Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Selamlar, c#da baya yeniyim. Şu işe uğraşırken beynim durdu resmen, help :) SQLdeki max() fonksiyonu ile aynı sonucu çıkaracak birşey gerek bana. Stored Procedurda direkt max yazıp alamıyorum. şöyle bir kodum var said: foreach (DataRow datr in dt.Rows) { if (datr[Tip] == "x" ) { xRisk1 = Convert.ToInt32(datr[Puan]); } else if (xRisk2 > xRisk1) { //burada da duruma göre yeni değer atama olacak } } Şimdilik böyle gidiyorum da dediğim gibi beynim durdu, doğru yaklaşım mı değil mi bilemedim de. Buradan gelecek en büyük değer ile başka birşeyi çarpmam gerek sonra. Buradaki (DataTable'da Puan kolonunda olan yani ) en büyük değere ulaşmanın en kısa yolu nedir? Edit: Şu cevap olur muacaba? http://stackoverflow.com/questions/2442525/how-to-select-min-and-max-values-of-a-column-in-a-datatable Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 kolondan rakamsal bir degeri cekebildikten sonra bildigin min max bulma algoritmasi degil mi aradigin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 C# ile cok alakam yok lakin verdigin ornekten gidersek; int max = 0; foreach (DataRow datr in dt.Rows){ if (datr.value > max){ max = datr.value; } if (datr[Tip] == "x" ) { xRisk1 = Convert.ToInt32(datr[Puan]); } else if (xRisk2 > xRisk1) { //burada da duruma göre yeni değer atama olacak } } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Ha bi de SQL'den gelen veriyle dolduruyosan o list element'i, data'yi zaten bi kere donduruyosun demektir. Haliyle max'i ya da ne lazimsa onlari daha ilk asamada yapman daha mantikli olur gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 lan oyle sey mi olur, ya sayilar negatifse? max'i ilk elemanin degerine esitle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2015 Gece gece o kadar cikti. Gerisini de OP dusunsun artik. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 hepsini ilk başta arrayList e at sonra arrayList.sort(); Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 böyle durumlarda forla aramayak yerine sort vs çok daha hızlı sonuç veriyor. üstteki post çok güzel demiş bende ekliim dedim. Zırt diye çıkarır o kadar hızlı çok teknik oldu dimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2015 linq diye bişi var aslında.. var max = dt.AsEnumerable().Max(row => row[Puan]); Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar