Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows SSD kapasitesini artirmak

reyou

Öne çıkan mesajlar

simdi hazir kasa bi pc var, OS in oldugu kisim 100GB lik SSD uzerinde (disk0 - C Drive)

digeri ise 3tb lik hdd (disk1 - D Drive)

simdi ben bu C drive dolmak uzere, microsoft un salak sacma prensipleri yuzunden illaki bazi .NET framework extensionlari D drive a yukleyemiyorum, format falan cekmeden, C yi nasil extend alabilirim?

surda dynamic disk diye bir cozum okudum
http://superuser.com/questions/501597/expand-c-with-another-hard-drive

bu SSD ile HDD arasinda sorunsuz calisir mi? daha onceden deneyen var mi? birde D yi formatlamam gerekiyor sanirim bu durumda ki, tum dosyalari harici hd ye atip tekrar geri atmayi dusunuyorum.

Bunun disinda amazondan 250gb lik ssd alip C yi bu sekilde raid falan genisletebilir miyim? Yada eskisini buna clone lamak en kolay cozum mudur?

format cekmek istemiyorum cunku; visual studio nun, eclipse in nodejs in ve milyon tane sayamayacagim bir suru konfigurasyon yaptim, tekrardan hepsini yapmak kafayi yedirtir. artik bundan sonra OS i sadece window 10 a update ederek yoluma devam ederim diye dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi d diskinde yerin var ve C'nin içine eklemek istiyorsan tamamını yapacağın tek şey C içinde bir klasör oluşturup bilgisayar yöneticisinden disk yönetimine girip d diskine sağ tıklayıp sürücü harfini ya da yolu değiştire tıkladıktan sonra açılan ekranda ekle diyerek C sürücüsünde oluşturduğun klasörü seçmen gerekiyor. Sonra yapacağın yüklemeleri program files yerine o klasör içine yap. Direk D sürücüsüne yükleme yapacak ve C diskin temiz kalacaktır. Bunu daha önce install ettiğin uygulamalar için de yapabilirsin.

Edik: veri varsa da olur...
Sosyal ağlarda paylaş

@xenus

iste onu alinca o ssd E drive gibi bisey olucak,
bu salak .net disable etmis secenegi illaki OS in oldugu sisteme kaydetmeye calisiyo programlari ordada yer yok..

ben bu C yi E ye extend edip sanki o da C: drive mis gibi davranabilir miyim? asil soru bu..

bide tum tmp dosyalar falan C ye kaydoluyo, gidip gidip recyle bin bosaltmaktan copcuye dondum emenike
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Şimdi d diskinde yerin var ve C'nin içine eklemek istiyorsan tamamını yapacağın tek şey C içinde bir klasör oluşturup bilgisayar yöneticisinden disk yönetimine girip d diskine sağ tıklayıp sürücü harfini ya da yolu değiştire tıkladıktan sonra açılan ekranda ekle diyerek C sürücüsünde oluşturduğun klasörü seçmen gerekiyor. Sonra yapacağın yüklemeleri program files yerine o klasör içine yap. Direk D sürücüsüne yükleme yapacak ve C diskin temiz kalacaktır. Bunu daha önce install ettiğin uygulamalar için de yapabilirsin.

Edik: veri varsa da olur...

bu iyiymiste, simdi Microsoft un performans analyzer gibi bi nanesi var.. 6GB yer istiyo benim C de 7GB yer var..

ve bu salak program illaki C:WindowsMicrosoft.NETFramework boyle bi yere kurmak istiyo degistiremiyosun yuklemek istedigi yeri.. kursam 1gb yer kalicak, ama C yi extend edebilsem o zaman koca kafa PC uyari falan vermiyecek az yerin var huloggg diye..

sirf bu is icin yeni ssd almak istemiyodum sdfsdf

eski ssd yi 250 lik ssd ye clone layip eskisini wipe lamak en temizi gibi duruyor?
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

bu iyiymiste, simdi Microsoft un performans analyzer gibi bi nanesi var.. 6GB yer istiyo benim C de 7GB yer var..

ve bu salak program illaki C:WindowsMicrosoft.NETFramework boyle bi yere kurmak istiyo degistiremiyosun yuklemek istedigi yeri.. kursam 1gb yer kalicak, ama C yi extend edebilsem o zaman koca kafa PC uyari falan vermiyecek az yerin var huloggg diye..

sirf bu is icin yeni ssd almak istemiyodum sdfsdf

eski ssd yi 250 lik ssd ye clone layip eskisini wipe lamak en temizi gibi duruyor?

O zaman C'de Windows içine Microsoft.Net klasörü yoksa onu oluştur. O klasörü D sürücüsüne yol olarak ekle. Nedir yani :D
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

@xenus

iste onu alinca o ssd E drive gibi bisey olucak,
bu salak .net disable etmis secenegi illaki OS in oldugu sisteme kaydetmeye calisiyo programlari ordada yer yok..

ben bu C yi E ye extend edip sanki o da C: drive mis gibi davranabilir miyim? asil soru bu..

bide tum tmp dosyalar falan C ye kaydoluyo, gidip gidip recyle bin bosaltmaktan copcuye dondum emenike

Advanced system settings -> Performance -> Advanced -> Virtual Memory - > Change -> No paging file seç bi 10gb falan kazanırsın herhalde
Sosyal ağlarda paylaş

Sen simdi bu islere girismeden once o tblik hddye 100 gblik hddnin imageini al koy her ihtimale karsi.Her halukarda 250 gb ssdye bile gecsen imagei orada acarsin kaldigin yerden devam edersin.

norton ghost falan var bu is icin : https://www.youtube.com/watch?v=PwZ4-J70AUA

clonezilla yada http://clonezilla.org/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...