Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekşi Mayalı Artisan Ekmek


Drall

Öne çıkan mesajlar

onun da çok selamı var

ekmekler:

çavdarlı

http://imgim.com/minnosluk854.jpg
http://imgim.com/minnosluk855.jpg
http://imgim.com/minnosluk815.jpg
bu ekmekle yapılmış bir sandviç gibin bişey örneği:
http://imgim.com/minnosluk825.jpg


döküm tavadaki zeytinli

http://imgim.com/195.jpg
http://imgim.com/205.jpg
bunların pişmiş halinin bütününü çekmeyi unutmuşuz dsf


daltonlar adlı çalışma

http://imgim.com/minnosluk976.jpg
http://imgim.com/minnosluk977.jpg


bunlar da tam çavdar ve çavdarlıbeyaz

hatunla aynı anda ekmek yapmaya giriştiğimiz bi gün temiz tek kalıp bulunca evde böyle bi aksiyon yaşadık. birisi tam çavdar, birisi çavdarlı beyaz. bu ekmek kabardığı halde pek delikli olmadı mesela, sanırım girdiğimiz aksiyon biraz zorlamış hamurun sınırlarını :)
http://imgim.com/minnosluk414.jpg
http://imgim.com/minnosluk428.jpg
http://imgim.com/minnosluk433.jpg
http://imgim.com/minnosluk479.jpg
http://imgim.com/minnosluk527.jpg



bunları koymayı unutmuşum

http://imgim.com/dsc_0037.jpg
http://imgim.com/6060incih2265265.jpg
http://imgim.com/dsc_0040.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olabilir, mısır unu da satıyo tarabyadaki adam. mısır bazlaması yapıyo köydeki halam, tam buğdayla karıştırıp. yazın oraya gidersem belki onu öğrenebilirim, o inanılmaz lezzetli oluyo. bu içi sarı sade mısır ekmeği de lezzetli bişey, ama onu bi kere market mısır unuyla denemiştim başaramamıştım. tekrar deneyeyim bi ara tarabyadaki unla
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dev trabzon ekmeklerinin gerçekten trabzon ekmeği olanlarında da ekşi maya kullanılıyo. vakıfkebir ekmeğinde de (burdur/ısparta vb taraflarındaki ekmek. ısparta ekmeği diye de geçer) ekşi maya kullanılır gerçeğinde. ekmekte hafif ekşimsi bi tat olur. ama ondan hazzetmiyorsanız pekmezle tatlandırılabilir ekmek.

eğer sert görüntüsünden dolayı birilerini öldürebilirim diye düşünüyorsan kiminin dışını sert yapıyorum, kiminin yumuşak. fotolarda da dökümle birlikte olanların dışı çıtır çıtır, diğerlerinin çoğunun dışı da yumuşak. pişirmeyle alakalı tamamen. dışı çıtır istersen çıtır, yumuşak istersen yumuşak yaparsın. aynı maya ve unla açma bile yapabiliyorsun sonuçta pofuduk pofuduk
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet almanlarınki de çavdar olanı. onlar ayçiçeği çekirdeği falan da koyabiliyolar. onun da tarifi annemde var, deneyebilirim bi iki bak aslında severim o ekmeği. tam çavdar oluyor ama o, ağır bi ekmek biraz

@masakari trabzon ekmeği ve baget yapıp kılıç kalkan oynuyoruz evde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gençler bugün ekmek yapıp iletişime geçenlere öm atacaktım, eve geldim bir baktım beyaz unum hiç kalmamış. e dedim kendime çavdar ekmeği yapayım. çok güzel kabardı, fırına koydum PUF diye söndü. çavdar ekmeğini niye bir türlü beceremiyorum acaba :( yarın un alıp yapabilirsem sizinle iletişime geçeceğim. yapamazsam da bu topic tutorials'a taşınsın ekmek yapmayı öğreteyim sdf

ps: ekşi maya isteyen haber etsin, her türlü yolunuz taksime düşüyodur zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...