Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 depremde toki konutları da çöker ben bekliyorum şahsen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 said: Su anda beklenen depreme karsi hazirlik yapiliyor. Ulke nufusunun 3 te 1 i olum riski tasiyan bir ulkeyiz. amac bu olmus olsa zeytinburnu komple bosaltilirdi. nehrp site amplication factorleri inceleyin, tum binlari bosaltip parklik alan yapmak gibi bi durum ortaya cikiyor. your argument is irrelevant. adamlar depreme dayanikli yapi stogu uretecegiz diyerek hesaplanmamis bir gentrification ile rant geliri sagliyorlar. yazdiginin devamini okumadim ancak bunu gormemek icin saglam salak olmak lazim. yapi stogunun yenilenmesi sart. bu konuda tartisilacak bir sey yok. ama burada olayin rant oldugu da kesin. cok daha kritik bolgeler var istanbul'da. lanet olsu devamini okudum!! said: Su anda zaman sehir planlama zamani degil insanlarin hayati tehlikesini bertaraf etme zamani. Bir insaat muhendisi olarak tehlikeyi en iyi senin anliyor olman lazim anladigim icin soyluyorum zaten. su anda zaman "sehir planlamaya uygun sekilde depreme dayanikli insaat zamani" olmasi lazim. 20yilda 6.7milyon unite yikilmasi dusunuluyor. 23milyar$/sene gibi bi maliyetten bahsediyoruz burada. 334.000 unite/sene nin 50K'si TOKI tarafindan yapilacak sadece. GOP, Sariyer alan basina riskli bina konusunda epik kotuler (ki dedigim gibi bu raporlar cok titiz hazirlanmis raporlar degiller) isin dogrusu RANT>>>>>>halkin guvenligi yoksa 99'dan bu yana kacak kat ve illegal yapilasmaya savas acilirdi. hukumeti savunucam diye got yalamayin abi. yalasaniz da agziniz boklu bi sekilde gelip benle konusmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Chrome sen bu belgeseli izledin mi? Belgesel konusunda kentsel dönüşüm rörörö diyenlere mi alevleniyorsun yoksa yönetmene mi, anlayamadım onu. Hayır izlemediysen bilgin olsun, oda başkanları mimarlar mühendisler şehir plancıları ekonomistler vs. yerli yabancı işlerinin ileri gelenleri konuşuyor belgeselde. Müteahit ve maaşlı elemanlar değil. Kurgu ve animasyon açısından da güzel bir belgesel bu arada, birçok ödülü almış. İzleyin yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 dasaaa said: said: Su anda beklenen depreme karsi hazirlik yapiliyor. Ulke nufusunun 3 te 1 i olum riski tasiyan bir ulkeyiz. amac bu olmus olsa zeytinburnu komple bosaltilirdi. nehrp site amplication factorleri inceleyin, tum binlari bosaltip parklik alan yapmak gibi bi durum ortaya cikiyor. your argument is irrelevant. adamlar depreme dayanikli yapi stogu uretecegiz diyerek hesaplanmamis bir gentrification ile rant geliri sagliyorlar. yazdiginin devamini okumadim ancak bunu gormemek icin saglam salak olmak lazim. yapi stogunun yenilenmesi sart. bu konuda tartisilacak bir sey yok. ama burada olayin rant oldugu da kesin. cok daha kritik bolgeler var istanbul'da. Abi Riskli yapı talebinde bulunup, yapıların bulunduğu mülkiyeti riskli yapı alanı olarak ilan ettiriyosun. Daha sonrasında bu alanda bakanlık yetkisinde plan yapma imkanına erişiyosun ve Belediye ile aşamadığın tüm sorunları bakanlık ile hallediyosun. milyon tl'lik onay harcını halkbankasına yatırıyosun. Sonra da orada My Via, your ebeninörekesi projelerini koyup, 600k (izmir)'ya daire satıyosun. profit. Özetle, chp belediyelerinde iş yapamayan gelsin biz çözelim diyip, sol görüşlü büyük sermaye gruplarını da sempatikleştirdiler bu yöntemle. veya ikinci senaryoda kanundaki rezerv yapı alanı olarak belirlenen alanlar için düşük bedelli kamulaştırma yapıp, jeolojik sakıncalı alandan falan çıkarıyolar. Yoksa kentsel dönüşüm teması, toki teması görüntülük şeyler, çerez niyetine. Yersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 rant abi. dibine kadar rant! hesapsiz kitapsiz isler bunlar. hem ekonomik olarak sonradan zor duruma sokacak sekilde piyasayi sisiriyorsun. hem de hesapsiz bi yapistogu yaratiyorsun sehir icinde. sehir disinda 40tane uydu sehir yapmissin, simdi sehir icinde dev yapilasmaya gidiyorsun. yol ile ilgili calisman var mi? yok tabii. ulasim? allah buyuk. uydu sehirlerin ipini cekmis olmuyor musun, sehir icinde dev alanlar yaratarak. o once yaptigin yerlerden ev almis olanlar balon patlayinca ne yapacaklar? abi evleri yapancilar aliyor. e rakamlara gore oyle bisi yok, nerede bu yabancilar? abi insaat ile ekonomi donduruyoruz biz ama... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Ben kent içerisinde dönüşüme karşı değilim. Aksini çünkü Türkiye'nin demografik yapısında başaramazsın. Tek makul kılınabilecek tarafı, dikeyde yüksel zeminde boşal. Açık alan lazım şehirlere, yüksek yapının kimseye zararı yok. Geniş yol, açık alan, yaya sirkülasyonu, otopark ve yeşil alan. Okul falan da gerekmez. Gerekirse tower ın içinde 3 kat özel okul yaparsın zaten artık devlet eliyle eğitim bitmek üzere TR'in batısında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 yabancı sadece sehır ıcınde alıyo alıyosa, bi 6-7 sene ocneingilizler galata ve cevresini toparladı mesela. var bole seyler sağda solda alımlar ama yenı konut, site falan deil. napıcak adam dağın basındaki evi, alıcaksa sehir merkezinde alıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 HAYIR İSTANBULUN %99'U ÖLÜMÜN EŞİĞİNDE DERHAL HEPSİNİ YIKIP YENİDEN YAPMALIYIZ. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 said: Tek makul kılınabilecek tarafı, dikeyde yüksel zeminde boşal. Açık alan lazım şehirlere, yüksek yapının kimseye zararı yok. hesaplanmis ise evet. ama bizde hesaplama yok. bitti diyelim bu donusum, baktik ki trafik kaldirmadi. ulasimi cozemedin, altyapi sicti her yagmurda sel aliyorsun su anda dahi. bu yapi stogunu, turkiye'nin demografik yapisinda duzeltme imkanin olacak mi? adamlar uydu sehirler ile sektoru gazladilar surekli. simdi 3.kopru, havalimani, kanal istanbul vs derken daha da gazliyorlar. lego degil ki sehir icine tasiyasin. sicis abi bildigin. isini bilmeyen cavuslar, doner gotunu avuclar usulu bir is bunlar hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 koyulmadiysa koyayim http://i.imgur.com/3ZL8Pew.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Central park yeşil alan olarak örnek olabilir sadece. NY da şehircilik anlamında çok yaşanabilir bir yer değil. Otopark sorunu TR'dekinden fazla. Benzer şekilde 150 metre iki bina arası yol genişliği 15 metre. Bunlar kent psikolojisine hep olumsuz etkiler yaratıyor siz görsel olarak beğendiğiniz sansanız bile. Böyle kentler bir süre sonra insan öğesini yalnız hissettiriyor. Bunu zemin arsa değeri ve üst yapı değerini dengede tutacak bir idarecilikle aşabilirsiniz. Dengeli şehir, dengeli yaşam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 trafik demişken her sene %10-15 falan artıyor, moskovayı geçtik dünya lideriyiz sanırım sdfsfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 ny daki metro ağı bizde yok ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 NY cok gelisti bide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 sangay metro agi resmi koyun ha bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Ny metrosundaki kolun kadar sicanlar ve sidik de yok bizimkilerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Hükümetin inşaat başına %30 rüşvet aldığı bir ortamda "insanların hayatı için yapılüüür" diyebilmek nasıl bir kafadır anlayamadım. Sağından solundan rant akıyor olayın hala deprem diyebiliyor eksik beyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 her insan yaptığı meslek ve çalıştığı iş sahasıyla dünyanın bir yerlerine, belli kimselere zarar veriyor zaten Chrome, mühim olan