benjani Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 her sene düzenli olarak veriyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 pascalnouman said: listedeki bazı sorular nedeniyle mlsf bagislayamiyorum kahgsdlkada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 vaperon said: Defalarca kan verdim. Vermeye de devam edeceğim. İhtiyaç duymamış insan bilmez. Umarım tanıdığınız ve çok sevdiğiniz biri için kan bulmak zorunda kalmazsınız... B - benim grubum. Türkiye'de fazla bulunmayan bir kan. Kadıköy'e yolum düştükçe gidip kan veriyorum belli periyodlarla. Bir zararını da görmüş değilim. Kanın gideceği yeri zerre umursamıyorum. Birine hayat kaynağı olmanın düşüncesi bile insana büyük bir rahatlık ve huzur veriyor. Siz de yapın birşey kaybetmezsiniz. Ayrıca Kuddusi abim, bugün olsun bugün yine ara çağır. canımsın. ve seninle bu ayın sonunda mutlaka görüşelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 kan veriyosanız alırım ben vampirism çalışıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Ben verdiğim kanın kime gittiğini bilmediğim için veresim gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 KuddusiMavra said: 1 ünite kan 400 cc. 420 560 arasi..ortalama 450 diyelim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 nasil bi ortalama bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 kotu bir ortalama esasinda..kitabi olarak 400 480 diyor..ama o 400 yetmiyor islendiginde.. anca 450 filan yetiyor..hatta 450 530 a kadar cikiyoruz..islenmesi sirasinda tetkik icin kan aliniyor kordondan bir ornek saklaniyor vs vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 evet ya nefret ettim kendimden o ortalamayi verirken.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 bir kere verdiydim bende sonra tanıdık doktora bundan bahsedince baya azarladı beni. Kızılay lazım olanlara vermeyip vermeyip ellerindeki kanlar bozuluyor demişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 dana22 said: evet ya nefret ettim kendimden o ortalamayi verirken.. fistan etkisi o. literatüre geçsin lütfen. kendinden nefret etmene gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 kan tursuyu yok hacit..sosisi filan var yurtdisinda.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 NolaxThensbane said: bir kere verdiydim bende sonra tanıdık doktora bundan bahsedince baya azarladı beni. Kızılay lazım olanlara vermeyip vermeyip ellerindeki kanlar bozuluyor demişti. çapa'da mesela kızılay'dan kan kabul edilmiyor. nedeni bu olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Cok hareketli bi yasamim ve isim var. ben olmasam isler oyle bi aksar ki 2-3 kisi toparlayamaz. Kan vermeyi istememe ragmen halsiz kalip sektrye ugrayacagim diye vermiyorum. Hic bos vaktim yok gibi. Bi gun sirf bu is icin otobuse kan verip hemen karsisindaki lokantada bol ayranli kizarmis tavuk yiyecegim pilav ustune Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 fenn said: Cok hareketli bi yasamim ve isim var. ben olmasam isler oyle bi aksar ki 2-3 kisi toparlayamaz. abartmayin kabaca gunde 100 kisiden 10 15 i filan tansiyon seker dusuklugunden? sikayet ediyor ki kitabi rakamlarla uyumlu..1 en fazla 2 tanesi yarim saatten fazla yatma ihtiyaci hissediyor ..10 000 de 1-2 si de altta yatan hastaliklarinin ortaya cikmasi sebebi ile daha ileri bakima ihtiyac duyuyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Evet ya abartmisim en yakin zamanda vereyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 KuddusiMavra said: NolaxThensbane said: bir kere verdiydim bende sonra tanıdık doktora bundan bahsedince baya azarladı beni. Kızılay lazım olanlara vermeyip vermeyip ellerindeki kanlar bozuluyor demişti. çapa'da mesela kızılay'dan kan kabul edilmiyor. nedeni bu olabilir. olan kan verilmeme durumu yok.. tam kanin 7 gun es nin 23 gun raf omru var.. tum turkiyede kan islerin kizilay yurutuyor belli merkezler haric tum kanlari karsilama taahut u de var. her bolge de genelde 1-2 merkeze yetemiyorlar sayisal olarak o merkezler kendileri kani alip isleyebiliyorlar..ki bagis olarak da alabilme ozgurlukleri var. onun disinda kizilayin her birimine verdiginiz kanlar bir merkezde toplaniyor 10 kusur bolgeleri ve o bolgelerde de 1 er lab. lari var oralarda isleniyor kanlar stoklaniyor vs vs.. yani kabaca dedigim buyuk merkezleri saymazsak kizilayin 10 kusur kan deposu var..buralardan dagitim yapiliyor.oncelik kendi bolgeleri ama tum turkiyeden kan degisimi yapilabiliyor.adamlar hangi hastanede ne kadar kan var anlik goruyor ama tabi sistem oturmus durumda degil ..yasal olarak sadece kizilay kan alip verdigi icin ozel izinli merkezler disariya kan cikamiyor elinde gani gani olsa bile..ha milletvekili vali vs isterse el altindan cikis oluyor.. kimsenin elden gidip kan alabilmesi mumkun degil.istemleri hastanelerdeki dr lar yapiyor yine hastanedeki gorevli istem yapiyor ertesi gun kan ulastiriliyor..super hiper acil durumlar icin her hastanede kritik stok seviyesi var yani genel kullanim durumuna gore her turden belli sayida kan bulunduruluyor.eger belli zamanda o kan kullanilmazsa imha ediliyor..kan geri kizilay a donmuyor..o acidan israf soz konusu.. kabaca aylik 10 20 unite kadar kan imha ediliyorsa 1200 1300 torbadan normal kabul ediliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 canım,sen uzun uzun yazıyorsun da babama 2 haftadan fazla B rh(-) kan aradık. Kızılay'dan kabul etmiyoruz dedi Çapa. 7(+4,toplam 11 üniteydi,4ü yedekti yanlış hatırlamıyorsam) ünite kanı son an da tamamladık,yoksa ameliyatını yapmıyordu doktor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 tamamen duygusal abi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 aaaa? ama para karşılığı mı kızılay kan veriyor ki Çapa'ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 aha şuraya bayılıyom tutun beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 ozelden anlatayim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 kutunu bosalt sayin mavra.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Dana anlatta bizde bilelim. Zaten kızılay, gezi zamanında insanlar ölürken kafasını kuma gömmek dışında birşey yapmadı. Hiçbir güvenim yok, aidsli kan vermişliğide var bunların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Nisan 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2015 dana22 said: ozelden anlatayim.. Merak ettim anlatabilir misin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar