Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SYMA X5C-1 Quadcopter Tanıtım

dasBock

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Öncelikle konuyla ilgili kategoriyi bulamayıp Konu Dışı'na açtım eğer yanlışsa adminlerden rica ediyorum doğru kategoriye taşısınlar :)

Arkadaşla heves edip quadcopter işine girdik, tabi hobi amaçlı iş dediğime bakmayın :)

Uzun arayışlardan sonra SYMA X5C-1 modelinde karar kıldık. Amazon.de satış fiyatı yaklaşık 70€ ancak 95€'ya içerisinde 4gb hafıza kartı, 5 adet ekstra batarya, 3D gözlük (bunu anlamış değilim), 4 adet yedek pervane olan bir set bulduk ve bundan satın aldık. TR'satış fiyatı da yanılmıyosam 300TL civarı (ekstralar olmadan). 5 adet batarya olması almama sebep oldu çünkü bataryalar özellikle çok para tutuyor.

Ürün bu:

bugün ilk deneme uçuşumuzu yaptık. Unutmadan belirteyim bu modelde 2MP kamera bulunuyor.

Kamera ile yaklaşık 10 dakika boyunca uçabiliyor, kamerasız ise 15 dakikayı rahatlıkla bulduk. Ürün gerçekten çok hafif bu yüzden uçuş süreleri uzun benzeri modellere nazaran.

Teknik detaylar (alıntıdır)
Frekans: 2.4G
Kanal: 4CH, 6 Axis Gyro
Kamera Piksel: 2 milyon
Video Çekim Süresi: Yaklaşık 30dk
Video Çekim Süresi (Havada): Yaklaşık 5dk
Fotoğraf: Yaklaşık 800 resim
Hafıza Kartı: 2GB
Ana Pervane Çapı: 14cm
Kumanda Pilleri: 4″AA”(kalem pil)
Quadkopter Pili: 3.7V 500mAh Li-po
Şarj Süresi: Yaklaşık 90 dk (USB şarj)
Uçuş Süresi: Yaklaşık 7-9 dakika
Kumanda Mesafesi: Yaklaşık 30-50 metre
Boyutlar: 31*31*8cm
Pilli Quadkopter Ağırlığı: 91.6 gr.

Kumanda mesafesini aştığınız taktirde ışıkları yanıp sönüyor ve sizi uyarıyor ayrıca pili bitmeye başlayınca da otomatik olarak gücü azaltarak yere yumuşak iniş yapıyor ki bu özelliğini gerçekten çok beğendim.

Kamerasını demonte ettikten sonra 4 farklı yöne 360 derecelik taklalar attırabiliyorsunuz. Modelin hakimiyeti gerçekten çok çok kolay. daha önce 3,5 Kanal helikopterim vardı. Onunla kıyaslayınca gerçekten çocuk oyuncağı. Kalibre etmenize dahi gerek yok, stabil çalışıyor.

Ürün gerçekten güzel. Google'da yaptığım araştırmalar sonucunda da f/p olarak en iyi ürün bu. Tek kusura kamerasının pek de 2MP olmaması. Ya da hava soğuktu ondan mı biraz vasat kaldı kamera tam bilemiyorum. Yarın arkadaşın çektiği fotoğrafları görüp kıyaslayacağım buraya da yazarım. Aşağıda bir adet çekmiş olduğum fotoğraf bulunuyor fikir vermesi adına:

http://i.hizliresim.com/gkb0EL.jpg

Şu da youtube'dan bulduğum örnek bir video

Hobi olarak böyle bir arayışı olanlar için umarım biraz fikir verebilmişimdir. PM ile karşılıklı olarak da konuşup tartışabiliriz kendimizi geliştirmek adına. İyi uçuşlar:)
Sosyal ağlarda paylaş

dijital göstergeli kumandası var içinde. potansiyometre durumunu, mode seçimlerini, kalibrasyonları ve bağlantı durumunu gösteriyor. çok üst modellerde kumanda üstündeki ekrandan kamera görüntüsü alınabiliyor ancak modeller çok pahalı.

ipad vb ekipmanlarla bu cihazların kullanımı pek kolay değil. kumandadaki potansiyometrelerle iş halloluyor ancak tabletten kontrolde istemsiz hareketler yapılıyor. bir de bileğe bağlanan kumandalar var bilek hareketleriyle yönlendiriyor ancak onları hiç denemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

bende de cx-10 var. DNR da 100 kaat.

Dünyanın en küçük quadcopter'i kendisi. Çok keyifli alet. Sinek gibi gezdiriyorum odada. Dışarıda da stabil baya rüzgara karşı.

Şarj ömrü 10-15 dk. Usb ile şarj ediyorsunuz. 5 dk şarjdan sonra alet hemen vızır vızır uçuveriyor.

Takla özelliği var. Tek tuşla takla attırabiliyorsunuz.

Ufak olması çok iyi.

[video]http://youtu.be/OZZFQEV0H7Q?feature=oembed" width="459">

Sosyal ağlarda paylaş

bu da güzele benziyor ancak biz özellikle dışarıda uçurmak istediğimizden daha büyük bişe aldık. mesela dün farkettim; pervane korumalıklarını ve kamerayı çıkarmak hızı ve rüzgar direncini bir hayli etkiliyor ki elinize aldığınızda varlığını bile farkedemezsiniz o kadar hafif. bir de kullandığın koşullar çok etkili. benim bulunduğum şehir rüzgara çok açık o yüzden bikaç kez savurdu beni yüksekteyken :)
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

ya cok guzel aletlerde, sunlara bi pil aparati takip hunharca 2 saat falan ucuramiyomuyuz?

banada hediye olarak amator bir helikopter geldi, 10 dakika kadar ucuyo cok zevkli ama evden cikmaya useniyom ucurmak icin ;/

birlikte drone aldığım arkadaşım doktor elektronik mühendisi. pilleri seri/paralel bi şekil bağlamayı düşünüyor ilerki aşamalarda. çünkü piller gerçekten bir kaç gram ağırlığında. hevesimizi alalım fantaziye kaçıp deneylere başlayacağız o zaman bildiririm tekrar :)

Xaenin said:

10 dakka azmış ya, daha yüksek bütçeli modellerde pil ömrü daha uzun oluyor mu?

Bir de ne kadar uzağa gidebiliyor, rangeden çıkınca ne yapıyor?

Bunlar hep kritik bilgi.

daha yüksek bütçe için rakam versen belki daha iyi yardımcı olabilirim bildim dahilinde. eğer 700 800€'ya çıkarım diyorsan bu işin öncü modeli DJI Phantom modeli. Almanya satışı 750€ civarı ancak bunun da uçuş süresi 25-30 dakika aralığında. çünkü ağırlığı yaklaşık 1kg. Facebook'ta Cleveland Aerial Media diye bir sayfa var sahibi arkadaşım. O bu işe DJI Phantom modeli ile başladı sonra haberlere çıktı falan derken baya baya şirket kurdu:)

bir şöyle bir model var ki bu gerçekten şahane. 150 dakika çalışma süresi var ve 1-1,5 saatte şarj oluyor. Tabletten vs. aktif görüntü alabiliyor ancak biraz daha tuzlu :)

http://www.amazon.de/Parrot-Controller-Smartphone-Megapixel-micro-USB-rot/dp/B00OOR90G0/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1425629395&sr=8-4&keywords=drohne+hd+1080p

Range'leri modelden modele değişiyor. mesela benim drone'un range'i 50 metre. geçen arkadaşıma dedim al dene diye havalanadı baya. range'den dışarı çıktı ve çalışmaya devam edip gözden uzaklaştı. Sonra muhtemelen rüzgar savurduğu için ağacın tepesinde kaldı zor kurtardık. Ancak yine bazı modellerde home button bulunuyor. uzaklaşmaya başladığı an uyarı veriyor ve bu tuşa basmanız durumunda drone otomatik olarak joystick'in bulunduğu konuma yöneliyor. tabi bu modeller de pahalı.

di said:

Ben de ariyorum su aletlerden butcemi sarsmicak bisey ama ayni zamanda GoPro'yu shield'iyla birlikte tasisin istiyorum, haliyle bulamadim henuz.

senin de aradığın şey DJI Phantom 2.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim bir arkadaş biraz daha profesyonel olanını getirmişti. GoPro ile kullanılıyor ve 3D gözlük takıyorsun sana direk olarak GoProdan görüntü yolluyor inanılmaz bir tecrübe açıkcası. GPS kullanarak senden çok uzaklaştığında en son kalktığı kordinata geri gelebiliyor ve havada serbest bıraktığında +-0.5 metre ile sabit kalıyordu. Beni en etkileyen özellikle gözlükteki başarı ve yaklşık 1 km olan kumanda mesafesiydi.
Görüntü malum GoProyu neye ayarlarsanız ona göre çekiyor. 3D gözlüğün görüntü düşük kalite ama genede harikaydı.
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

Aldım ben bunu.
Kutu geldi, çmadım daha.
UPlayacam konuyu deneyimlere göre.

Syma'dan mı aldın yoks bu CX-10'dan mı?

@Flameoffear

bulunduğum şehir küçük bir şehir ancak çevrede çok düğün vs. oluyor. ileriki aşamalarda ciddi ciddi DJI'ın herhangi bir ürününü alıp düğünlerden organizasyonlardan para kazanmayı düşünüyoruz burada an itibariyle pek yaygın değil drone kullanımı.

@Absolut
arkadaşının kullandığı model hangisiydi oğrenebilir misin merak ettim :)
Sosyal ağlarda paylaş

dasBock said:

Rotweiler said:

Aldım ben bunu.
Kutu geldi, çmadım daha.
UPlayacam konuyu deneyimlere göre.

Syma'dan mı aldın yoks bu CX-10'dan mı?

@Flameoffear

bulunduğum şehir küçük bir şehir ancak çevrede çok düğün vs. oluyor. ileriki aşamalarda ciddi ciddi DJI'ın herhangi bir ürününü alıp düğünlerden organizasyonlardan para kazanmayı düşünüyoruz burada an itibariyle pek yaygın değil drone kullanımı.

@Absolut
arkadaşının kullandığı model hangisiydi oğrenebilir misin merak ettim :)

Gelecek bu aletlerde valla, şimdiden almanızı öneririm. Phantom 2 ile çekilmiş görüntülerle çalıştım, insana işini sevdiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

@Flameoffear

ek iş olarak gerçekten güzel bir uğraş bence. hem hobini icra ediyorsun hem de işini :)

@Fistan
100€'luk drone'dan Phantom 2 kalitesi beklemek pek de doğru olmaz diye düşünüyorum. muadili ürünler arasında en başarılı olanlardan biri bu model. keşke daha yüksek bütçelere çıkabilsek de Parrot ya da DJI alabilsek :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...