düşünce alanında dışarı kapalı olmamak ;) geçen yıl da muhalif takılıp HES'lerin yapımı için ihalelere giren bir firmada ileri gelen bir mühendisle tanışmıştım. adam "bu iş yapılacak nasılsa, bari doğru bir şekilde biz yapalım, bizim firma sağdan soldan kırpmıyor adabıyla yapıyoruz biz" diyordu mesela. sen de öyle yapabilirsin, sulukule'ye tarlabaşı'na proje yapmıyosundur diye umuyorum. o binalar dönüşecek biz adabıyla yapıyoruz rahad olun çekebilir antipatimizi kazanmayabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Kaede said: Ny metrosundaki kolun kadar sicanlar ve sidik de yok bizimkilerde ny metrosunda kaenu reeves gelip yanına oturabiliyor ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Teslim oluyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Dasaa beni trolluyor arkadaslar. 2.ihtimal ise retard olmasi ki mumkun degil bence. Lutfen gazina gelmeyin. Sacmalamaya alet olmayin. Adam teknik terimli troll yapiyor google dan okuduklariyla. Sonuc: kentsel donusum iyi ve su an icim acil olarak gerekli bir sey. Daha iyi de olabilirdi. Ama insaat sektorundekiler iyi insanlar degil. Yasada bir problem yok aslinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 abi bence sen milleti trolluyorsun ya da (2. olasilik daha fazla) milletin parasini kapan rant kapilarindan birisinde calisiyor ve milletin kanini emmekten rahatsizlik duymuyorsun. bu kentsel donusum adi ile yapilan pisliklerin hepsini seneler sonra nefretle anacagiz. deprem ile korkutma yuzunden yaratilan bu canavari destekleyenler utansin diyecegim ama utansa desteklemez de hani. onceden harekete gecmemis, her turlu carpik yapilasmaya destegi vermis bir grup yoneticinin halkin faydasina olacak sekilde, kendileri nemalanmayacagi halde hizmet edecegini beklemek ise tamamen komik. yapilan uygulama kontrolsuz buyume ve rant kapisi yaratmadir sadece. (sonuc: depremden oleceksiniz = oyleyse rant kapisini acalim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 chrome said: Dasaa beni trolluyor arkadaslar. 2.ihtimal ise retard olmasi ki mumkun degil bence. Lutfen gazina gelmeyin. Sacmalamaya alet olmayin. Adam teknik terimli troll yapiyor google dan okuduklariyla. Sonuc: kentsel donusum iyi ve su an icim acil olarak gerekli bir sey. Daha iyi de olabilirdi. Ama insaat sektorundekiler iyi insanlar degil. Yasada bir problem yok aslinda. sen bi ekümenopolis'i izle abi bakma dasaa'ya masaa'ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Das benim riskli yapi tespiti firmam var 400 un uzerinde parsel bazli riskli yapi tespiti 1 de pafta bazli yaptim canim benim. Olayin icindeyim yani. 1 tanesinde de rant olmadi. Hep vatandasi koruduk. Pafta bazlida bir niyetlenenler oldu engel olduk. Hatta iptal ettirdik. Yasa kullanmayi bilirsen aslinda rant i aninda engelleyebiliyor. Yani gercekten uzun uzun anlatmaya useniyorum git bir kanunu oku hesap yonetmeligini incele sacma sapan google yazilari okuyacagina. Bir de hayal kirikligina ugradim abi. 4 sene once benim ufkumi acan adam sendim anlattiklarinla su anda tam bir rasim ozan kutahyali gibi konusuyorsun. Uzuldum yani bu kadar sig olmana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 yav said: chrome said: Dasaa beni trolluyor arkadaslar. 2.ihtimal ise retard olmasi ki mumkun degil bence. Lutfen gazina gelmeyin. Sacmalamaya alet olmayin. Adam teknik terimli troll yapiyor google dan okuduklariyla. Sonuc: kentsel donusum iyi ve su an icim acil olarak gerekli bir sey. Daha iyi de olabilirdi. Ama insaat sektorundekiler iyi insanlar degil. Yasada bir problem yok aslinda. sen bi ekümenopolis'i izle abi bakma dasaa'ya masaa'ya Belgeseli seyretmedim. Kentsel donusumu boklayan herseye auto rage aciyorum cunku 1000 defa tartistim bu konuyu ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar