Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş Bulma Olasılığı

Anhora

Öne çıkan mesajlar

fizban, dediğin hangi üniversite için? Tübitak bursu ise hiç duymadım öyle bir şey, bir özel okul insiyatifini kullanıp cebinden mi rakam veriyor?

90k bana da çok geldi, ama almanyada belli özel üniversiteler var, yaptığın işe, mesleğine ve üniversitenin bütçesine göre değişebiliyor.

Şey ilginç mesela, Copenhagen Business School CBS. Adamlar avrupanın en iyi okullarından biri, 2-3 yıldır bütçe ayrılmadığından doktora öğrencisi almıyorlar ehe
Sosyal ağlarda paylaş

okul uzattı diye iş hayatında sıkıntı yaşayana denk gelmedim ben açıkçası.

bazı şirketler var new graduate alan, onların 25 yaş sınırı var tek sıkıntı yaratacak nokta o. (bana giriyor bu dfgdf)

bizim üst dönemden bi arkadaş lisansı uzatmıştı bir sene, sonrasında finlandiya'da master yapıyordu burslu. ocakta IŞİD'den teklif aldı, şu an suriyede iyi para kazanıyor mesela.

http://onedio.com/haber/isid-e-katilan-odtu-lu-gencin-dehsete-dusuren-anilari-478960
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

90 k aylik 7500 euro yapar ki bunun brutunu bile prof anca alir avrupada.ole biliyorum..

detaylı belirteyim: hem üniversitede yasal olarak araştırma görevlisi hem de ünideki profesörünün nano teknoloji ölçüm probları üreten şirketinde gözüküyor. gözümle görmesem ben de inanmazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

Biz çok garip bir hayat yaşıyoruz ya. Az önce TF2'de Canada'lı bir çocukla konuşuyorum. Çocuk daha lisede. Multimedia Developer'lığı ile ilgili bir meslek söyledi. Onu olmak istiyormuş. Şirket açıcam felan diyor. Eleman topluyor. Youtube gaming yapalım vs diyor. Ulan ne dünyalar var dedim. Bizde hayatta kalma mücadelesi haline getirmişiz işi.
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

Biz çok garip bir hayat yaşıyoruz ya. Az önce TF2'de Canada'lı bir çocukla konuşuyorum. Çocuk daha lisede. Multimedia Developer'lığı ile ilgili bir meslek söyledi. Onu olmak istiyormuş. Şirket açıcam felan diyor. Eleman topluyor. Youtube gaming yapalım vs diyor. Ulan ne dünyalar var dedim. Bizde hayatta kalma mücadelesi haline getirmişiz işi.

burda bı arkadas lolun youtube kanalindaki almanca karakter tanitimi yapmaya basladi
eleman aylik 700 euro falan kazaniyo lisenin yaninda :D harcadigi zaman 20 saat ayda max
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece vizyonla olmuyor ki. Çevren olmadıkça..
PHP Developer arkadaşım var. Moruk sen anlarsın Oracle SQL'den, nasıl iş imkanları vs diyorum. Moruk salla kurumsal şirketleri açık kaynağa gel diyor. Herkesin kafası ayrı. Hiç ortak noktada buluştuğum adama rastlamadım ya. Literally.
Sosyal ağlarda paylaş

yapan yapıyor valla arkadaşım 9 senede mezun oldu üniversiteden çatır çatır sap de iş buldu. çocuğun bölümü on numaraydı tabi marmara işletme enformatiği alamanca. eşim daha 4. sınıfın başındayken aynı şekilde bi sap firmasında iş buldu senior olcak nerdeyse daha yeni mezun oldu diplomasını bile almadı. ben 3 seneden fazla oldu çalışıyordum ayrıldım şimdi diplomam yok diye tek tük telefon geliyor, hoş en son iyi bi felemenk firmadan görüşmeye çağırdılar beğendik cvnizi gelin görüşelim diye ama şu diplomayı almadan artık bana gün yüzü yok istemiyorum dedim. işte boş durmak tf2 gta oynamak yerine açıp makale okumak, bişiler öğrenmek şart. sonra ağlıyoruz işte amele gibi yov törköyödö hör şöy torpol rörörö bok torpil
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...