 40 veya 45 saat çalıştırılabiliyordu. Fazlası ya para olarak ya izin olarak verilmek zorunda . Ben mesela 88 saat çalıştığım haftada oldu ama paşa paşa verdiler iznimi. Şimdi bu big fourda çalışan biri baba benden bu kadar ya paramı ver ya iznimi dese napacaklar? En kötü kovsalar bile boşuna ekstra parayı vermeleri gerekir? Hadi vermediler etmediler 1-2-3 e 100 adam bu şekilde çıkınca kanuni bir yaptırım yapılmıyor mu? Alın bu da WOT Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeroWarden Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 İşe girerken 'esnek çalışma saatleri' olarak belirtiyorlar. Tabi işyerinde uzun süreli kalırsan ileride ne kadar çok paralar kazanabileceğin konusunda ikna çabalarıda cabası. Anlayacağın o ağır çalışma şartlarını nolcek yea idare ederiz diyip kabul etmiş oluyorsun. Kanunen o kadar çalıştırma hakları yok. Fazla mesai yaptırmanın bile sınırı var tabi ücretini verdiği kadarı ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Anhora said: said: Denetim firmalarında çalışan sirkülasyonu çok ama çok fazladır SAP'de de öyle diyorlardı. Her yerde mi personel devir hızı yüksek anlamadım ki. sap'de de dediğin danışmanlık işte zaten. denetim ve danışmanlık işinde güzel maaş yakalamak için transfer olmak zorundasın. transfer olduğun yeni şirket her türlü mevcut şirketinin sana vereceği paradan fazla veriyo zaten seni alabilmek için. 2 3 transfer sonrada zaten ya müşteri tarafına yada freelance'e kaydın mı bitti gitti. benim amacım o en azından :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Güzel fikir, geleceği parlak ama işte oraya ulaşana kadar canını çıkartıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Anhora said: said: Denetim firmalarında çalışan sirkülasyonu çok ama çok fazladır SAP'de de öyle diyorlardı. Her yerde mi personel devir hızı yüksek anlamadım ki. Her yerde değil mesela Microsoft Türkiye ve Turkcell'de bağlılık epeyi yüksek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 düşük maaş veren heryerde sirkülasyon çok olur, microsoft ve turkcell sektörünün en iyi ücret veren firmaları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2015 ha bi de parlak gençleri alıyoruz imajı yaratıyorlar baktıkları tek şey leş gibi çalıştırmaya ses çıkarmayacak efendi işçi aslında az biraz da plazada sırıtmayacak beyaz türk tipin varsa tamamdır iibf'ye ilk bi girince burdan çıkıp nası adam olunuyo diye araştırınca bunları keşfetmiştim neyse ki aydınlancak vaktim oldu sdfg allah sabır versin çalışanlarına Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar