Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Niçün okuduk lan biz ?

Anhora

Öne çıkan mesajlar

Daha önce sorduğunu hatırlıyorum ve sap'a bulaşmadan network üzerinden ilerlemeni tavsiye ettiğimi de.

Haddinden fazla danışmanlık ve üç kuruşa çalıştıran outsource şirketleri var. Önemli olan bir alanda ilerleyip o alanın arananlarından biri olmak. Piyasada okuldan çıktığın gibi 3-5 bine maaş veren şirketler olmadı olmayacak da. İşinde iyiysen ve bir şirketin tüm ihtiyaçlarını karşılıyorsan adamlar seni elinde tutmak için kesenin ağzını o zaman açıyor. Yetiştir kendini ama sap üzerine değil...
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Daha önce sorduğunu hatırlıyorum ve sap'a bulaşmadan network üzerinden ilerlemeni tavsiye ettiğimi de.

Haddinden fazla danışmanlık ve üç kuruşa çalıştıran outsource şirketleri var. Önemli olan bir alanda ilerleyip o alanın arananlarından biri olmak. Piyasada okuldan çıktığın gibi 3-5 bine maaş veren şirketler olmadı olmayacak da. İşinde iyiysen ve bir şirketin tüm ihtiyaçlarını karşılıyorsan adamlar seni elinde tutmak için kesenin ağzını o zaman açıyor. Yetiştir kendini ama sap üzerine değil...

Sende haklısın abi ama ikisini de keseye koyunca ERP daha ağır basıyor. Hem uzmanlaşmak için ayrı markaların sertifikalarını almayı düşünmüyorsun, hem de yeni mezunların iş imkanı networkçülere göre daha tanımlanmış. Networkçü de değilim ki ben nihayetinde. O alana özel bir ilgim olduğundan networkü de düşünmüştüm. SAP'nin uluslararası dolaşılabilirliliği ve uzmanlaştıktan sonra freelancer olarak ya da kendi firmanı açıp çalışmak gibi çok kariyer seçeneklerinin olması biraz da beni cezbediyor. Hepsini artısını eksisini önüme koyup ve kendi yeterliliklerimi de göz önünde bulundurup ona göre karar vermeye çalışıyorum. ERP, İş Zekası vs işler Yönetim Bilişimciler için daha uygun.
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

Düzgün bir cevap yazdığın için teşekkür ederim Nosfe.

Rica ederim, biraz sert yazıyorum çünkü 5 sene önceki kendi halimi görüyorum sende. En bunalımlı, hayati kararlar verdiğim zamanlardı. Hatta böyle bi başlık açmıştım, bulursam uplıyım.

vivavale said:

bi de çok boş gelicek de boş durmıcan abi, koşucan sürekli başka türlü olmuyo

Aksine hocam, direk olay bu bence. Koşmaya bile gerek yok, her gün ileri bi adım atmak bile yeterli. Filmlerden kitaplardan o kadar alıştık ki herşey bi anda başarılıyo zannediyoruz artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Nosfe said:
Rica ederim, biraz sert yazıyorum çünkü 5 sene önceki kendi halimi görüyorum sende. En bunalımlı, hayati kararlar verdiğim zamanlardı. Hatta böyle bi başlık açmıştım, bulursam uplıyım.

Haklısınız.

Boş boş oturunca ve bir şeyler yapmak isteyince insan şikayet etmekten ve bahane bulmaktan öteye gidemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

vaperon said:

Sende haklısın abi ama ikisini de keseye koyunca ERP daha ağır basıyor. Hem uzmanlaşmak için ayrı markaların sertifikalarını almayı düşünmüyorsun, hem de yeni mezunların iş imkanı networkçülere göre daha tanımlanmış. Networkçü de değilim ki ben nihayetinde. O alana özel bir ilgim olduğundan networkü de düşünmüştüm. SAP'nin uluslararası dolaşılabilirliliği ve uzmanlaştıktan sonra freelancer olarak ya da kendi firmanı açıp çalışmak gibi çok kariyer seçeneklerinin olması biraz da beni cezbediyor. Hepsini artısını eksisini önüme koyup ve kendi yeterliliklerimi de göz önünde bulundurup ona göre karar vermeye çalışıyorum. ERP, İş Zekası vs işler Yönetim Bilişimciler için daha uygun.

Argümanlarının tamamı Cisco ccna ve ccnp için de tamamıyla geçerli. Kolay birşey yok hayatta. 33 yaşımdayım hala eğitim alıyorum. Bitmiyor öğrenme. Biterse sen de bitersin. Sap ise yolun sap olsun ama dört kolla sarıl. Kopar tuttuğunu. Try harder.
Sosyal ağlarda paylaş

butun gun forumda qqlayacagina acip iki youtube videosu izle uzmanlasmak istedigin konuyla alakali -sap, network, programlama etc.-, ingilizce ogren-toefl al, hala is bulamiyosan ok.

cok tecrubem yok sektorde ama mezun oldugum cevreden kimse issiz kalmadi, 20-30 kisi uzerinden giderek verebilecegim tavsiye bu kadar.

kib bb.
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:
Anhora said:
vaperon said:
Daha önce sorduğunu hatırlıyorum ve sap'a bulaşmadan network üzerinden ilerlemeni tavsiye ettiğimi de. Haddinden fazla danışmanlık ve üç kuruşa çalıştıran outsource şirketleri var. Önemli olan bir alanda ilerleyip o alanın arananlarından biri olmak. Piyasada okuldan çıktığın gibi 3-5 bine maaş veren şirketler olmadı olmayacak da. İşinde iyiysen ve bir şirketin tüm ihtiyaçlarını karşılıyorsan adamlar seni elinde tutmak için kesenin ağzını o zaman açıyor. Yetiştir kendini ama sap üzerine değil...
Argümanlarının tamamı Cisco ccna ve ccnp için de tamamıyla geçerli. Kolay birşey yok hayatta. 33 yaşımdayım hala eğitim alıyorum. Bitmiyor öğrenme. Biterse sen de bitersin. Sap ise yolun sap olsun ama dört kolla sarıl. Kopar tuttuğunu. Try harder.

Sağolun hocam verdiğiniz destek için.
Sosyal ağlarda paylaş

Lancelion said:

butun gun forumda qqlayacagina acip iki youtube videosu izle uzmanlasmak istedigin konuyla alakali -sap, network, programlama etc.-, ingilizce ogren-toefl al, hala is bulamiyosan ok.

cok tecrubem yok sektorde ama mezun oldugum cevreden kimse issiz kalmadi, 20-30 kisi uzerinden giderek verebilecegim tavsiye bu kadar.

kib bb.

Kariyer.net'ten CV gönderip iş beklemek bana umutsuzca bir şeymiş gibi geliyor. Yoksa dediklerini zaten yapıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

Abi çevremde bir tane bile şöyle bir insan olmadı ya.
Nerde işsiz, uğursuz, kaytarmacı var bizi buldu.
Kızlardan da yüzümüz gülmedi.

Yukarda herseyi yazmislar, hatta kizda demis video'da "sen degisiyosun, dunya degisiyo" diye. Cevreye, dunyaya, insanlara, duzene isyan ederek hic bir yere gelemezsin. Cevrendeki insanlar seni basarinda illaki biyere cikmana yardimci olur ama önemli olan kriter bu degil. Hepsi tamamen sana, isteklerine, isteklerini gerceklestirmekteki azmine bagli, söz konusu meslek/amac ne olursa olsun.

Buarada bu kizla yillarca ayni sinifta/okulda okudum ben dsfs. Ben okula girdigimde benden 2 yil ustteydi, ben ciktigimda 1 yil alttaydi okulu bitirdimi bilmiyorum bile. Tamda senin dedigin gibi issiz, kaytarmaci, tembel, calisma azmi olmayan falan manyak bi tipti. Yani su videoda anlattigi seyleri yapabilecek ve ilham alinabilecek son kisiydi heralde okulda. Ama dedigim gibi, azim ve istek meselesi, istemis ve basarmis.

Bende mesela yillarca muzik okudum, muzik camiasinin icerisinde iyi yerlere de geldim. Ama ileriye dönuk hayatimin bu sekilde devam etmesiyle mutlu olamayacagimi anladim biyerden sonra. 26 yasinda oturup bastan universiteye hazirlandim. Simdi bastan IT okuyorum, ilk yil biticek haziranda. Bakiyorum ileriye developer, programmer, networker olucam desem yolun okadar basindayimki, bisey biliyorum diyemem. Ha ama hedef olarak varmi önumde? Var. Bu hedefe ulasmak icinde biseyler yapiyorum, cabaliyorum, kendimi bu konuda uzmanlastirmak icin arastiriyorum, okuyorum. Ne olur ilerde, biyere gelmem nekadar zaman alir bilemem tabiki. Ama netice olarak biseyler yapmaya calisiyorum, adim adim yavasta olsa hedefe dogru gidiyorum. Ustune ustluk cevremde bu bahsettigin kisilerden 1 tane bile yok, yurtdisindayim, arkamda milyoner bi anne baba yok, gecimimi de kendim sagliyorum.

Neyse demem oki, isteyince biseyler oluyo. Ama yavas, ama hizli. Oturunca sizlaninca, kendi sorunlarina baska faktörler bulmaya calisarak hicbisey olmuyo. Nekadar ekmek okadar köfte.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

baban bilgisayarcının yanına çırak verseymiş keşke 13 yaşındayken

ahahahah tam şey potansiyeli var zaten

'bak onlar 7 sene ünviersite okudu biz yıllarımızı verdik esnaflığa çocukluktan beri. geçen odtüde master'lı bi bilglsayar mühendisi geldi, format atmayı bile bilmiyor. biz ne mühendisleri tokatladık bu dükkanda... *derin nefes alır* *düğmeye basar* HÜSEYİN İKİ ÇAY'
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...