forgiver Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 ya kredi kartı diye bir olay varken nasıl tekel olabilmiş bu sistem şirketler adam yemek yesin kafası çalışsın diye mi bulaşmış bu karta komisyonlar mı daha insaflı nedir olayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 takibi kolay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Argoel Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 vergi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 bu sektörde (virus gibi yayılmıştır bütün sektöre ve temizlenmesi imkansızdır bu virusun). müşteriye önem veren işletmeler bu tarz komisyonculara (böyle diyince kızıyorlar yani kestikleri faturada bile komisyon lafı geçiyor ne bu şiddet) mecburen boyun eğer, bugün bir burger king, mc donalds bile bu firmalara komisyon ödüyorsa artık bağımlılığı siz düşünün. bu tarz sistemler büyük firmalar ve devlet tarafından kollanıp, destekleniyor. büyük firmalar bu sistemler sayesinde elemanın boğaz derdinden kurtulur, vadeli ödeme planlarıda cabası. devlet destekler çünkü bu sistemde para multinetten size gelir ve hizmet faturası kesmek mecbursunuz ( daha doğrusu önce fatura keser işletme, ondan sonra multinet bi ara yatırır kaç günlük vade istediyseniz artık ). kaçakları bir güzel kapatır. e yani devlet kendi işini yaptıracak adamını bulmuş. bankaları hop hop hoplatırken bu vatandaşlar yüzde 7-10 komisyonlarını paşa paşa alır. ha bu komisyonun hepsini işletmenin ödediğini sananlar tabikide yanılıyor. bu komisyonu dolaylı yoldan dışarda yemek yiyen herkes ödemektedir. ha yüzde kaçı ne kadar yansır hesaplaması imkansızda olsa. %8 kdv + % 8-10 komisyon + 20 tl cihaz sigortası + 9 tl işyeri sigortası + ıvır zıvır. bunların hepsini işletmelerin yüklenmesi mümkün değil. dolaylı olarak 5 liraya yiyeceğiniz yemeği 7 liraya yiyorsunuz. sonrada bu tarz sistemler baş tacı ediliyor. hayır kredi kartınada paşalar gibi fişinizi kesiyorsunuz ve %1-2 arası en fazla komisyon ödüyorsunuz -ki blokelilerde komisyon bile ödemiyorsunuz- bu bankalar bu işi bu oranlarda götürebiliyorken ve sistemleri tıkır tıkır işliyorken bu tarz firmalara ihtiyaç nerden doğuyor anlamak mümkün değil. aynı sistem bankalar bünyesinde çokda kolay çözülebilir. sonuç olarak multinette bir kart bankanın verdiğide bir kart. ver adama limitli kredi kartını olsun bitsin. illa yemekte kullansın diyorsanda yap arkadaşım bir sistem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 yapmislar iste bi sistem, adi da multinet adsf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2015 ya bu sistemin vergi hedesini, komisyonunu, dükkancıya doğru düzgün kar bırakmamasını falan geçiyorum. çalıştığım şirket benim karta 50 lira yükledi diyelim. ben niye lokantaya gidince kasada adam kartı okuttuğunda "yok bunda." diyor, "var var iyi bak" deyince "ha tamam yüklenmemiş. yüklüyorum."a bağlıyor sonra? anlatabildim mi? benim şirket yatırmış, kasada gözükmüyor mu, arada mı kalmış nedir, *bi kat daha* yüklüyor adam. bi paranın alabileceği 3 durum var yani. yatırılmamış, arada kalmış ve (yüklenmiş mi diyorlar yatırılmış mı diyorlar bi gizli jargonu falan var) kullanıma hazır olan işte. niye 3 tane lan? hayır madem 3 aşamalı, kasadaki mal niye görmüyor, gördürünce niye soruyor yüklüyom? diye? LAN MAL ADAM ORDA Bİ PARA VARSA, BEN DE ÖDEME İÇİN BU KARTI UZATTIYSAM ORDAN ÇEKECEKSİN İŞTE allah aşkına konusu açılmışken biri şunu anlatsın bilal'e anlatır gibi. lan akbil gibi, şirket yüklemiş, ben kullanayım işte, kasadaki "yükleme" tatavası nedir? cidden sırf şu yüzden multinet'ten tiksiniyorum ya. düşündükçe sinirleniyorum lan mantıklı bi sebebi var mı, nedir olay? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 internetten sorgulayınca gözüküyor mu 50 tl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 firma parayı atıyor ama multinet direkt yüklemiyor. senin pos cihazından karta yükletmen gerekiyor. O süreçte uygulamadan vs. göremiyorsun. Cep TEL uygulaması yaptılar bakiye vs. görebildiğin. Ben de babamın kartını kullanıyorum, onun iş yerinin oralarda geçen mekan yok diye ( burger, mc falan var onlardan da yemiyor) harcayamıyor. Herkesin öyle mi bilmiyorum da TT'nin multinetleri ay sonu sıfırlanıyor. Harcayamazsan parayı GG, geri dönüşü olmuyor. Yeni ay tekrar tamamlanıyor hakkına. Bu ay bir de yeni bir goygoy çıkarmışlar. Temsil gideri olarak veriliyor bu para bizimkine işte ve normal multinetin yanında temsil bölümü açmışlar. Kimse nasıl çalıştığını çözemedi. Pos cihazları upgrade olacak deniyor, cihazlar güncel olmuyor. Kart güncellenecek diyorlar, sokuyoruz güncelleme yok diyor. Yükleme zaten olmuyor vs... ayın 11'i mesela daha yükleme yapamadık. İç edecekler tahminen paraları sdfasd ha gerçi telekom zaten yılda 1 milyar dolara yakın çöpe atıyor, orası ayrı konuda ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 İlk yüklemeden sonra güncelle gibi bir mantığı var o süreçte artık para nerelerde ne şekilde işletiliyorsa bilemiyorum. Aylık yükleniyor bizde ama ay sonunda sıfırlanmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2015 aquila said: yapmislar iste bi sistem, adi da multinet adsf. Mal'ın koydugu spoiler'ı okuduktan sonra sunu yazıcaktım ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar