Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yolda kaldım

Fransuxa

Öne çıkan mesajlar

Demin E-5 ten gelirken arabanın hızını bilmiyorum yaklaşık bi 2.2k devirde falan giderken (Opel Astra CDTI 1.3 Enjoy araç) araba servis ışığı yaktı. genelde turbo kestiği zaman kendini bu ışığı yakar diye sallamadım. yavaşladım yavaşlayarak devam ettim. daha sonra araba bi yavaşladı köprü üzerine çıktım az ilerledim araba hız kaybedip tekrar hızlandığında 3 bin devire geldiğinde araba kendi kendine komple gazdan bıraktı ve istop etti. daha sonra tekrar çalıştırdım problem yok araba 2 bin deviri geçtiği anda servis ışığı yakıyor ve azıcık hızlanmaya calıssam istop ediyordu. ağır ağır evin oraya kadar geldim. evin alt yokuşu tarafında arabayı kenara çektim yavaşlayınca araba komple kapattı zaten kendini.

araba şu anda marş alıyor ama motorda hiçbir hareket yok. check ede ede gidiyorum kendimce. marş alıyor araba marş motorunda bir problem yok. mazot var. mazot filtresini kontrol ettim hem gelişi hem gidişi ikiside sorunsuz akıyor. herhangi bir tıkanma falanda yok. e ne olabilir şimdi bu? internetteki bütün sorular "ağa hava -47 araba çalışmıyor" soruları ve cevapları üzerine. enjeksiyon ve ateşlemeden ise ne olur bunun bize patları veya başka bir şey olabilir mi?

yaklaşık bi 1 ay önce falan araba hararet yaptı o gün zaten götürdüm servise komple bütün bakımları yağı boku püsürü herşeyi değişti. sonradan farkettim ki araba ağır ağır su kaçırıyor bi yerden. conta yakmış olsam suyu koyduğumda direk şakır şakır oradan kaçırır gibi hissediyorum ama yanlışta biliyor olabilirim.

varmı yaşayan eden böyle birşeyi? yarın çektiricem arabayı servise ama bilmeden etmeden gitmeyeyim sokmasınlar ayak üstü diye.
Sosyal ağlarda paylaş

1.4 benzinli polo'da marş alıp da çalışmama sorunu yaşamıştım. yol yardımı aradığımda hiç gelmeyelim, siz dip gaz yapın çalışana kadar marşa basın dediler. hatta, tırsmayın 2-3 dk böyle tutun çalışır o dedi.

hakkaten de oldu, sallana sallana çalıştı araç. sonra bir sıkıntı yaşamadık. bizim sorun benzin veya pompadan kaynaklıydı. sende servis ışığı falan yanmış, nedir bilemiyorum.

OBD cihazı falan varsa belki sorunun kaynağına ulaşabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

sabah 8 ten beri sanayideyim. termostat kasnağımı bişeysi paramparça olmuş. dünki o su akıtma mevzusu ondanmış. marş motoru bitmiş gibi bişey onuda taşladılarmı bişeymi yaptılar naaptılar bilmiyorum marş sıkıntısız çalışıyor şu anda ama araç gaz almıyor. devir yükselmiyor yani. 1.1 devir gördü en faza daha üstü yok. sanıyorum ki müşüründen kaynaklı bişey var. gaz teli falan yok zaten arabada. o gaza bastığım zamanki 0.5 saniyelik gecikmede o müşür kaynaklıymış. bakalm ya bu akşam çıkıcak yada pazartesi. hala kurcalıyolardı en son artık dayanamadım yorgunluğa geldim dükkana.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...