Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar ekranı


elma

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Taşınıyorum. Laptop bağlamak için bir ekran sistemi düşünüyorum.
Genel olarak film izleme, browsing, pdf okuma, facebook youtube bazen de oyun gibi uğraşlarım var. Akademisyenim, bol bol pdf okuma ve algoritma dizayn etmek için de kullanabileceğim bir şey istiyorum. Kafamda 2 opsiyon var

1. Bir adet ultra hd tv alıp 40-50" arası, bunu tek monitör olarak kullanmak, ki bu mantıklı geliyor dizi film vs için. üstelik 30" altında 4k bağlayınca yazılar çok ufak desktop kullanımı için, büyük ekran daha iyi gibi. Örnek:
http://www.youtube.com/watch?v=hyJpaJvwlH8

2. İki adet 27-28" ekran alıp dual screen yapmak productivity açısından. Bunları da yukarda saydığım uhd nin yazılarının bu büyüklükte ekranlara ufak kalmasından full hd alabilirim, ama bu saatten sonra neden full hd alayım? Bu dual screen sistemi mantıklı geliyor ama gerçekten productivity boost edecek bir sistem mi bilmiyorum. Bir de 2 ekran alırsam yarın bir gün başka bir şey için kullanamam. Büyük tv alırsam her şeye kullanırım, macbook xbox vs alırsam bağlarım, hatta sadece televizyon olarak bile kullanırım. Paraya kıyıp 3d özelliği de ekleyebilirim.
http://cdn.osxdaily.com/wp-content/uploads/2010/02/macbook-pro-dual-22-inch-monitors.jpeg

tecrübelerinizi bekliyorum, teşekkürler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence dual veya triple monitör setup kur.

Bir kere tek ekrana uzun süre bakılacaksa (senin tasvirinden bu anlaşılıyor) uzun vadede sağlık sorunlarına yol açma şansı yüksek. Multi-monitör setupta ekranların göze farklı uzaklıklarda olması daha sağlıklı olacaktır yoksa uzun vadede göz kaslarına ciddi zarar verebiliyor.

İkinci nedense tek monitörün herşey için iyi olduğu bir durum pek söz konusu değil. Oyun için akıcılık önemliyken dizi/film için renk kalitesi önemli diyebiliriz. Yazı netliği/kod yazımı konusunda açıkçası hiçbir fikrim yok (reader'ların master race ekranları hariç).

Bunlar harici bir de video'daki cahilliğe değinmek istiyorum. HDMI2.0, 4k@60hz rerörö diyor video'yu yapan arkadaş da, daha ilgili TV'nin Amazon sayfasında DP girişi var mı diye bakarken ilk gördüğüm en tepedeki renk kalitesi qq'su içerikli review üzerine atılmış yorum oldu. Olay çok net, 4k@60Hz'da HDMI'ın bandwidth'i yeterli değil ve bu yüzden ekstra bandwidth yaratbilmek için renk kalitesinden kısıyor. 4K ve üzeri çözünürlüklerde şu an PC'ye monitör/TV bağlanacaksa tercih edilmesi gereken protokol Displayport'tur (dual-link DVI-I'da 4k'da çalıştırır ama ses aktarımı yapmaz, 8K'ya sanırım DVI'ın da bandwidth'i yetmiyor).

Ha video'daki yazı büyüklüğü qq'sunu başka yerlerde de duydum, ekran büyüklüğü/çözünürlük hikayesi ilginç bir denklem ancak o TV benim gözümde hiçbir şartta geçerli bir PC monitörü olamaz.

Tavsiye olayına gelirsek, benim tavsiyem PC kullanıcısı için 24" 1080p 144hz TN Panel yanına 27" 1440p veya daha büyük bir IPS monitör olurdu dual monitör setup için ama anladığım sen oyun oynamayı planlamıyorsun o yüzden yüksek refresh rate'li TN Panel'in pek bir anlamı olmayacaktır. Bir tane DP girişli 40" 4k TV yanına 27" 1440p bir IPS güzel bir seçim olabilir veya 2x 27-28" 1440p IPS de gene bir opsiyon olacaktır.

Bu arada PC monitörüne Xbox-PS4 zart zurt bağlayamama argümanını anlayamadım, bağlanıyor hepsi bildiğim kadarıyla.

edit. Tabi ben mesajın ilk cümlesini kaçırmışım dual monitör setup tavsiye ederken, "laptop bağlamak", baya güldüm gene.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:



(tu)


Şuna nasıl thumbs up verebiliyorsun anlamış değilim. İdiot adam hem bir parmak kalınlığındaki çerçeveli monitörlerden kurmuş setup'ını hem de 6 monitör kurmuş. Ekranın tam ortasından 2 parmak kalınlığında çerçeve geçiyor. Böyle birşey yapacaksan ya 3 ya 9 monitör lazm ki ekranın ortası çerçeveye denk gelmesin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Anhora said:



(tu)


Şuna nasıl thumbs up verebiliyorsun anlamış değilim. İdiot adam hem bir parmak kalınlığındaki çerçeveli monitörlerden kurmuş setup'ını hem de 6 monitör kurmuş. Ekranın tam ortasından 2 parmak kalınlığında çerçeve geçiyor. Böyle birşey yapacaksan ya 3 ya 9 monitör lazm ki ekranın ortası çerçeveye denk gelmesin.


Örnek olarak bir resim gösterdim ne kadar takıldınız? Onun çerçevesinin kalınlığını incelemedim bile. Eyefinity sistemi kastettim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
tekrar merhaba,

Karar verdim 1 adet 27" civarlarında tek monitör alacağım. 1440p olsun istiyorum almışken, 4k dan vazgeçtim.

Araştırmalarımın sonunda fiyat/performans ürünü olarak aşağıdaki acer modeline karar kıldım. Ekstra paraya değecekse tavsiye edeceğiniz başka bir ekranı da düşünebilirim buna benzer özelliklerde.

3d ekran, quad-hd, 1ms, display hdmi dvi port, 144hz TN panel. Tam oyun için duruyor. Ben laptop bağlayıp günlük net browsing, dizi film izleme gibi işlerimi yapsam bir de ps3 bağlayıp arada oyun atsam yeterli, çok ekstrem bir ekran aramıyorum. Günlük kullanımda ve multimediada iyi olması daha ön planda, ama oyun için elverişli olsa da göz çıkarmaz tabi. Marka takıntım yok, iyi kalite verebiliyosa haydar marka bile olur
http://www.bol.com/nl/p/acer-g277husmidp-full-hd-3d-monitor/9200000033182911/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...