Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Denetim firmaları

pontipati

Öne çıkan mesajlar

Her isletme nasil muhasebeci/smmm ile calismak uygun kayit girmek zorundaysa, belli bir buyuklugu asan firmalar da defterlerini hesaplarini denetim firmalarina denetletmek durumunda.

Bu durumda denetleme firmalari temel olarak firmalarin raporlarini detayli bir sekilde kontrol ediyorlar. Tabi bunu yaparken isin icine finansal bilgi birikimi, sektorel analiz, kanunnamelere ve ulkede, dunyadaki ekonomik trendlere yonelik bir hakimiyet olusuyor ve buyuk sirketlerin kaynak yonetimi konusunda danismanliklar da yapiyorlar.

Bahsettigin seyler pratik anlamda isin icine ne kadar giriyor bilmiyorum ama fikrimce giriyor olmalilar. Ote yandan disaridan dataminingci istatistikci almak yerine kendi iclerinde yetisen denetimciler kariyerlerinin ilerleyen yillarinda o tip mesguliyetlere kayiyor olmalilar.

Tabi net bilgim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Kardeşim okuldan mezun oldu mali denetim firmasına girdi. 3 ay sabredebildi. Sabah 8:00 gece 24:00 gibi saçmasapan bir çalışma saat diliminde 90 gün çalıştı. Sanırım 1 yada 2 gün izin yapabildi bu dönemde.

Lakin şoylede bir durum var. Sabredip 1 sene dayanabilirsen bu döngüye (bünyen el verirse) 1 sene sonunda gayet güzel maaşla daha rahat işlere giriş imkanı oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Hiç bir halta yaramazlar. Aman müşteri kaçmasın diye her türlü pisliği ne yaparızda kitabına uydururuzun peşindedirler. unqualified opinion basarlar geçer gider. Sonra bi bakmışsın şirket batmış, her türlü pislik dönmüş içeride. Bir kaç haftada zaten neyin denetimini yapıyorsun, yüzeysel yapılıp geçilir. Sonuç olarak müşterinin istediği şekilde mali tabloları hazırlamaya çalışan, insan emeğini her türlü sömüren bu haliyle işlevi çok önemliymiş gibi gösterilip, ama bunların çoğunu yapmayan oluşumlardır. Bir de burada bir kaç sene çalışınca kendini bu işin duayenlerinden sanan ego patlaması yaşayan malları piyasaya bolca salar.
Sosyal ağlarda paylaş

NeroWarden said:

Kardeşim okuldan mezun oldu mali denetim firmasına girdi. 3 ay sabredebildi. Sabah 8:00 gece 24:00 gibi saçmasapan bir çalışma saat diliminde 90 gün çalıştı. Sanırım 1 yada 2 gün izin yapabildi bu dönemde.

Lakin şoylede bir durum var. Sabredip 1 sene dayanabilirsen bu döngüye (bünyen el verirse) 1 sene sonunda gayet güzel maaşla daha rahat işlere giriş imkanı oluyor.

Dolaylı yoldan işin içinde olan biri olarak söyleyeyim kardeşin çıkmakla çok iyi yapmış çünkü 1 sene orada çalışmakla iyi yerlere gelemiyorsun en azından 4-5 sene çalışman lazım ondan sonra müdür olarak rahat iş bulabiliyorsun fakat bu 4-5 sene boyunca senin de anlattığın gibi çok ağır şartlar altında çalışıyorsun.

Denetim firmalarında çalışan sirkülasyonu çok ama çok fazladır bu yüzden adam gibi bir yere gelebilmek için en az 4-5 sene çalışmak gereklidir.

Tabi bu dediklerim Big Four denetim şirketleri için geçerli diğerlerini bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

E peki bunları kanuna kitabına nasıl uyduruyorlar? Yani çalışan yanılmıyorsam haftalık 40 veya 45 saat çalıştırılabiliyordu. Fazlası ya para olarak ya izin olarak verilmek zorunda . Ben mesela 88 saat çalıştığım haftada oldu ama paşa paşa verdiler iznimi. Şimdi bu big fourda çalışan biri baba benden bu kadar ya paramı ver ya iznimi dese napacaklar? En kötü kovsalar bile boşuna ekstra parayı vermeleri gerekir? Hadi vermediler etmediler 1-2-3 e 100 adam bu şekilde çıkınca kanuni bir yaptırım yapılmıyor mu? Alın bu da WOT
Sosyal ağlarda paylaş

İşe girerken 'esnek çalışma saatleri' olarak belirtiyorlar. Tabi işyerinde uzun süreli kalırsan ileride ne kadar çok paralar kazanabileceğin konusunda ikna çabalarıda cabası.

Anlayacağın o ağır çalışma şartlarını nolcek yea idare ederiz diyip kabul etmiş oluyorsun. Kanunen o kadar çalıştırma hakları yok. Fazla mesai yaptırmanın bile sınırı var tabi ücretini verdiği kadarı ile.
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

said:
Denetim firmalarında çalışan sirkülasyonu çok ama çok fazladır

SAP'de de öyle diyorlardı. Her yerde mi personel devir hızı yüksek anlamadım ki.

sap'de de dediğin danışmanlık işte zaten.

denetim ve danışmanlık işinde güzel maaş yakalamak için transfer olmak zorundasın. transfer olduğun yeni şirket her türlü mevcut şirketinin sana vereceği paradan fazla veriyo zaten seni alabilmek için. 2 3 transfer sonrada zaten ya müşteri tarafına yada freelance'e kaydın mı bitti gitti. benim amacım o en azından :D
Sosyal ağlarda paylaş

ha bi de parlak gençleri alıyoruz imajı yaratıyorlar
baktıkları tek şey leş gibi çalıştırmaya ses çıkarmayacak efendi işçi aslında
az biraz da plazada sırıtmayacak beyaz türk tipin varsa tamamdır
iibf'ye ilk bi girince burdan çıkıp nası adam olunuyo diye araştırınca bunları keşfetmiştim neyse ki aydınlancak vaktim oldu sdfg
allah sabır versin çalışanlarına
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...