Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yurtdışında çalışma/şirket açma askerlikten kurtulma

Killer

Öne çıkan mesajlar

Killer said:

di said:

O ulkede calisma iznin olmasi ve 1095 gun calismis olman gerekiyor dovizli icin. Bir diger degisle 1095 gun sigorta primi yatirmis olman gerekiyor o ulkede de.

Sirketin icin calis baskasi icin calismis ol farketmiyo.

1095 gune haftasonlari ve tatiller dahil bu arada zira primi aylik yatiriyosun, gunluk degil. Haliyle direkt 1095/365 yapabilirsin.

sigorta primi dalgası yok burda self employeed'ken. o kıllandırıyo beni hayırdır birader yapmasınlar

Hede contribution diye maasinin belli bi orani kadar bisey oduyosundur illaki. Saglik sisteminden muaf tutamazlar yani. Calismiyosan ogrenciysen odemiyosundur, calisiyosan oduyosundur.

Onun disinda belgeyi sana muhasebecin saglayacak iste.
Sosyal ağlarda paylaş

sen en iyisi gidecegin ulkedeki turk elciligi ile konus. zaten ayni islemleri 1000 kere yapmislardir.

burda da mesela yok sigorta migorta, sadece calisma izni yetiyor. bir de ulkeye giris cikislarini falan yazarak toplam kaldigin gun sayisini hesapladigin bi evrak dolduruyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla arkadaşım askerlikten kaçacağım diye 3 yıl yurt dışında harcamanın eğer Trye döneceksen sosyal açıdan çok büyük bedelleri var.Az kafanı çalıştır tek tek yazmayım buraya.

Olay şöyle, yurt dışında bir şirket açacaksın yada ortak olacaksın yada bir şikertte çalışıyor olacaksın noktası şu D vizesi oturum alabilmen.Şirketin herşeyinin düzgün ödeniyor olması lazım çünkü her yıl bu evrakları vererek D vizesi yani 1 - 6 ay lık oturumlar alarak 365x3 günü doldurman lazım.Açtığın şirkette 10 kişi çalışacak askeriden sigortalı ödenecek.

365x3 yılın doldurucaksın bu sürenin yarısı yurt dışında olursan yanar.1 gün eksik olursa olmaz.En son 5000 bin euro idi, eskisi gibi yurt dışında bulunduğun süreç içerisinde istediğin gibi ödeyemiyorsun, tek sefer ödüyorsun.Oradaki konsolosluğun nemanladığı bankadan hesap işlemlerini yürüteceksin.

Bu nokta önemli,

Yukarıda saydığım şartları sağladıktan sonra konsolosluğa gidip, ben şu hakkımdan faydalanmak istiyorum diyeceksin.En son yılki faaliyet belgenide isteyecekler eğer böyle kasım ayları gibi son aylarda bu işlemi yapacaksan yeni yılı bekle yoksa kafan ağırır neyse şartlar ok konsolosluk senin adına bu adam bu şartları sağlamıştır bilmem ne hakkından faydalanabilir diye bir yazıyı askerlik şubesine gönderiyor.Sende ülkeye dönüp kayıt olduğun şubede imzayı atıp bitiriyorsun.Sakın yazıyı yollatmadan dönme, sinir krizleri geçirirsin.

GL.
Sosyal ağlarda paylaş

Şirkette genelde 10 kişi çalışan istiyorlar, eski çakkalar zamanın da gidip neler yapmışlar zamanla kurallar ağırlaşmış.Aktif mi firma değil mi bir çok noktadan izliyorlar, tabi 10 olmayan yerler vardır ama 5'in altınada düşmez bu rakam.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu devirde parası varken askere gelen lisans mezunlarına allah akıl fikir versin.Siz ne kadar iyi niyetli olursanız olun şuan askerlerin yüzde 90'ı eğitim seviyesi en düşük seviyede,adını söylemekten çekinen,sigara-ot müptelası adam.Gidipte bu adamların arasında 6 ayda dengeniz bozulur düzelmeniz için de 1 yıl geçer.
Sosyal ağlarda paylaş

miyaw33 said:

Bu devirde parası varken askere gelen lisans mezunlarına allah akıl fikir versin.Siz ne kadar iyi niyetli olursanız olun şuan askerlerin yüzde 90'ı eğitim seviyesi en düşük seviyede,adını söylemekten çekinen,sigara-ot müptelası adam.Gidipte bu adamların arasında 6 ayda dengeniz bozulur düzelmeniz için de 1 yıl geçer.

Gittim, geldim, dengem falan bozulmadı, bıkkınlık vb. durumlar da şehre döndükten taş çatlasa 1 hafta sonra geçti. Gereksiz abartıp olayın rengini değiştirmenin alemi yok.

O askerlerin %90'ının öyle olmasının nedeni, sizin çevrenizden ibaret sandığınız ülkenin %90'ının öyle olması. Yaşadığınız fanustan çıkmanın, farklı insanlarla tanışmanın, onların bakış açısını da görüp iletişim kurmanın, onların normal hayatta çektiği yokluk ve imkansızlıkları birkaç aylığına yaşamanın kişiye katacağı olgunluk paha biçilemez bir şey.

Ben gideli 4 sene oldu, o zamanlar bedelli yoktu, dedikodusu vardı anca. Uzatmak istesem zaten biraz kilolu bir insanım, ayrıca tecilmiş, yüksekmiş derken bedelliye de yetişirdim, ama kasmadım. Böyle taklalar atacağıma önümden kalksın dedim gittim. Ertelemiş olsam, mevcut maaşımla 18.000 TL'yi (ayda 3.000 TL'ye geliyor son güne kadar çalışıp döner dönmez de işe dönme kabulüyle, e 7 ay desen daha da düşüyor) karşılaştırdığımda ekonomik olarak bedelliden faydalanmak zorunda kalırdım muhtemelen, o yüzden iyi ki ertelememişim diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

@baggio

ya hayırdır birader askerden kaçmak için şirket açtığını söyleyen kim? sakin ol bi aferin iyi ki yapmışın helal sana wp

gidemedim bi türlü konsolosluğa. gideyim aydınlatıcam herkesi. ülkeden ülkeye değişiyodur belki koşullar dicem de o çalışma olayı 1095 gün net kaçar yok zaten

edit:sayfabaşı
Sosyal ağlarda paylaş

kıskanmayı bırak adam direk atarla girdi elitist taklalar falan. uzaya çıkar yine gitmem kardeşim sanane sdfds

mevzu şirketi açtıktan sonraki olayı öğrenmek. daha kafadan 3 senem var tecilli zaten

topiğe devam ediyoruz
şirkette 10 kişi çalışmalı kuralı geldi en son. yok mu arttıran?
Sosyal ağlarda paylaş

Başlığa ASKERLİKTEN KURTULMA yazıp "esas amaç o değil" demek de güzelmiş :p Son postumu sana hitaben yazmamıştım zaten, miyaw'ın abartmasına takılmıştım, gocunma olmuş azıcık heralde. Üşeneni var, çıtkırıldımı var, çakma eliti var, gerçekten hayatı için endişe eden var, hepsini anlarım da "dengeniz şaşar 1 yıl kendinize gelemezsiniz" ne ulan, duyan da bütün sülalesini öldürüp depresyona girdi sanır.

Mori canımsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...