Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO (Kitaplardan sıpouylır yasak)

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Spoiler savaşları; bölüm izlemeden önce şu konuya bakmamak çok zor, sanki özel büyü var konuda, bakmazsan olmuyor koca forumda, o kadar başka konunun yanında. Bakmayın son bölüm değerlendirmesini spoiler olarak yemek istemiyorsanız. Ne yapacağız, bir sene sonra mı yazacağız, o zaman şöyle düşündüm, şu tahminde bulunmuştum, şimdi ayrıntılarını yazardım, ama unuttum......

Yok, spoileri kitap konusuna yazın da olmaz, zaten internette okuduğum kadarıyla kitapla dizi farklılaşmaya başladı.

Başlığı değiştirin; kitaptan ve diziden spoiler yasak, yazmak yasak, kapatın gitsin yada...
Sosyal ağlarda paylaş

Rerore said:

MİLLİ İRADEYE SAYGI GÖSTERİN ULAN

Spoiler Kuralları

Artık spoiler meselesini kurala bağlıyoruz. Niye banlandım, suçum ne diye gelmeyin.

Eski sezonlari spoiler olmadan konuşmak serbest. Sezonun eski olması için yeni sezonun oynuyor olmasi lazım. Böylece Firefly'da, Oz'da filan istedikleri gibi konuşur insanlar; daha izlemeyen de okumasın Firefly'dan spoiler almak istemiyorsa.
Güncel sezon hangi bölüm olursa olsun yeni sezon başlayana ya da bittikten sonra iyi bir zaman geçene kadar (bir sezon süresi bu ortalama) spoiler ile konuşulacak. Bu bölüm Arya süperdi filan yazın tabii ama Arya'nin kolunun kopmasına çok üzüldüm yazmayın. Sınırı anlayacak olgunluktasınız. Dizinin ya da filmin öyküsünü doğrudan belirten şeyler spoiler, beğeni filan belirten yorumlar değil. Çok iyiydi diyin ama böyle böyle yapması çok iyiydi demeyin.
Filmler hakkında genel konuşabilirsiniz; başını, bir gazete eleştirisinde yazacak kadarıyla konusunu anlatabilir, yorumlayabilirsiniz. Geri kalan Öyküsel yerleri icin spoiler tagi gerekli.
Eger dizi baska bir yazılı ya da çizili eserden uyarlanmış ise daha gösterilmemiş yerler hakkında spoiler vermek konuşmak her şekilde yasak; gosterilenler spoiler başlıgında kitaptan ya da çizgiromandan diyerek konuşulabilir ama hangi sezon olursa olsun spoiler tagına alınmalıdır. İsterse 10 yıllık olsun. Konu film ise eğer kaynaktan konuştuğunuzu kesinlikle belirtmelisiniz.
Bu kurallara uymayan mesajlar siliniyor, içeriği düzeltme genelde yok.
3 kere mesajınız silindiğinde banlanırsınız. Genelde bir ay oluyor bu. Olur da 4 kere silindi niye banlanmadı derseniz, dört kere silindiğinden haberimiz yok demek bu. Bunun önüne geçmek için şikayet tuşunu kullanın, Ben dahi kendim görürsem kaydını tutmak için şikayet'e basıp sileceğim.

Bu kadar uzun ne diyorsaniz tldr:

Eski sezonlar hakkında konuşmak serbest, yeni sezon her şekilde spoiler ile konuşulacak. Roman ya da çizgiroman'dan spoiler vermek yasak ama dizi ya da film'de çıkmış yerleri daima spoiler tagı içine alarak konuşabilirsiniz spoiler başlığında belirttiğiniz sürece. Uymayan 3-4 kere banlanır. Banlanıp, aynı şeyi tekrar yaparsanız geri geldiğinizde Weeping Angel salarım üzerinize =) Aha bundan:

Bu orjinal mesajmı? Bold olunca böyle bir otoriter figür havası verdi. Mod kuralı yada adminmi yazdı diye merak ettim.

Onun dışında spoiler kullanın çokmu zor?
Sosyal ağlarda paylaş

2 tanesini banlayacaksın bakalım bir daha spoiler verebiliyorlar mı
bölüm kuralları belli kardaş

dizinin sezonu bitmediyse spoilerle yazacaksın her şeyi

1 bölüm kalmış şurda
1 ay bekle
doya doya yaz spoilersız

işte kurallar
işte demokrasi

ondan sonra başkanlık sistemi reröre

dikdatörün biri kural koymuş spoiler yasak
Sosyal ağlarda paylaş

Valla tarz meselesi.Ben bir filmi ya da dizi bölümü izlemeden girip bakmam,okumam.İzledikten sonra acaba kimler ne düşünüyor,benim o anda odaklanamadığım ama sonrasında yazılanlarla daha çok hoşuma giden ya da katılmadığım yerler oluyor.Neyse ya bu konu da uzlaşma olması imkansız şu andaki başlık itibariyle...
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

son bolumu izlemeyenler icin yorumum
begenmedim

son bolumu izleyenler icin yorumum

bu izlemeden konuya girip sonra spoiler yedim diye aglayanlar biraz aptal sanki. ama siz yine de spoiler ile yazin. yaziktir.

Sunu ulu orta yazmayacak ya da spoiler tag'inin ne ise yaradigini ya da "kitap muhabbeti yasak"in ne demek oldugunu bilecek kadar akillilar en azindan.

Alkislarla ugurluyoruz bu arkadasi, akillanip donmesi dilegiyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...