Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nah in anlami ne

barbu

Öne çıkan mesajlar

nah
e. İşte: “Birader, bir ağızlık kullanıyor, nah, asgari bir endaze boyunda...” -A. İlhan.

Güncel Türkçe Sözlük

---

efendim bu iki hususi hareketi herkes küfürvari birer hareket sanır ki aslı öyle değildir.
aslı osmanlı dönemine ve okçuluğa dayanır. o çekilmesi çok zor olan osmanlı yaylarını germesi ancak zingir denilen ve baş parmağa takılan yüzük benzeri bir aparat sayesinde gerçekleşebiliyordu. bu aparatla yayı çekerken gerçekten el mecburen nah işaretine benzer bir şekil alıyordu.
öte yandan ecnebi oklarında da orta parmağa buna benzer bir aparat takılıyordu.
bir okçunun baş parmağı veya orta parmağı olmaması onun okçuluk yapamayacağı anlamına geliyordu.
demekki hey ben okçuyum manasına birbirlerine okçular bu tarz işaretler yaparlarmış ki, bu hareketler günümüze böylece ama biraz anlam kayması yaşaya yaşaya gelmiş.
(not: valla sallamıyorum haber türk de tarihin arka odası programında okçuluk ile ilgili bir program vardı gece 3-4 e kadar sürdü. oradan öğrendim)
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

Hayır demek

-Would you like some tea?
-Nah

Argo Türkçe'de direkt olarak hayır olmasa da, zıtlık ifade eder.

Farsça'da hayır "Na" demek, sözcük Türkçe'ye böyle expressiyonel bir şekilde geçmiş olabilir. İşaret ise Roma'dan kalma gibi gözüküyor, Slavlar'a nasıl ulaşmış onu anlamadım.

kebab yuzunden tabiki

http://www.youtube.com/watch?v=L_tdj-L84_8&list=PLS496DuTGRdh7TEnxJvhHt09aV3w2yTzv&index=27
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...