Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yakın ve Eski Türk Tarihi - Ord. Prof. Dr. Reha Oğuz Türkkan

Feamer

Öne çıkan mesajlar

Flassh said:

tekrar söyluyorum adam muhammede türk diyor yahu

tekrar söylüyorum, iyi dinleyin, anlayın, ama biraz alt yapı da olması lazım

ibrahime türk diyor

zaten türkde demiyor, türklerin çıktığı adamların soyundan diyor,

şunu yazdırıyorsunuz ya bana helal olsun
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

ya bırakın allah aşkına,

komik olmayın

diğer taraftan, ahlaksızlık dedim onu kabul etmiyorsan, okuduğunu ve dinlediğini anlamamak ile ilgili sorunların vardır demektir, sen seç birini

veya senden alıntı yapayım, sana cevaben, zira kaç zamandır yaptığın bu:

said:
..bir kısmı kendi inanç ve fikirleri doğrultusunda oluşturğu senaryoların eseri,bir kısmı toptan uçuk...

nasıl bir sinire kesme, nasıl bir çekemezlik

anlayamazsınız...

işin bir diğer tarafı adam söylediklerinin kaynaklarında veriyor, bir çoğu ile bizzat konuştum diyor

yukarıda ki şoven zatı şahaneleri belli ki oraları dinlerken ciddi tansiyon sorunları yaşıyordu atlamış, işine gelen yerleri hatırlamış

bravoo

şu postu okuyorumda,kime,anlamını bilmediğin halde,şoven diyorsun allahansen

verdiği kaynaklar da pek matah değil,galanti gibi. Ayrıca gidip "bizzat konuşması" bilimsel bir method değil,konuşmaların gerçek içeriğini kendisi dışında onaylayabilecek kimse yok.

Severim dediği nihal atsıza"arnavut soyu" demişliği,nihal atsızın buna "ermeni soyu" demişliği,birbirini hitler özentisi yarım bıyık bırakmakla suclamıslıkları,hatta en bombası,nihal atsıza göre reha oguzun,türk ırkını koruma yasası adında,3 yasından kucuk ve ana babası türk olmayan bebeleri öldürmek üzerine kendince bi kanun tasarısı yazmışlığı var.

komik karakter cidden,önemli,ama komik
Sosyal ağlarda paylaş

itirazların seviyesi adamın 00:50 civarlarında verdiği fransız örneğindeki gibi, hoşunuza gitmeyince yok sayılmıyor işte :)

ayrıca niye korkuyorsunuz, niye tedirgin oluyorsunuz?

daha iki satır yazıyı, 1 saat programın alamayan adamlar sağa sola don biçiyor orası da ayrı

adam diyor ki,

dilleri benziyor. araştırmalar var,

var mı? var

bu saatten sonra bu hoşuma gitmiyor diye yok olmuyor, eee benzerlikleri de yok edemediğimize göre, böyle laf kalabalığı ve küçük görme ile üzeri örtülmeye çalışıyor, bu zihniyetin bir başka örneği hazarlar konusunda yahudiler yapıyormuş
Sosyal ağlarda paylaş

diller benziyor muhabbeti ekmeğe akmak diyorlardan öteye gidemiyor lol

genelde bu tarz tüm dünya türk olsun heriflerinin tek dayanağı zaten ortak kelimeler var muhabbeti

bin sene sonra bunların soyundan gelenlerde ingiliz için turk derler, ok demişler bizde ok diyoruz hehhehe diye
Sosyal ağlarda paylaş

anlayamadığınız veya işinize gelmeyen nokta şu, bütün dünya türk demiyor adam, türkler bu adamlarla akrabadır diyor

açık ve net olarak söylüyorken bunu hala ısrarla böyle dalga geçmeniz vahim gerçekten...

---
tekrar söylüyorum, adamın söyledikleri yanal ve yanlış olabilir, konu açılmıştır, doğruyu yanlışı tartışmak için,

ama adam söylemediği halde "romalılar türkmüş, bunak adam" diye bir seviyeyi ben kabul etmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Tartışmalar üzerine oturdum baştan dinledim;

*Eskiden katı Turancılığı savunduğunu zamanla düşündükçe fikirlerinin değiştiğini söylüyor, tek bir Türk devleti yerine, konfederasyona indirgemiş düşüncelerini.

*Güneş dil teoremini siyasi bir aksiyon olduğunu belirtiyor.

*Hz. İbrahim'in Sümer rahibi olup tek tanrılı dini çıkarttığını söylüyor ki bu doğru, Hz. Muhammed'in de Hz.İbrahim'in soyundan geldiği için, eğer ki sümerler Türk ise dolaylı yoldan Hz.Muhammed'in de Türk soyundan geldiğini ve kendi sözü olarakta " Ben sonradan Araplaşan Arabım" demesini örnek olarak gösteriyor.

*Amerika kıtasına moğol ve türklerin zamanında göç ettiklerini ki zamanın haritalarında coğrafi olarak mümkün olduğunu, dil kökenlerinde 320 kadar kelimenin ve simgelerin yer aldığını bunun göz ardı edilemeyecek bir kanıt olduğunu söylüyor. Bu arada orda yaşayan kıta halkının da olduğunu belirtiyor ( Yerli ).

*Kürtler için ise suan kürdistan denen yerde zamanında var olduklarını ve göç eden türklerle kaynaştıklarını ve türklerin asimile olduklarını emin olmadan söylüyor,zaten söyleşide sallıyorum %40 diyor, sosyologların araştırması lazım diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

denalir said:

*Amerika kıtasına moğol ve türklerin zamanında göç ettiklerini ki zamanın haritalarında coğrafi olarak mümkün olduğunu, dil kökenlerinde 320 kadar kelimenin ve simgelerin yer aldığını bunun göz ardı edilemeyecek bir kanıt olduğunu söylüyor. Bu arada orda yaşayan kıta halkının da olduğunu belirtiyor ( Yerli ).

*Kürtler için ise suan kürdistan denen yerde zamanında var olduklarını ve göç eden türklerle kaynaştıklarını ve türklerin asimile olduklarını emin olmadan söylüyor,zaten söyleşide sallıyorum %40 diyor, sosyologların araştırması lazım diyor.

1) paoletik çağda olan olaylar hakkında konuşurken türk ve moğol kelimelerini kullanması yeterince komik zaten,tabiki dalga geçilir böyle şeyler söyleyen adamla. edit : hatta o kıta halkının da türklerle akraba olduğunu iddaa ediyor,buna artık yorum bile yapmıyorum.

2)oranı sallıyor,ama olduğundan emin,hatta kendi bakıcısını örnek gösteriyor,"dağ türkü,kart kurt sesler çıkardı" teorisinin bi adım ötesi işte.
Sosyal ağlarda paylaş

öylede demiyor, türklerin ve moğolların ataları diyor

cidden komik oluyorsunuz, ne yapacağınızı şaşıyorsunuz

ayrıca, kürt mevzusu için ise, yavuz zamanını örnek veriyor, yavuzun zulmünden kaçan türkem ve şii/alevilerin kürtler ile karıştığınız söylüyor

açıkça söylüyor bunu da, ve halla adama iftira atmak için yalan yazıyorsun

gerçekten bunu niye yapıyorsun?

niye yanı, şey gibi bir durum mu bu, hanibal ve hilal taktiği :)
Sosyal ağlarda paylaş

abicim,yok türk dememiş türkün akrabası demiş fln geyiklerini bırak,adam ne amaçla söylüyor,ona bakmak lazım,2 gram satır aralarını okuyabilsen anlıyacaksın

hannibal ve hilal taktiğinde beni haksız çıkartmadın ki,kendinle çelişip durdun önce,ondan sonra da bin tane resim koyup kendince bişiler kanıtladın(kendine) ama anlamadım neye vardığını

sana celal şengörden mail gelecekti hani,o zaman bana cevap verecektin,noldu asıl o konudan haber var mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

aynı hannibal ve hilal taktiğinde olduğu gibi diyor ya lolburkek,adama koymuş adeta

laf söyleyince kıvırıyor kıvırıyor durmadan laf kalabalığı yapıyorsun

laf anlatmaya yorulup kendi halinde bıraktığımda "aaha HAKLILIĞIM TESCİLLENDİ" diye tribe giriyorsun feamer :D

kusra kalma ama o hilal taktiği tartışmasından bir alıntı :

Feamer said:

hanibalin yaptığı ile "hilal" taktiği dediğiniz şeyin benzer yanı yok,

sonra:

Feamer said:

özetle, ana hatları aynı olmakla bilikte uygulamada ciddi farkları olan taktiklerden bahsediyoruz burada,

Sosyal ağlarda paylaş

not: bunu diyen adamda "yazdıkların hepsini okumuyorum, işime gelenleri okuyorum" diyen bir adam, o alıntılardan önce tonla yazı yazıyor orada,

cidden nereden öğrendin hilal taktiğini ? buraya mı baktın :) http://tr.wikipedia.org/wiki/Hilal_takti%C4%9Fi ja ja ja

işin vahameti ne biliyor musunuz?

şuara da 2 saatlik bir kayıtı bile kafasına göre yorumlayıp, oluşturduğu fikre "kesin" inanarak insanlara empoze etmeye çalışan adamlarla tarih gibi bir konuyu tartışmak...

çok korkunç, düşman başına, resmen iftira atıyor bir de adama yazık

işte seviye bu, adam, kafasında bir "hilal" taktiği sanrısı oluşturmuş, artık nereden duyduysa ki yanlış, artık değişmez bir doğru olarak yerleşmiş, hiç bir şey anlatamıyorsun adama, bu yetmiyor birde buna "turan" taktiği :) diyenleri kendi hatalı bilgisi üzerinden yargılama cüretini de kendinde göre biliyor, bunun yanlış olduğunu anlatmaya kalkınca, kendini çok zeki olduğunu farz ettiği için ima ile hakaret ediyor
Sosyal ağlarda paylaş

nedir bizim oluşturduğumuz "kesin fikir"?

eğer çıkıp sümerler,kızılderililer,hattiler,çinliler,onlar bunlar türk kavimiydi diye birşey atıyorsan ortaya,ispat yükümlülüğü iddayı atan kişinin üzerindedir

bu amca gelip birşeyler anlattı,ben çıkıp "anlattıklarına katılmıyorum,eğer gerçekten böyle şeyler varsa ciddi araştırmalara konu olmuş ve başka bilim insanları tarafından da güncel tezlerle savunulmuş olmalıydı" dediğimde, "kesin inancımı" size empoze etmek istiyor mu oluyorum?

medeniyet tarihi,hele üzerinde bilinmeyen ve her gün yeni şeyleri öğrendiğimiz bir dönem hakkında,çağ dışı ve üzerinde konsensüs olmayan teorilerden yola çıkıp ( http://en.wikipedia.org/wiki/Caucasian_race) kendince subjektif sonuçlara varmış bu amcanın her dediğini doğru mu kabul etmek zorundayız,kabul etmeyince aptal mı oluyoruz?

sanmıyorum,hatta biraz aksini düşünüyorum,ama olsun,tartışırım,tabi karşımdaki insan o kapasiteye sahipse neden olmasın(zeka olarak değil,fikre saygı duyma ve konuşarak anlaşabilme kabiliyetinden bahsediyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

normal şartlar altında, söz konusu kaydı, "romalılar türk dedi, kürltlere dağ türkü dedi, muhammede türk dedi" diye anlayan adamlarla sıçmaya bile gitmem ama dediğim gibi insanlar bir şeyler okumaya buraya girebilir, fikir olarak bu ifitaraların burada tek başına kalmasına gönlüm izin vermiyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...