Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kan verelim patidaşlar

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar.
Bu konuya yaklaşımınız nasıldır bilmiyorum ama ülkemizde halkımızın duyarsızlık gösterdiği konulardan birisi de bu.Organ bağışında çok gerilerde bir ülke olmamızın yanı sıra kan bağışında da çok istekli bir ülke değiliz.
Oysa ki her birimizin belirli periyotlarla vereceğimiz kan bir çok insanın hayatını kurtarabilir. Aynı zamanda belirli periyotlarla kan vermek kendi vücudumuzun da yenilenmesini sağlar.

Kan bağışı ülkemizde 2 şekilde oluyor.
1)hastanelerde yatan hastalar ile iletişime geçip hangi hastahanede yatıyorsa gidip o hastahanenin kan merkezinde kan vererek,
2)kızılay kan merkezlerinden birisine giderek.

Ben zaten üniversiteden beri bu konuda dikkat ediyorum.Kan bağışı yapıyorum.Fakat 2 sene önce babamın hastalığı sırasında yaşadıklarımız(burada da paylaşmıştım,B rh(-) kan grubu Türkiye'de en zor bulunan kan grubuydu ve 3 hafta aramamıza rağmen zorla ben ve kardeşim dahil 11 kişiden kan bulabilmiştik-vaperon da dahil,sevgiler dostum-)dan sonra bu konu hakkında çevremdeki insanlara kan bağışı yapmaları konusunda daha fazla telkinler yapmaya başladım.

Ayrıca özellikle de hasta sahiplerinin kan verdiğinizde yaşadıkları sevinci,minnettarlığı ancak yaşayan bilir. Bence iyi bir şey yapmış olursunuz patidaşlar.

Kan bağışını lütfen önemseyelim. Çevremizde de bu konuda telkinlerde bulunalım.
Sosyal ağlarda paylaş

3 yıl öncesine kadar 3 ayda bi kan veriyodum, otobüs geliyodu hatta çalıştığımız yerin oraya, ama bi yakınımıza kan lazım oldu, RH B+, yani çok bulunan bi kan, ama hastane 2 üniteden sonra para alıyoruz dediklerini duyunca, "nah bidaha size kan" dedim.

Sizden toplayıp millete satıyolar, haberiniz olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

ben berbere yolum düştüğü zaman kızılay otobüsü var önünde gitmişken veriyorum.

bende ilk kesin bunların yapacağı işten bi bok gelir başıma falan demiştim ama baya temiz yürüyo işler.

özellikle suratı yanakları falan al al olan biriyseniz gidin verin. fazla hempglobinden oluyo. kan verince düzeliyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Defalarca kan verdim. Vermeye de devam edeceğim. İhtiyaç duymamış insan bilmez. Umarım tanıdığınız ve çok sevdiğiniz biri için kan bulmak zorunda kalmazsınız...

B - benim grubum. Türkiye'de fazla bulunmayan bir kan. Kadıköy'e yolum düştükçe gidip kan veriyorum belli periyodlarla. Bir zararını da görmüş değilim. Kanın gideceği yeri zerre umursamıyorum. Birine hayat kaynağı olmanın düşüncesi bile insana büyük bir rahatlık ve huzur veriyor. Siz de yapın birşey kaybetmezsiniz.

Ayrıca Kuddusi abim, bugün olsun bugün yine ara çağır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...