Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haftalık çalışma saatleri ile ilgili

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

yanı calısan bı adamın devlette ısı oldugu zaman mecburen ızın alması gerekıo. Hadi bankalar ınternet falan halledıoda, calısan kesıme buyuk zorluk. 7 gun 24 saat acık yap, gunde 4 vardıya 4+3 sistemli çalışma bitti gitti işte.

hem işsizliği çözdün, hem insanlara kolaylık sagladın.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimse Timothy Ferris dememiş gördüğüm kadarıyla. 4 hour work-week kitabını okumanı tavsiye ederim. Çoğu şey uygulanabilir değil, özellikle TR gibi sorumluluk verdiğin adamları işi bitirene kadar 100 kere kontrol etmen gereken ve müşterinin bin bir pürüz çıkardığı ülkede, ama take-away pointler olabilir.

Şu teknolojinin gelişmesi sonucu stres kaynaklarının çok arttığı çok doğru bir tespit. Bu kadar kolay available olmak hiç iyi değil çok fazla sorumluluk ve bağımlılık getiriyor. 5 dk da bir whatsapp, facebook, instagram ya da tinderdan bişeyden mesaj var mı diye telefonu check et, maillere obsesif bir şekilde bak insanı hayattan soğutuyor.

Teknoloji bilgiye erişimi ve kitle iletişimini kolaylaştırırken hayatı zorlaştırıyor o kötü, yoksa kendisi iyi. Geri de kalamıyosun ben facebook kullanmayım whatsapp kullanmayım desen toplum seni zorluyor kaçamıyosun da arkadaş off ya

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51G957Lf-1L.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

aylaklığa övgü'de bertrand russell çalışma günlerinde öğleye kadar çalışılsın, tüm günün işi öğleye kadar halledilsin, öğleden sonra herkes canı ne istiyorsa onu yapsın hobileriyle ilgilensin diye anlatıyordu ama bizim ülkemizde öyle bir şey uygulanamaz, işveren "ben parasını veriyorum, akşama kadar çalışacaklar" der, çalışan da tembellik eder çalışmaz, hava karanlıkken işe gidelim, hava karardığında dışarı çıkalım, en temizi.
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

Bunu nasıl kabul ediyorlar? Sonuçta senin emeklilik maaşını belirliyor.

Üst düzey yönetici olsan da 1.5k emeklilik maaşına razı oluyorsun yani?

Yurtdışında bu sistem nasıl işliyor acaba?

bakma sen. O CEO'lar yine yüksek maaşla sigortalıdır ama hemen tüm elemanlar düşük maaşla sigortalidir.
Velkam tu özel sektör in Türkiye.

edit: zaten sigorta primi öderken üst sınır var yani kaç lira maaş alırsa alsın, o kişinin maaşı yanlış hatırlamıyorsam 3.900 liradan mı ne gösteriliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sistem her zaman bizim aleyhimize işliyor.

Amerikadan çarpıcı bir örnek vereyim.

Amerika'da çokuluslu büyük şirketlerde çalışanlar için ölüm sigortası yapıyorlarmış. Eğer çalışan ölürse, sigorta parasını yakınlarından alıyorlar sdf böyle saçma bir şey izlemiştim bir belgeselde. Tabi bunun yasadışı olduğunu ve avukatlarla kılıfına uydurulduğunu da söylüyorlardı.

Edit:

Buldum: dead peasant insurance

http://en.wikipedia.org/wiki/Corporate-owned_life_insurance

Bu da izlediğim belgeselden bir kesit:
https://www.youtube.com/watch?v=frs25RsstoA
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

Anhora said:

bakma sen. O CEO'lar yine yüksek maaşla sigortalıdır ama hemen tüm elemanlar düşük maaşla sigortalidir.
Velkam tu özel sektör in Türkiye.

edit: zaten sigorta primi öderken üst sınır var yani kaç lira maaş alırsa alsın, o kişinin maaşı yanlış hatırlamıyorsam 3.900 liradan mı ne gösteriliyor.

sgk primi tavani 7809,90 lira.
emekli maasi ondan nispeten dusuk kalabiliyor.

suark'in modeli de olmaz, calisana hafta tatili vermek zorundasiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

10k maaşının sigortası ödensede sen emekli olunda 10k emekli maaşı alamazsın 1,5k alırsın
Sosyal ağlarda paylaş

dediğim buydu. Zaten yeterli de olur günümüz teknolojisiyle.

Mc_Lovin said:

aylaklığa övgü'de bertrand russell çalışma günlerinde öğleye kadar çalışılsın, tüm günün işi öğleye kadar halledilsin, öğleden sonra herkes canı ne istiyorsa onu yapsın hobileriyle ilgilensin diye anlatıyordu ama bizim ülkemizde öyle bir şey uygulanamaz, işveren "ben parasını veriyorum, akşama kadar çalışacaklar" der, çalışan da tembellik eder çalışmaz, hava karanlıkken işe gidelim, hava karardığında dışarı çıkalım, en temizi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...