Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kiradan çıkmak

xaty

Öne çıkan mesajlar

Geçenlerde ev almakla ilgili başlığım vardı. Sonunda o işi hallettik. (Yakın zamanda ev alan varsa; ev aldıktan sonra yapılması gereken işlerdeki püf noktalarını ve ilgili önerileri dinleyebilirim)

Şuan kirada olduğum evden çıkıp kendi evime geçicem.
Kiraya girerken 1 yıllık sözleşme yapmıştık (2011'de), sonra sözleşmeyi yenilemedik, sadece aramızda anlaşarak bazı yıllar fiyat yükselttik.
(Ev sahibi ile hiç problemimiz olmadı, kendisiyle hiç yüzyüze görüşmedik, kendi evi görmedi hiç.)

Bir kaç sorum olacak:
1. Ev sahibine ne kadar önceden haber vermem gerekir evden çıkmadan önce? Yasal süresi nedir?
2. Verdiğim depozito var ve evden çıkarken badana yaptırmak benim yükümlülüğümdü yaptığımız sözleşmede. Bu depozitoyu badana için bırakmam mantıklı olur mu? (Evi yeni tutan kendi keyfine göre boyatsın sonuçta evi, ben de gereksiz yere uğraşmıyım bu iş ile.)
3. Kiradan çıkarken ne gibi işlemler yapmam gerekiyor? Aboneliklerimi sonlandırıp anahtarı teslim etmekten başka var mı özel bir şey?
Sosyal ağlarda paylaş

örneğin 01.04.2015'te imzaladınız ilk kontratı. sonraki yıllar aksi bir işlem yapılmadıkça her yıl sözleşme otomatik yenileniyor. yani gidip mayıs ayında çıkamazsın nisanda çıkacakasın çıkacaksan. resmiyeti bu şekilde.

ama reele bakarsan ev sahipleri çıkmak isteyen kriacıya zorluk çıkarmıyorlar. çünkü yeni gelecek olan daha yüksek kira ile girecek... ayrıca senle takışırsa eve bir bokluk yapmandanda huylanabilir yada borç takmandan vs.

bu sebeple uygun uslupla arayıp konuşursan orta yol bulursunuz. 1 ay önceden falan haber versen etik olarak uygundur bence.

dipnot: badananın yükümlülüğünün konusunu açma hiç belki alırsın depozitonu :) ben son çıktığım evden boya benim yükümlülüğüm olmasına rağmen depozitoyu aldım ve boyatmadım(ev yeni boyanmış gibi tertemizdi gerçi).
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros said:

hayirli olsun da bu kadar basic bilgileri bilmeden nasil ev alabildin ona sasirdim ben.

ne kadar basic bilgiler bunlar? farkında değilim gerçekten, benim için pek basic değiller. ilk kez yaptığım birşey sonuçta.

internetten bakınca genelde problemli durumlarla karşılaşıyorum. ben normali nedir öğrenmek istedim, arayıp konuşup anlaşırım sonuçta ama iki tarafı da madur etmeden nasıl çözerim, gerekirse de yasal dayanağı nedir bilmek istedim
Sosyal ağlarda paylaş

Ihbar suren icin sozlesme sartlarina bak, hakkaniyete aykiri bir sureyse ayri bir konu. Depozito icin de eve bir hasar vermediysen geri alabilmen gerekir. Uzerine kayitli su vs nakil edersin.

Bu bilgilerin basicliginr gelince, ev sahibi ile aranda bir sozlesme mevcut. Orayi okuyunca sorununun cozulecegi kadar basic bilgiler.
Sosyal ağlarda paylaş

Yasal süre 2 ay diye biliyorum, bizim emlakçı "haber vermezsen en fazla 2 aylık kirayı alabilir" demişti.

Badana parasını depozitoya saydırma, yaptır git, depozitoyu da al adamdan.

Adamdan "anahtarı teslim aldım, evde hasar veya eksik yok" gibi bir belge alman iyi olur (bu konunun yasal prosedürünü bilmiyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

Gülegüle oturun :) Biz kirada oturduğumuz daireyi alarak emlakçı komisyonu ve taşınma masrafından kurtulduk.

1. Normalde 2 ya da 3 ay öncesinden haber verilmesi gerekir. Fakat ev sahibi evi daha yüksekten kiraya vereceği için pek önemli değil, yeter ki ev boş durmasın aidatı ev sahibi ödemesin.

2. Depozitoyu bırakabilir ya da geri isteyip boya badanayı sen yapabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...