Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Uydular Einstein'ı haklı çıkardı"

mayfer

Öne çıkan mesajlar

einstein da benim okulda yaşadıklarımın hepsini yaşamış bir adam ee kolay mı tabi[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj -DoruK- tarafından 22 Ocak 2005 19:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tunch, 22 Ocak 2005 18:25 tarihinde demiş ki:
ya peki uzayda kendi etrafında dönen sadece dünyamı var?

yani ne biliym her dönen başka bişeyin yörüngesini bozsaydı?

harbi o da var, paso biri bükse sağı solu nolcak halimiz?[signature][hline]wtf?
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanın bükülebileceği kavramı bana göre saçmalıktan ibaret. Zaman tanımı bilmemne elementinin bilmemkaç dalgaboyu boyunca olan hareket için geçen süredir. Bu süre dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesiyle değişebilecek bir kavram değildir. Ama uzayı elbet birşekilde etkileyecektir. Bu gönderilen uydular diğer uzay cisimlerine göre çok daha küçük olduğu için bu bükülmelerden çok daha fazla etkilenecektir , ama dünyanın kendi etrafında dönmesi diğer , büyük uzay cisimlerini çok fazla etkileyemeyecektir.
Benim görüşüm böyle[signature][hline]Time Only Knows..
Welcome to Persia
Sosyal ağlarda paylaş

Heren sanki yılların fizik bilimcisi gibi konuşmuşsun bir an kendimi Harvard Rektörünün yazdığı yazıyı okurken buldum :-)

bence gayet gerçek bir kavram zaten her fizik kitabında belirtilir bu, bu teoriden anlaşılacağı her sistemin farklı zamanı olduğu. eğer öyle olmasaydı farklı galaksiler aynı gelişme süreçlerini farklı zamanlarda geçirmezlerdi. konuda biraz bilgim var araştırma yapan zaten yolun bu teoriye çıktığını görecektir[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
HerenIstiaron, 22 Ocak 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Saçma geliyor ..
Öyle olsa bizde kendi etrafımızda dönerek zamanda sıçrama yapabilirdik

o hıza ulaşabilcenmi ? uzun bi süre yapman gerekiyo bide
mide felan kalmaz adamda[signature][hline] Those who have long enjoyed such privileges as we enjoy forget in time that men have died to win them
[i]Franklin D. Roosevelt

[Bu mesaj kermit_frog tarafından 22 Ocak 2005 19:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Seni çevirecek bi alet kullanırsan ulaşırsın .
İnsan vücudu hıza değil ivmeye duyarlıdır.
15 saat kendini yavaş yavaş hızlandıra hızlandıra çeviren bir makine kullanırsan bu teoriye göre zamanda sıçrama yapabilirsin , ölmeden :p[signature][hline]Time Only Knows..
Welcome to Persia
Sosyal ağlarda paylaş

bi saniye sen ne dediğinin farkında değilsin galiba.. ya da ben okuduğumun. saniyede 1m ivme 1m açı değiştirme oluyorsa kendi genişliğimize göre saniyede 2-3 kez dönmemiz gerek bu ne demek biliyor musun?[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi o kütleyle ilgili sende etrafındaki zamanı bükersin ama bu dünyanın yaptığı ölçüde büyük değildir bildiğim kadarıla ama daha onu gömedik :) biraz bakıyom şimdi ayrıntılı bir açıklama yaparım sonra (bir kaç dak. yada saat)[signature][hline]HisarOyun.Com&FrpNet.Net
CeyhunAlyeşil
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-DoruK-, 22 Ocak 2005 20:33 tarihinde demiş ki:
bi saniye sen ne dediğinin farkında değilsin galiba.. ya da ben okuduğumun. saniyede 1m ivme 1m açı değiştirme oluyorsa kendi genişliğimize göre saniyede 2-3 kez dönmemiz gerek bu ne demek biliyor musun?

bahsettiğim çizgisel hızdı aslında ama hmm .
açısal ivme = ivme / yarıçap , yarıçapın yarım metre olsa ,
açısal ivme = 1 / 1/ 2 = 2m . O zaman saniyede 2m fazla dönersin bu da 4 tur eder saniye başına .. Hmm evet bu çok hızlı bir ivme oldu. O zaman açısal olarak 0.125 rad/saniye^2 ivmeyle hızlan , biraz daha uzun sürer de ya 5-10 saate baya bi yararsın ortamı[signature][hline]Time Only Knows..
Welcome to Persia
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...