µh Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 bir şeyi yapmaktansa onu yaptığını düşünerek zaman harcamak çok ilginç bir durum ya. benim de başıma çok geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2015 kendini gelistirme...kime gore neye gore? bence olaylara cok duz mantikla bakiyorsunuz. ilgilendigimiz aktiviteleri "kisisel gelisim icin iyidir/manasizdir" diye ayirmak o kadar kolay degil. bilgisayar oyunlari mesela, cRPG oynamaya basladigim yillar (ortaokul 1 falan, vehey 90lar) zayif olan ingilezcem bu oyunlar sayesinde gelisti ve o zamandan beri 5in (veya A+ vs. artik hangi donem ingilizce ders aldiysam) asagisina inmedi hic. baldur's gate zaman kaybi miydi mesela? ya da fallout? benim icin kitaptan hicbir farki yoktu bu oyunlarin. hayat o kadar duz degil be abi, spor salonuna gidip +5 str, +2 dex alinmiyor. fransizca ogrenince int'e +1 gelmeyecek. olay o fransizcayi ne icin ogrendiginizle alakali. zevk alarak, hakikaten fransizca konusmak icin mi fransizca ogreneceksiniz? yoksa "uff ogreniyim de kisisel gelisimim icin iyi olur" diye mi? spor salonunda halter kaldirmak hosunuza mi gidiyor? yoksa hayatinizdaki bosluklari doldurmak icin mi gidiyorsunuz? kisisel gorusum su: hayatta ilgilendiginiz aktiviteler illa ki size birseyler katiyor. genel kultur olsun, degisik bakis acilari olsun vs. insanlarin o aktiviteyle ilgili genel kanilari onemli degil. bu yuzden "onu/bunu/sunu yapmaliyim, digerleri zaman kaybi"ndan ziyade zevk aldiginiz seylere yonelin TLDR: hobilerinize yonelin, kisisel gelisim kendiliginden gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 bir kere hayata biraz materyalist kafanin disindan bakmak lazım. Birseyler uretmediginiz zamanlari kayip zaman olarak gormek yanlış. Eglendiren dopamin salgilatan aktiviteler yapmak yada sosyellesmek de yeme icme gibi bir ihtiyaç. Çogu kişi zamanı efektif kullanmadigindan bosa, diziyle oyunla, vakit gecirdiginden yakinmis. Bence sorun bu eylemlere vakit ayirmaniz değil, bunlardan eskisi gibi keyif almiyor olmaniza ragmen yine de beklentide olmanız. Yaslandikca keyif aldiginiz, sizi motive eden seyler degisecek cok normal. Yapilmasi gereken usengeclik yapıp yillardir sizi eglendiren heyecanlandiran seylerin bugunde aynı etkiyi yaratmasini beklemeyip yeni motive edici ugrasilar bulmak. 10 yıl once çok keyif aldığım ve bana birseyler kattigini dusundugum şeyler bugun bos geliyor. Şunu yapsaymisim daha iyiymiş o zaman lar diyecektim düşünüyorum bazen bende. 10 yıl sonra şu an yaptigim seyler bos gelecek belki. Birde toplumda basari olarak kabul edilen degerlere ulasma isteği var. Aslında mutlu oldugunda yada icten istediginden degil ama toplum dayatmasindan böyle bir hedef koyup Sıfır motivasyonla hiçbirşey yapmak istememek bir bunalim psikolojisi sariyor I. Tabulari kirmak lazım iste kolay olmuyor tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 film-dizi konusu çok değişken. ben mesela geçen rocky serisini baştan izledim. 6 filmi bitirdikten sonra youtube dan ost sini dinleyip yorumlarına baktım millet neler yazmış diye. baya bir kişi bu film hayatımı değiştirdi, kendime güvenim yerine geldi işte sporcu oldum çok çalıştım spor salonunda hep bunu çaldırdım falan yazmıştı. bir film insan hayatında böyle olumlu etki edebiliyor. bir kişi için çok anlamsız ama başkası için çok önemli olabiliyor. işin içine çok şekilciliği soktu bazı insanlar, kitap insan için çok faydalı filmler vakit öldürme aracı gibi deklare ediliyor halbuki insanın kafasında hikayeyi yansıtmanın farklı yolları bunlar. ha ne var gerçekten sadece para kaygısıyla üretilmiş binlerce film de var aslında artık çogu film de öyle. bu arada lafı geçmişken http://www.youtube.com/watch?v=tFjKsJLA4p8 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2015 ya hayat en iyi ihtimalle tutarsa 80 sene ben 23 yasinda ferrari aldim kendi basarimla, cokta calistim e so what ? diyelim ki en basarili en iyi en muthis sen oldun, iste arkadaslarinla aylaklik etmedin, baklava yemedin vucuduna baklava yaptin dizi izlemedin cok calistin en basarili en zengin sen oldun nebiliyim muzik dinleyip hayallere dalmadin harvard dan mezun oldun. olm sonunda oluyorsun naparsan yap, ben 30 umu gectim, cok cok daha fazla seyim olabilirdi ama guzel 25-30 yas arasi yasadim mutluyum, bazen cok isim olsa kritik olsa bile dizi izledigim oluyor seviyorum iste ne var ki bunda. Hayat en iyi arabayla en iyi evle en iyi vucutla olculemiyecek kadar farkli birsey. Bu demek degil ki hersey sal birak, herseyini dagit. Ama bazen zevkle izledigin bir dizi sana en iyi arabanin verecegi zevkten fazlasini verebilir. Yada sevdigin kadinla 10 sn elini tutman, vegas ta en cilgin partide onlarca kadinla beraberken yasadiklarindan daha fazla aklinda yer edinebilir. En az kazananin en cok kazanana isyan etmeme nedeni bu aslinda, mutluluk denen sey gercekten parayla yada basariyla birebir olculebilen birsey degil. Tipki en guzel seks in manken gibi cok guzel, seksi bir hatunla degilde, tombalak bir kadinla yasayabilecegin gibi. Elbet kendini gelistir, daha cok basar daha cok kazan ama mutlu oldugun anlar kimseye zarar vermiyorsa bunlar icin pisman olma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2015 matama ne iş yaparak aldın ferrariyi merak ettim. ben mesela 23 yaşında oyunda item peşinde koşuyodum, sen kendi uğraşlarımla ferrari aldım dediğinde aslında keşke ben de öyle yapsaymışım dedim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SodomVsGomore Mesaj tarihi: Nisan 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2015 abi adam örnek vermiş. ya geçen gün belgrad ormanında bi adam gördüm. ufaktan şırıldayan suyun başına bebek arabasında uyuyan çocuğuyla gelmiş öyle umarsızca oturuyordu. mutluluk o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar