RamsesII Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Arkadaşlar merhaba, LG 24MA53D model bir televizyonum var, taşınırken adaptörü düşürmüşüm bir yerde sanırım bulamıyorum. Yeni adaptör alma ihtiyacım var. Sistemi bir garip, 19V 2A. İnternetteki resimlerde bu, ben de çekmedim ama benimki en alttaki resme (2. sine) benziyor. İstanbulda bunu nerede bulurum?Anadolu yakası olur, avrupada da şişli olur. LG servislerini aradım sipariş vericez 1 hafta 10 güne anca gelir diyo. İlla orjinal olmasına gerek yok herhangi bir şey de gider. Bir yardımcı olabilir misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 DH üyeliğin varsa oraya yaz, oradaki tipler çok iyi biliyor böyle şeyleri. hızlıca yardımcı olurlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Yazıcıoğluna git, al oradan 19V bir adaptör. Belki aynısını bile bulabilirsin voltaj aralığı dahil. Önemli olan volt. onu geçmemen lazım, az kalırsa da sorun çıkabilir. Amperi biraz geçsen de sorun olmaz ama ömründen yersin diye biliyorum. %90 aynısını bulursun ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Abi yazıcıoğluna gidecek gibiyim, paralelde DH ye de yazarım. Sağolun gençler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2015 19 Volt 2 Amper ise girişi takıcağın aletin, adaptörün 19V ve en az 2A (veya 2000 mA) olması gerekiyor. 2A'in üstünde de olsa aldığın adaptör sadece gerektiği kadar çekeceği için sorun yaratmaz. Altında olmaması gerekiyor, ısınıp cortlar. Bir de resimde görüldüğü üzere "DC in" yazıyor arkasındaki girişte (veya düz çizgi altı kesikli çizgi işareti mevcut), AC/DC adaptör alman gerekiyor. Şehir elektriği AC'yken elektronik cihazlar AC/DC veya AC/AC adaptör kullanabiliyorlar (veya AC/DC transformer veya AC/AC converter diye de hitap edilir) içindeki devrelere bağlı olarak. Mesela PC'ler DC'yle çalışırken PSU AC'den DC'ye dönüşümü yapıyor ama senin televizyonun DC'yle çalışırken dönüşümün adaptörde yapılması gerekiyor. Bir de AC/DC adaptör alırken polarity'nin takılacağı alete uygun olması gerekiyor. 2 farklı polarity mevcut (bu o-c-o şeklindeki işaret hikayeleri). Basitçe adaptörün ya ortası negatif oluyor: (+)-(•-(-) veya (-)-•)-(+) ya da kenarları: (+)-•)-(-) veya (-)-(•-(+) Benzer şekilde ortası negatifse kenarları pozitif oluyor vs. ve bunun bağlanan alete uygun olması gerekiyor, yani hem adaptörün hem de aletin üstündeki polarity işaretleri birbiriyle aynı olmak zorunda. Ağzının gene uyumlu olması lazm aletin üstündeki sokete de zaten açık satılan adaptörlerin ağzı değiştirilebilir oluyor. Tabi gene taktığın prize de uyumlu olması gerekiyor. Gene bulunduğu ülkeye bağlı olarak adaptörün 110-120 veya 220-240V uyumluluğu olması gerekiyor. Hepsine uyumlu olan (100-240V) alet sayısı da baya yüksek. Adaptör belirli bir kalitenin altında olursa TV'nin höparlöründe gereksiz cızırtı (white noise) gibi sorunlara yol açabilir. Senin TV'nin polarity'sine de baktım ancak bulamadım. Sanki fotoğrafların birinde, girişin köşesinde var bir işaret ancak net gözükmüyor. RamsesII said: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar