Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

*SPOILER* Matrix:Reloaded *SPOILER* Sadece filme gidenler tartismak icin girsinler


FiXxXeR

Öne çıkan mesajlar

Yeni izledim fena degildi begendim.
Hele o matrixi yaratan adamin konusmasi sirasinda ilk once zion 6 kere yikildi diyince filmi durdurdum(vcd) arkadaslarla tartistik ilk anlamadik.
Belki zion 6 kere yikildi diyince dedik oha zion dami bir program yani real world dedikleri yerdemi sadece program sonra devam edip amcam konusmaya baslayinca anladik.
Anlamadigim o ilk once Neo yu oldurmek isteyen adamin gorevi ne olcak? Olmedigine gore yoksam omu "The One" yada makinelerin ziona soktugu bir casusmu oyuzdenmi olmedi? (Casus teorisi filmin sonunda adamlar bomba iste biz gitmeden patladi yada oyle bisi diyorlar ve tek bu hayatta kaliyor ordan aklima geldi)
Baska bisi tartismak isterseniz buraya yazin 362624326 tane baslik okumayalim gunde:)[hline]a.k.a. Sharez
Give me the strength to be what I was and forgive me for what I am.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bodrum'daki ilk seans olan 12'ye uyumadan gittim, (uyusaydım geceye kalacaktı dayanamadım :-p) uyku muyku kalmadı ama ilk 15 dk'den sonra bende.. :) notlar:

- t3 fragmanının yarısında görüntü bozuktu, kafam girsin kim sorumluysa. yine de t-x'in dalgalı saçlarla çıplakken bmw'li bir bayana yaklaşmasıyla kimin elbisesini aldığını anlıyoruz.. :) (matrix reloaded'dan daha çok tatmin edebilir beni efekt olarak olmasa dahi)

- the last samurai ilgimi çekti, galiba tom cruise japonya'ya giden hollandalı ya da portekizli gibi bişi. hoş olabilir. charlie's angels'ın tekrarı da ilk filmin matrix kopyası olduğu gibi bu sefer de matrix reloaded kopyası olmaya çalış'mış' ama imkansız, ilki başarılı olmuştu.. :-p

filme gelelim, en çok etki bırakan yerler: ÇOK CİDDİ SPOILER SAÇIYORUM ETRAFA, BAŞINIZI ÇEVİRİN SEYRETMEDİYSENİZ :)

- seks ve dans sahnesinden nefret ettim, filmin o entellektüel havasının -kusura bakmayın- içine .ıçmış.. bekledim bekledim bitmek bilmedi, bana ne yatakta ne yaptığından neo'nun. müzik baştan iyiydi dansetme alanında, berbatlaştı. sırf bu sahne yüzünden filmden bir puan düştüm (on üzerinden)

- görsel efektler.. aklım durdu desem az gelir, takip edemedim, hazmedemedim smith dövüşü sahnesini. o ne koreografidir öyle, kimin aklı varsa onun arkasında tuttuğu altın olsun. sadece smith dövüşü sahneleri bile bütün filme bedel, nasıl çekildiğini anlayamadım gene ilk matrix'i anlayamadığım gibi, ama bu sefer uçuşa geçmişler resmen. malkoçoğlu'yla kıyaslıyorduk filan, ilgisi yok. şapkamı çıkarırım bu ustalığa..

- görsel efektler devam.. otoyol sahneleri, smith dövüşü kadar dumura uğratmadı beni ama smith dövüşünü saymazsam eşi benzeri yok. anlatmak yeterli gelmez, yazmak hiç gelmez. matrix'ten nefret bile eden varsa bir şekilde seyretmeli sırf bu sahneler için. mükemmel diyeceğim ama yetersiz..

- felsefe.. kahin'in söyledikleri beni dumura uğrattı sanıyordum ama mimar olayı bitirmiş hoca. adam o kadar çetrefilli cümleler kurdu kine kadar dikkatimi versem gene de anlattığının %50'sini kapabildim sanırım ancak. tam anlayan brileri varsa lütfen bana da izah etsin biraz, tartışalım.. :)

- senaryonun beğenmediğim kısmı klasik "sevgili yüzünden birbirine giren iki otorite merkezi" hikayesinin kullanılmış olması. morpheus iyi adam, ne dese .öt olacak ille o kumandan. bir sefer olsun alnı ak çıkamaz birkonuşmadan kibirli taraf..

- bir diğer sevmediğim de fransız kişi. löp diye düştü, nedir kimdir ilgi bile çekmedi. ikizler sadece tetikçi olduğu halde daha felsefik geldiler neredeyse. orada da gene seks, aşk, meşk diye bağladılar konuyu uyuz, fitil, kabız, kıl ve bunlara benzeyen herşey oldum. monica bellucci de gökten inme. anahtarcı da iyi gibiydi ama iki laf etti ve geberdi. hikaye anlatımında mühim diye gösterdiğin kişiye hiç derinlik vermeden ortadan kaldıracaksan ne anladık şimdi?

- işin en ilginç tarafı bu dövüş koreografisinin benzerini kafamda oluşturuyordum 3 yıldır, (matrix'i gördüğümden bu yana) bütün o zihnimde canlandırdıklarımı film olarak oynarken görmem benim bu denli apışmama katkıda bulundu sanırım. benden biraz daha yaratıcıymışlar ama.. :) (bu söylediklerimi sallamıyorum kesinlikle, inanmazsanız da bana bişi olmaz) :-p

- daha da ilginci geçen hafta filmin nasıl olacağını düşünürken "neo sonunda matrix'in mimarı (adına da mimar dedim var mı böyle bişi) ile karşılacak, muhtemelen bu yaşlı bir insan olmalı" diye düşündüm, kahin insan değilse belki de mimar insan çıkar sonraki filmde, belli mi olur.. :)

- neo bu filmin sonunda gerçek dünyada da şimşek çaktırmaya başladı, matrix içinde hayat verdi filan. tövbe haşa üçüncü filmde adamı tanrı yapacaklar bu hızla. sonumuz hayrola.. :)

eklemeler:

- seraph, kahinin koruması rolündeki bu arkadaşı çok beğendim. karakter olarak da tip olarak herşeyiyle hoşuma gitti. neoo koodu çözmüş ama bu arkadaşı çözemedi, apıştı kaldı öyle.. :)

- anlaşılan gözle görülmesi mümüün olmayan herşeyi kod olarak verecekler, biraz fazla kaçmış bence kusura bakmasınlar.. (kurşun çıkartma ve cinsel organla ilgili birşey)

- bir de şöyle bir soru geliyor insanın aklına ister istemez en sonda, arabaları kaldırıp girdaba sokacak kadar hızlı uçabildiği halde yakın dövüşte güçlük çekebiliyor? üflese dağılmaları gerek süpermen hesabı.. :)

- upgraded ajanları oynayan adamlara da bayıldım, süper karizmalar. smith de ayrı bir fenomen olmuş, ne matrix ne de neo başedemiyor adamla ya. takdir ettim..

- film bittikten sonra revolutions'dan parça gösterdiler, gene smith'le kapışıyor bizimki. pek bişi anlaşılmadıgerçi ama mühim değil..

- filmin bitişi berbattı, sanki bir tv dizisiymiş gibi "to be concluded" dedi. arkası yarın hesabı bir kıl noktada bırakmaları da kötü olmuş, bu lotr değil ki ayrılmaz bütün olsun. ilk filmdeki gibi tatmin eden bir sonla bitirmeleri gerekirdi. babam bile film devam edecek sandı, kalkmadı.. :)[hline][b]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Arnie: t
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oh be kardeşim, hep siz gidip gidip anlatıyordunuz, ben bir aysonra seyrediyordum. bu sefer de ben önce seyrettim ve anlattım, dünya varmış yahu.. :)[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!!
Police: That's a minigun!!!
Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 filmde robotlarla yapılan bir yüzey savaşı sahnesi olucak 17-18 dklık, maliyeti 20 milyon$ olmuş bu sahnenin, artık nası bişi düşünemiyorum ben :D

Zion halkının yerli davulları çalıp dansetme hedesini bende sevmedim, filme gitmemiş hiç çıkarsınlar :)

O mimarın söyledikleri çok ilginçti aslında Neo dan önce başka seçilmişler falan da var, paso yeniden başlatıyoruz windows gibin :D vs gibi şeyler hoş olmuş, konuya oturmuş.

Agent Smith'in mutasyon geçirip virüs olması süper olmuş bişi, kim düşünmüşşe iyi düşünmüş :D (yönetmenler?)

Ayrıca animatrix te gördüğümüz bazı şeyleri filmde görmekde güzeldi (a.k.a neonun peşinden ayrılmayan çocuk, robot savaş makinası kullanan adam falan).[hline][i]WoW - Swg - Do I really exist? - Begin[/b][/b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet filmin sonu cok kildi. Daha duzgun bisi beklerdim.
Birkac ekleme yapiym yorumlara vs.
-Filmdeki muzikler 1. si gibi degildi yani sahneler fazla uymamis.
-smithin dovus sahnesi cok iyiydi ozellikle orda ajanin teki gelince smithin yaptigi
-you
-me me me me and me
-me too
-araba sahnesinden okadar etkilenmedim guzeldi ama cok etkileyici degildi. Belki daha fazlasini bekledigim icin oyle geldi
-yine araba sahnesinden anlamadigim bisi neden freeway den bukadar korkuyorlar? Cunku her taraf surucu dolu ajanlar hangisine isterse girer o hesabmi?
-neonun ucmasi fazla iyi olmamis begenmedim ama bi espiri guzeldi
-where is neo
-he is doin his superman thing
-o mimar amcamizin sahnesinde arka planda neonun dovusleri cocuklugu falan olmasi iyi olmustu.
-yine mimar sahnesinde neonun secimi cok bencildi.. trinityi secse butun dunya gidecek trinity yine olecekti ama diger kapiyi secse savas bitecekti. Ama yinede 'there is no spoon' teorisini kullanmasi iyiydi yani trinityi kurtaricak ve insanlik irkini kurtarmak icin ugrasicak yani hic bir sey imkansiz degildir hedehodosu
-aklima takilan baska birsey o mimar amca insanmi yoksa baska bir makinemi? eger makineyse kim yapti onu? eger insansa neden makinelerin tarafinda?[hline]a.k.a. Sharez
Give me the strength to be what I was and forgive me for what I am.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

otoyol konusunda senin dediğin doğru olsa gerek çünkü bilumum tır şöförleri ajanlara dönüştü. (iki tırın kafadan gümlediği o sahnede ben filmin içinde sandım kendimi bir an, aşmış bi sahneydi)

mimar amcamız konusunda yukarıda biröngörüde bulunmuştum, has be has insan sanılan kahin program çıktığına göre makine sandığımız mimar da insan çıkabilir.

filmin sonu itibariyle benim anladığım neo zion'u ölüme terketti trinity'yi kurtarmak için ama onlara söylmedi bunu. morpheus yıkıldı işte çok güvendiği kehanet fos çıktığı için. aynı mimar'ın öngördüğü gibi oldu, (yanlış anlamadıysam) süpermen mesih uçkur keyfine dünyayı sattı.. :)[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!!
Police: That's a minigun!!!
Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi filmi yeniden izliyordum o sonda tek ziondan canli kalan adamin hikayeyi ve nasil oldugunu caktim...
Filmin ortalarinda Neo bir ruya goruyor iki tane adam kosuyor bir odaya giriyorlar telefon var iste kahinden mesaji ulastirmamiz gerekiyor diye biri gidiyor digeri tam gidicekken smith geliyor. Ve 2. adami kendine ceviriyor. Ve oda gercek dunyaya giriyor. O 2. adam filmin sonunda ziondan tek canli kurtulan kisi. Burdan cikaracak olay Smith suanda gercek dunyanin icinde Neo trinity ve geri o gemide olanlarla birlikte...
daha simdi cozdum:)[hline]a.k.a. Sharez
Give me the strength to be what I was and forgive me for what I am.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Müthişti tempo olarak bence,gözümü bile kırpmadım.Dövüş sahnelerinin hepsi çok iyiydi ama bence en iyisi Merovingian'ın yerinde olan dövüş sahnesiydi,benim favorim o.Halberdler,scimitarlar,morning starlar falan aptal oldum orda :)

Felsefi kısmını elimden geldiğince takip etmeye çalıştım ama architect'in olduğu kısımda koptum,pek birşey anlamadım.5 "chosen one" daha vardı da onlara ne oldu falan,orasını takip edemedim.

Bir de o "Bane"in olayını nasıl bağlayacaklar,Bane makinelerin ajanı mı yoksa daha farklı birşey mi,biraz daha ipucu verilebilirdi bence o konuda...

Yine de çok iyi bir film olduğunu düşünüyorum birkaç sahne dışında,serinin kalitesini koruyacak bir ara film...[hline]Yaşam boyunca aradığımız şey belki de budur,yalnızca bu,olabildiğince büyük bir üzüntü,ölmeden önce kendimiz olabilmek için...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bane dediğiniz o bıçaklaarkadan yaklaşan herifse ajan smith'in filmin başında ona kendini kopyaladığını hatırlatayım. adam gerçek dünyaya dönünce kendini neo'yu kesmeye adadı anlaşılan. simitçinin gücü sadece matrix içiyle sınırlı kalmıyor bu şekilde.. :)

upgraded matrix ajanı gelince bir an çok heyecanlandım ne olacak diye (birbirlerine i girecekler filan) ama smith format attı ajana 8-)

filmin başında da normal ajanlar gelmeden önce uğrayıp neo'yu uyardı bir bakıma. adamı yokoldu sandık ama neo'yu da bastıracaktı nerdeyse.. :-p[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!!
Police: That's a minigun!!!
Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Smithin suanda gercek dunyada olmasi iyi...
Sonundaki aciklamalara gore bisi kesif ettim
Gemiler zionun girisini savunmak icin gidiyorlar ama daha oraya varmadan emp patliyor ve makineler saldiriyor.. emp gemilerden birinde patliyor yani smithin oldugu gemide.. smith patlatiyor:) Ayrica daha makineler ziona giremedi hala kaziyorlar[hline]a.k.a. Sharez
Give me the strength to be what I was and forgive me for what I am.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e hoca dövüş sahnelerini çıkar ilk matrix'ten bir de öyle puan ver. dövüş olmadan yalnız felsefe ilk matrix'i bile kurtarmaz..

gerçek hayatta da elinden emp çıkarması gibi birşey gerek çünkü dediğin gibi ilah falan olacak, başka türlü ne yapacaksın adamlar zart zurt kod değiştiriyor. koyarlar bir milyon tane twins neo uçsun istediği yere. gidip gerçek dünyada haklayacak herhalde zırt pırt kopyalanamayan yerde..[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!!
Police: That's a minigun!!!
Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2. film olduğu için daha çok soru oluşturması çok normal zaten başka bişi beklenemezdi, matrix gibi bir filmin, çözümü küt aha çözüm hadi bitti kapatıoz dükkanı şeklinde vermesi yakışmazdı zaten.

hep olduğu gibi herşey 3 filmde bağlanacak birbirine. bide bol action olayı da normal bence, aynı xmendeki gibi ilk filmde olayı anlat sora savaş, şeklinde. yoksa neo morpheusla oturup felsefik konuşma yapsa matrix hakkında kim izler. seyirci action istiyor adamlarda vermişler bol bol.
ben otoban sahnesini, 100smith vs neo kısmından daha çok sevdim bide :)[hline][i]WoW - Swg - Do I really exist? - Begin[/b][/b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

be gimli arkaine spyro bir arkadaş daha gittik (ki forumda kullanıcı adını hatırlayamıyorum pardon)

gittim gördüm başım ağrıdı...
ama ak sakallı dedenin söyledikleri için arkaine bir yorum yaptı süper

-adam op kadar lafın özünde "neo sen geldin matrixin içine sıçtın daha önceki 5 sefer gibi şimdi yeniden kuracaz..."

bu aradaişkillendim bence matrixin içinde bir matrix daha var...[hline]Isn't it funny? Let's try something else...

ICQ:84232487
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

beğenmedim ..
12 kişi gittik ya 1 imiz ya da 2 miz beğendi

bilmiyorum eksik çok eksik
2 sene boyunca beklediğim bi film böyle olmamalıydı ya
teknik kurgu üzerinde fazlasıyla durmuşlar bütün felsefenin içine etmişler
ve itiraf ediyorum filmin sonunda artık sıkıldım ya

neo nun uçuşları falan hadi tamam da 100 ajan sahnesi de başlarda iyi geliyo sora birden abartıya kaçıyo
hele o sahnenin sonunda bi kara murat hareketi var ki bütün keyfimi kaçırdı ..
filmin başlarında zeon şehrinde neo ile trinity nin uzun süren ateşli bi sevişme sahnesi vardı ki bence çok gereksizdi .. ki bütün emekten gelen oflama sesleriyle de bütün salonun bu konu üzerinde hemfikir olduğu görüldü
beni resmen filmden biraz da olsa soğuttu o uzun sahne .. bi de bu ikisi birbirlerini gördükleri yerde yiyişmeye falan başladılar
uf ya uf
olmamış işte
nerde o birinci filmdeki hava

hiç dokunmayacaklardı
rezil etmeyeceklerdi böyle bi efsaneyi
sizi bilmem ama artık ben "matrix" denildiğinde eskisi gibi tüylerim diken diken olmayacak
yine de son filmi bekleyelim görelim bakalım napacaklar

not vermiyorum bu filme dua etsin wachowski kardeşler[hline]so much to live for
so much to die for
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla kusura bakmasın hiçbir fanı ama film hakkında bence yapılabilecek tek yorum, Neo'nun da dediği gibi "bull shit". İlki çığır açacak kadar mükemmel bir film bu kadar mı kötü bu kadar mı berbat olur? Hiç değilse vasat bir film yapsalardı en azından sadece "bekleneni verememiş" der geçerdik... Film baştan sona "nasıl çok izleyici çekerim, gerekirse karizmamı bitireyim de parayı katlayayım" mantalitesi kokuyordu.. Sex ve dans sahneleri, Neo'nun o Cüneyt Arkın yapınca dalga geçtiğimiz papatya açılışı, hele sonunda gerçek dünyada (ki bence o da gerçek değil matrix içinde matrix olayı) yaptığı lightning showlar, Trinity'i diriltmesi, sürekli araya giren felsefi ama boş konuşmalar ve zırt pırt süpermen uçuşları...

Filmin tek eğlenceli yanı yüksek aksiyon temposu, hoşuma giden tek yeniliği de Agent Smith'in bilgisayar virüsü olmasıydı diyebilirim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Matrix içinde matrix var,
Adamlar gerçek dünya die savaştığı yer başka bir matrix..

Adamların gemileri patlayınca, Neo değişik bişeyler hissediyorum dio, ve gelen makineleri yok edio , burdan da, o dünyanın yine gerçek olmadığı yani matrix olduğu anlaşılıo.

ya çok karışık tam olarak olaayı anlayan yok mu?[hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Strong. The Weak. The Innocent.
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

matrix içinde matrix var diye bi kesinlik söz konusu değil
mimarın dediği cümle "biz bir sistem kurduk içine de matrix yaptık"
bir sürü anlama çekilebilir

T3 fragmanı beni çıldırtı
nuke falan
süper ya savaş sahnesi
çıldırdım :)

matrix süperdi
felsefe yeterince işlenmiş
hatta baya iyi işlenmiş

bence ilk filmi beğenipte bunu beğenmeyenler ya hava olsun diye öyle diyor ya da başka sudan bi nedenden..

efekler çılgın
felsefe geri planda kalmamış

seks sahnesi tartışılır o kadar..[hline]Speak to me now and the world will crumble
Open a door and the moon will fall
All of your life all your memories
Go to your dreams, forget it all
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eet
sana demiyorum tabii de öyle takılan insanlar var
ben filme kesin sırf action olacak diye gittim
ancak uzun ve anlamlı diyaloglarla karşılaşınca *öt oldum[hline]Speak to me now and the world will crumble
Open a door and the moon will fall
All of your life all your memories
Go to your dreams, forget it all
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tekrar belirtmek istiorum neo nun şey sahnesi harbiden çok abartıydı
tamam öper kamera başka bişe gösterir falan
ne bu ya bi kırmızı noktası eksik

neo nun uçarken bazı yerlerdeki hareketleri bana süperadam ı baya bi anımsattı.(arkadan alev gelirken tek elini yumruk yapıp ileri uzatması ve trinity i kucaklayınca tek bacağını kıvırması.. aynı superman)

neo nun 100 smith ile kapışırken sopayı aldıktan bi süre sonra hareketleri çok yapay geldi bana
hatta suratı sanki renderlanmış 3d model gibiydi sanki[hline]Speak to me now and the world will crumble
Open a door and the moon will fall
All of your life all your memories
Go to your dreams, forget it all
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben matrix in içinde matrix olduğunu düşünmüyorum
benim oradan anladığım şey matrix in sistemin bir parçası olduğu yani ta kendisi olmadığı ve yenilenebilir birşey olduğu[hline]Speak to me now and the world will crumble
Open a door and the moon will fall
All of your life all your memories
Go to your dreams, forget it all
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...