xaty Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Geçenlerde ev almakla ilgili başlığım vardı. Sonunda o işi hallettik. (Yakın zamanda ev alan varsa; ev aldıktan sonra yapılması gereken işlerdeki püf noktalarını ve ilgili önerileri dinleyebilirim) Şuan kirada olduğum evden çıkıp kendi evime geçicem. Kiraya girerken 1 yıllık sözleşme yapmıştık (2011'de), sonra sözleşmeyi yenilemedik, sadece aramızda anlaşarak bazı yıllar fiyat yükselttik. (Ev sahibi ile hiç problemimiz olmadı, kendisiyle hiç yüzyüze görüşmedik, kendi evi görmedi hiç.) Bir kaç sorum olacak: 1. Ev sahibine ne kadar önceden haber vermem gerekir evden çıkmadan önce? Yasal süresi nedir? 2. Verdiğim depozito var ve evden çıkarken badana yaptırmak benim yükümlülüğümdü yaptığımız sözleşmede. Bu depozitoyu badana için bırakmam mantıklı olur mu? (Evi yeni tutan kendi keyfine göre boyatsın sonuçta evi, ben de gereksiz yere uğraşmıyım bu iş ile.) 3. Kiradan çıkarken ne gibi işlemler yapmam gerekiyor? Aboneliklerimi sonlandırıp anahtarı teslim etmekten başka var mı özel bir şey? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 hayirli olsun da bu kadar basic bilgileri bilmeden nasil ev alabildin ona sasirdim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 örneğin 01.04.2015'te imzaladınız ilk kontratı. sonraki yıllar aksi bir işlem yapılmadıkça her yıl sözleşme otomatik yenileniyor. yani gidip mayıs ayında çıkamazsın nisanda çıkacakasın çıkacaksan. resmiyeti bu şekilde. ama reele bakarsan ev sahipleri çıkmak isteyen kriacıya zorluk çıkarmıyorlar. çünkü yeni gelecek olan daha yüksek kira ile girecek... ayrıca senle takışırsa eve bir bokluk yapmandanda huylanabilir yada borç takmandan vs. bu sebeple uygun uslupla arayıp konuşursan orta yol bulursunuz. 1 ay önceden falan haber versen etik olarak uygundur bence. dipnot: badananın yükümlülüğünün konusunu açma hiç belki alırsın depozitonu :) ben son çıktığım evden boya benim yükümlülüğüm olmasına rağmen depozitoyu aldım ve boyatmadım(ev yeni boyanmış gibi tertemizdi gerçi). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 1 ay önce haber ver bence. Veya sözleşmenizde yazması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 genelde depozito son kiraya sayilir ama boya isini bilemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Glatheros said: hayirli olsun da bu kadar basic bilgileri bilmeden nasil ev alabildin ona sasirdim ben. ne kadar basic bilgiler bunlar? farkında değilim gerçekten, benim için pek basic değiller. ilk kez yaptığım birşey sonuçta. internetten bakınca genelde problemli durumlarla karşılaşıyorum. ben normali nedir öğrenmek istedim, arayıp konuşup anlaşırım sonuçta ama iki tarafı da madur etmeden nasıl çözerim, gerekirse de yasal dayanağı nedir bilmek istedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Civcivhead Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Hayırlı olsun, güle güle oturun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Ihbar suren icin sozlesme sartlarina bak, hakkaniyete aykiri bir sureyse ayri bir konu. Depozito icin de eve bir hasar vermediysen geri alabilmen gerekir. Uzerine kayitli su vs nakil edersin. Bu bilgilerin basicliginr gelince, ev sahibi ile aranda bir sozlesme mevcut. Orayi okuyunca sorununun cozulecegi kadar basic bilgiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Yasal süre 2 ay diye biliyorum, bizim emlakçı "haber vermezsen en fazla 2 aylık kirayı alabilir" demişti. Badana parasını depozitoya saydırma, yaptır git, depozitoyu da al adamdan. Adamdan "anahtarı teslim aldım, evde hasar veya eksik yok" gibi bir belge alman iyi olur (bu konunun yasal prosedürünü bilmiyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Adam ev aldı lan şaka gibi Hayırlı olsun panpazor güle güle oturun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Darısı 3. kez mi artık 5. kez mi neyse başına senko Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 senko gayrimenkul lord u mu oldu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 yok ben ona öyle takılıyorum sadece arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Bana ait 1 tane ev yok lan nerden çıkarıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 kassan alırsın olm seninki kişisel tercih Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 sağolun gençler, darısı sizlerin başına.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Gülegüle oturun :) Biz kirada oturduğumuz daireyi alarak emlakçı komisyonu ve taşınma masrafından kurtulduk. 1. Normalde 2 ya da 3 ay öncesinden haber verilmesi gerekir. Fakat ev sahibi evi daha yüksekten kiraya vereceği için pek önemli değil, yeter ki ev boş durmasın aidatı ev sahibi ödemesin. 2. Depozitoyu bırakabilir ya da geri isteyip boya badanayı sen yapabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Bende ev aldim. Daha yapilacak ve girmediyim evin emlak vergisi gelmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 daireyi satsın diye uğraştım da kabul etmedi, yoksa çok güzel olcaktı, bi sürü masraftan kurtulcaktım.. yeni geçiceğim ev ile çok yakınlar, oraya da boya-badana gerekicek. ikisini bi arada halledebilirim aslında, daha da ucuza gelir sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2015 o "de" yi bir ayır lksajdlkj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar