bu da güzele benziyor ancak biz özellikle dışarıda uçurmak istediğimizden daha büyük bişe aldık. mesela dün farkettim; pervane korumalıklarını ve kamerayı çıkarmak hızı ve rüzgar direncini bir hayli etkiliyor ki elinize aldığınızda varlığını bile farkedemezsiniz o kadar hafif. bir de kullandığın koşullar çok etkili. benim bulunduğum şehir rüzgara çok açık o yüzden bikaç kez savurdu beni yüksekteyken :)
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
SYMA X5C-1 Quadcopter Tanıtım
Ben de ariyorum su aletlerden butcemi sarsmicak bisey ama ayni zamanda GoPro'yu shield'iyla birlikte tasisin istiyorum, haliyle bulamadim henuz.
ya cok guzel aletlerde, sunlara bi pil aparati takip hunharca 2 saat falan ucuramiyomuyuz?
banada hediye olarak amator bir helikopter geldi, 10 dakika kadar ucuyo cok zevkli ama evden cikmaya useniyom ucurmak icin ;/
banada hediye olarak amator bir helikopter geldi, 10 dakika kadar ucuyo cok zevkli ama evden cikmaya useniyom ucurmak icin ;/
10 dakka azmış ya, daha yüksek bütçeli modellerde pil ömrü daha uzun oluyor mu?
Bir de ne kadar uzağa gidebiliyor, rangeden çıkınca ne yapıyor?
Bunlar hep kritik bilgi.
Bunlar hep kritik bilgi.
halbuki butun sorularinin cevaplari yaziyor.
Ben daha bütçe dostu olmayan modeller için soruyorum, nedir bu işin gittiği yer yani.
ya cok guzel aletlerde, sunlara bi pil aparati takip hunharca 2 saat falan ucuramiyomuyuz?
birlikte drone aldığım arkadaşım doktor elektronik mühendisi. pilleri seri/paralel bi şekil bağlamayı düşünüyor ilerki aşamalarda. çünkü piller gerçekten bir kaç gram ağırlığında. hevesimizi alalım fantaziye kaçıp deneylere başlayacağız o zaman bildiririm tekrar :)
10 dakka azmış ya, daha yüksek bütçeli modellerde pil ömrü daha uzun oluyor mu?
Bunlar hep kritik bilgi.
daha yüksek bütçe için rakam versen belki daha iyi yardımcı olabilirim bildim dahilinde. eğer 700 800€'ya çıkarım diyorsan bu işin öncü modeli DJI Phantom modeli. Almanya satışı 750€ civarı ancak bunun da uçuş süresi 25-30 dakika aralığında. çünkü ağırlığı yaklaşık 1kg. Facebook'ta Cleveland Aerial Media diye bir sayfa var sahibi arkadaşım. O bu işe DJI Phantom modeli ile başladı sonra haberlere çıktı falan derken baya baya şirket kurdu:)
bir şöyle bir model var ki bu gerçekten şahane. 150 dakika çalışma süresi var ve 1-1,5 saatte şarj oluyor. Tabletten vs. aktif görüntü alabiliyor ancak biraz daha tuzlu :)
http://www.amazon.de/Parrot-Controller-Smartphone-Megapixel-micro-USB-rot/dp/B00OOR90G0/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1425629395&sr=8-4&keywords=drohne+hd+1080p
Range'leri modelden modele değişiyor. mesela benim drone'un range'i 50 metre. geçen arkadaşıma dedim al dene diye havalanadı baya. range'den dışarı çıktı ve çalışmaya devam edip gözden uzaklaştı. Sonra muhtemelen rüzgar savurduğu için ağacın tepesinde kaldı zor kurtardık. Ancak yine bazı modellerde home button bulunuyor. uzaklaşmaya başladığı an uyarı veriyor ve bu tuşa basmanız durumunda drone otomatik olarak joystick'in bulunduğu konuma yöneliyor. tabi bu modeller de pahalı.
Ben de ariyorum su aletlerden butcemi sarsmicak bisey ama ayni zamanda GoPro'yu shield'iyla birlikte tasisin istiyorum, haliyle bulamadim henuz.
senin de aradığın şey DJI Phantom 2.
şu dnr da satılan güzelmiş galba ya. kameralı mı o?
Aldım ben bunu.
Kutu geldi, çmadım daha.
UPlayacam konuyu deneyimlere göre.
Kutu geldi, çmadım daha.
[video]https://www.youtube.com/watch?v=Vv8hzWaZ0eY?feature=oembed" width="459">
Ben şunu düşünüyorm iş için filan. Özellikler cogiyi görünüyor.
Bizim bir arkadaş biraz daha profesyonel olanını getirmişti. GoPro ile kullanılıyor ve 3D gözlük takıyorsun sana direk olarak GoProdan görüntü yolluyor inanılmaz bir tecrübe açıkcası. GPS kullanarak senden çok uzaklaştığında en son kalktığı kordinata geri gelebiliyor ve havada serbest bıraktığında +-0.5 metre ile sabit kalıyordu. Beni en etkileyen özellikle gözlükteki başarı ve yaklşık 1 km olan kumanda mesafesiydi.
Görüntü malum GoProyu neye ayarlarsanız ona göre çekiyor. 3D gözlüğün görüntü düşük kalite ama genede harikaydı.
Görüntü malum GoProyu neye ayarlarsanız ona göre çekiyor. 3D gözlüğün görüntü düşük kalite ama genede harikaydı.
Aldım ben bunu.
Kutu geldi, çmadım daha.
Syma'dan mı aldın yoks bu CX-10'dan mı?
@Flameoffear
bulunduğum şehir küçük bir şehir ancak çevrede çok düğün vs. oluyor. ileriki aşamalarda ciddi ciddi DJI'ın herhangi bir ürününü alıp düğünlerden organizasyonlardan para kazanmayı düşünüyoruz burada an itibariyle pek yaygın değil drone kullanımı.
@Absolut
arkadaşının kullandığı model hangisiydi oğrenebilir misin merak ettim :)
Symayı aldım.
Yanında da yedek 600mah bataryalarını vs.
Yanında da yedek 600mah bataryalarını vs.
Aldım ben bunu.
Kutu geldi, çmadım daha.
Syma'dan mı aldın yoks bu CX-10'dan mı?
@Flameoffear
bulunduğum şehir küçük bir şehir ancak çevrede çok düğün vs. oluyor. ileriki aşamalarda ciddi ciddi DJI'ın herhangi bir ürününü alıp düğünlerden organizasyonlardan para kazanmayı düşünüyoruz burada an itibariyle pek yaygın değil drone kullanımı.
@Absolut
arkadaşının kullandığı model hangisiydi oğrenebilir misin merak ettim :)
Gelecek bu aletlerde valla, şimdiden almanızı öneririm. Phantom 2 ile çekilmiş görüntülerle çalıştım, insana işini sevdiriyor.
cok dandik bu syma
@Flameoffear
ek iş olarak gerçekten güzel bir uğraş bence. hem hobini icra ediyorsun hem de işini :)
@Fistan
100€'luk drone'dan Phantom 2 kalitesi beklemek pek de doğru olmaz diye düşünüyorum. muadili ürünler arasında en başarılı olanlardan biri bu model. keşke daha yüksek bütçelere çıkabilsek de Parrot ya da DJI alabilsek :)
ek iş olarak gerçekten güzel bir uğraş bence. hem hobini icra ediyorsun hem de işini :)
@Fistan
100€'luk drone'dan Phantom 2 kalitesi beklemek pek de doğru olmaz diye düşünüyorum. muadili ürünler arasında en başarılı olanlardan biri bu model. keşke daha yüksek bütçelere çıkabilsek de Parrot ya da DJI alabilsek :)
@Rotweiler
sen de en kısa sürede dener ve fikirlerini anlatırsan sevinirim :)
sen de en kısa sürede dener ve fikirlerini anlatırsan sevinirim :)
Öne çıkan mesajlar