KuddusiMavra Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Arkadaşlar. Bu konuya yaklaşımınız nasıldır bilmiyorum ama ülkemizde halkımızın duyarsızlık gösterdiği konulardan birisi de bu.Organ bağışında çok gerilerde bir ülke olmamızın yanı sıra kan bağışında da çok istekli bir ülke değiliz. Oysa ki her birimizin belirli periyotlarla vereceğimiz kan bir çok insanın hayatını kurtarabilir. Aynı zamanda belirli periyotlarla kan vermek kendi vücudumuzun da yenilenmesini sağlar. Kan bağışı ülkemizde 2 şekilde oluyor. 1)hastanelerde yatan hastalar ile iletişime geçip hangi hastahanede yatıyorsa gidip o hastahanenin kan merkezinde kan vererek, 2)kızılay kan merkezlerinden birisine giderek. Ben zaten üniversiteden beri bu konuda dikkat ediyorum.Kan bağışı yapıyorum.Fakat 2 sene önce babamın hastalığı sırasında yaşadıklarımız(burada da paylaşmıştım,B rh(-) kan grubu Türkiye'de en zor bulunan kan grubuydu ve 3 hafta aramamıza rağmen zorla ben ve kardeşim dahil 11 kişiden kan bulabilmiştik-vaperon da dahil,sevgiler dostum-)dan sonra bu konu hakkında çevremdeki insanlara kan bağışı yapmaları konusunda daha fazla telkinler yapmaya başladım. Ayrıca özellikle de hasta sahiplerinin kan verdiğinizde yaşadıkları sevinci,minnettarlığı ancak yaşayan bilir. Bence iyi bir şey yapmış olursunuz patidaşlar. Kan bağışını lütfen önemseyelim. Çevremizde de bu konuda telkinlerde bulunalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Nope Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 niye nope ? cok sevdigin biri annen esin cocugunun basina birsey gelip de bilmem kac unite kan bul gel dedigim zaman tirmalarsin ama.. bu konuda herkes bana birsey olmaz modunda..olur abicim size de birsey olur sevdiklerinize de birsey olur..oldugu zaman gec olur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 listedeki bazı sorular nedeniyle mlsf bagislayamiyorum kahgsdlkada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JrStorMesT Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 3 yıl öncesine kadar 3 ayda bi kan veriyodum, otobüs geliyodu hatta çalıştığımız yerin oraya, ama bi yakınımıza kan lazım oldu, RH B+, yani çok bulunan bi kan, ama hastane 2 üniteden sonra para alıyoruz dediklerini duyunca, "nah bidaha size kan" dedim. Sizden toplayıp millete satıyolar, haberiniz olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 ben bi kere gittim almadılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 kızılaya kan vermeyin hasta yakınları ile irtibata geçip öyle verin kızılay para ile satıyor sonra o kanları en azından böyle faydası olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 aynen lazım oldugunda gidip vericen kanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 kan vermek vucud sağlına iyi gelir bir de öle düşünün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 -TELL ME DO YOU BLEED ÇETO ? -YOU'LL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 JrStorMesT said: , ama hastane 2 üniteden sonra para alıyoruz dediklerini duyunca, hastanenin adresini ve ses kayitlarini ver hastaneyi kapattiralim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Llama said: kızılay para ile satıyor sonra o kanları en azından böyle faydası olsun 20 25 sene onceydi o..su anda kizilaya git sana sadece nashiat verirler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 türkiye burası ya, kan v ercem diye gidersin nur topu gibi hepatit kapar gelirsin sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Auril said: türkiye burası ya, kan v ercem diye gidersin nur topu gibi hepatit kapar gelirsin sdf o dedigin de 10 sene oncenin olayi..nasil kapacaksin hepatiti..hersey steril ilk senin karsinda aciliyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 A rh+ olmayanlar versin. Kan bankasinin %80 i A sanirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stifler Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 ben berbere yolum düştüğü zaman kızılay otobüsü var önünde gitmişken veriyorum. bende ilk kesin bunların yapacağı işten bi bok gelir başıma falan demiştim ama baya temiz yürüyo işler. özellikle suratı yanakları falan al al olan biriyseniz gidin verin. fazla hempglobinden oluyo. kan verince düzeliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 hep dedigim laftir bu guzel kizin talibi cok olur..a + o + cok gorulen kanlar ama ayni oranda da cok istenen kanlar o yuzden genel olarak geldigi gibi gidiyorlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 verebiliyorsaniz verin gencler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Ben bi kere oyle kan verdim gotum basim kaydi o gum. Ama henel olarak iyi hissettiriyo insani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 ben 5-6 tüp ve fazlasında bayılıyorum. ki normal olarak kan bağışı yapmadım hiç, bu 5-6 tüp kan kaç ünite kana denk gelir bilmiyorum. büyük ihtimalle 1 üniteye bile denk gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 ceyrek unite falan, bilemedin 1/3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 ikram ettikleri meyve suyuna sigara külü çırpın, kafası iyi oluo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 1 ünite kan 400 cc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perspective Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 geçenlerde ablama kan lazım oldu 6-7 unite, ablam devamlı kan verdiği için kızılay temin etmiş hemen hiç sorun çıkartmadan, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2015 Defalarca kan verdim. Vermeye de devam edeceğim. İhtiyaç duymamış insan bilmez. Umarım tanıdığınız ve çok sevdiğiniz biri için kan bulmak zorunda kalmazsınız... B - benim grubum. Türkiye'de fazla bulunmayan bir kan. Kadıköy'e yolum düştükçe gidip kan veriyorum belli periyodlarla. Bir zararını da görmüş değilim. Kanın gideceği yeri zerre umursamıyorum. Birine hayat kaynağı olmanın düşüncesi bile insana büyük bir rahatlık ve huzur veriyor. Siz de yapın birşey kaybetmezsiniz. Ayrıca Kuddusi abim, bugün olsun bugün yine ara çağır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar