Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Belcika Vizesi

Frantic

Öne çıkan mesajlar

Ya yaz okuluna belcikaya gidicem. Vize olayi soz konusu. Simdi silke silke bu araci kuruma basvuru ve vize ucretini yatirmak zorunda miyiz? En son hollanda'ya erasmusa giderken ne basvuru ucrrti verdim ne de vize ucreti. Zank diye konsolosluga gidip halletmistim. Simdi gene konsolosluga gidip egitim amacli vize almak istiyorum, basvuru ucreti yatirayim da vize ucreti ne ak diyip sansimi denesem yer mi acaba?

Ya da su masrafi dodgelama sansim var mi baska sekilde?
Sosyal ağlarda paylaş

okuldaki arkadaşlara da sordum bugün, 3-5 günde almış çoğu.

hatta biri vize ücretini yatırdıktan sonra geri almış öğrenci olarak gittiği için.

yalnız en yakın randevuyu 5 haziran'a veriyorlar. Ben vizeyi beklemeden alsam biletleri içimde patlamaz heralde. haziranın son haftası çıkıcam tr'den.
Sosyal ağlarda paylaş

Dragonfire said:

biletlerini al zaten vize başvurusunda göstereceksin kalacağın yerin belgesi vs. de göster. 3-5 günde alırsın.

abi okuldan resmi kabul yazısı var onu veririm bilet işini hiç bulaştırmam.

Yunanistana gidicem zaten ilk, şimdi selanik biletleri verip iyice işleri uzatmak istemiyorum sdf.

Ama nasıl sikko bi sitesi varsa aracı kuruluşun resmen hiç bi silke yaramıyor. daha netten randevu alınmıyor ya ahaha
Sosyal ağlarda paylaş

tarihler net belli. hatta adamlar yazıyı 3 farklı dilde düzenleyip göndermişler dfsf.

ya yunanistan'a daha önce girmiş çıkmışlığım var, pasaportta kaşeleri felan duruyor sanmıyorum sorun çıkarsınlar.

Ya manyak gibi konsolosluğu arasam hergün, randevu iptal eden var mı diye sorum darlayıp yakın tarih koparabilir miyim peki?
Sosyal ağlarda paylaş

hazır vize konusu açılmışken

okul bitiyor. göttingen'de ablam var, bu sene başvuramadım yüksek lisans için oraya buraya(y.dışı). dedim ilk dönem ablamın yanına dil okuluna gideyim az almanca öğreneyim, bahar dönemine başvururum sakin kafayla.

dil okuluyla vize alınıyor rahatca ama ben okulu bitirmiş ablasının yanında ikamet edecek birisi olarak potansiyel mülteci gibiyim. verirler mi almanlar vize ya? 100-120 günlük falan lazım
Sosyal ağlarda paylaş

belçika'ya giden arkadaşa söyleyim, kural olarak schengen'e giriş yapacağın ülkeden vize almak zorundasın. Tabi ki bu kural her zaman uygulanmıyor ancak biletsiz gitmek diye bir konsept yok, biletsiz başvuru yapıp Belçika'dan direkt vize alırsan oldukça şaşırırım.

@yav
mümkünse öğrenciliğin devam ediyorken başvur. Ablan orada öğrenci mi, çalışma izni mi var, nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

ablamın eşi post-doc yapıyor, maaşlı üniversite çalışanı orada.

ya burda lisans bitecek her türlü (bitsin yani), sıkıntı olcak gibi olursa göstermelik yüksek lisans'a kaydolurum mezun olacağım okulda hani, kararımı verdim %90 gibi bişey. ille de gitcem.

demek istediğin, vizeye mezun olmadan başvurmak gerçi sanırım. o şekilde oluyorsa şamda kayısı. demezler mi son dönemi okulda bu herifin, gelene kadar bitirmiş olur, kimi kekliyor sie çekelim buna sdfjkl

yoksa bankada gösterilecek paraya mı bakıyor her şey, bu öğrencidir değildir göçermöçer dönerci olur denkleminden öte?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...