Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fip Virusu

zipzip

Öne çıkan mesajlar

bu konu altinda tartisarak uzmeyelim, ama turkiye de cogu veteriner otenaziye karsidir. benim duzenli musterisi oldugum iki veteriner de kesinlikle yapmiyor.

kedi dedigimiz ortalama 11-12 sene omru olan bir hayvan. sonucta hayvani yasattiginiz her gun kendi omrunuzde bir hafta fazla yasatmis gibi hissedin.
Sosyal ağlarda paylaş

zipzip. muhtemelen su anda diger kedilerinde FECV var. mutasyona ugramadikca fip olmazlar. ancak yaslandiklarinda cok ciddi bir risk olacak. iyi bile baksan yaslandikarinda immune sistem otomatik zayifliyor cunku.

ayrica eve alacagin her yeni kedi risk altinda olacak. ozellikle yavrular. mumkunse hangileri tasiyici ogrenmen lazim.

FECV agirlikli diski ile bulasiyor. ayni yerde yatmalari o yuzden risk oluyor. yatak ortusu uzerinden vs bulasabiliyor. ayni kum kabi da riskli.
Sosyal ağlarda paylaş

abi can sıkmak gibi olmasın ama benim sıpayı aoç den almıştım, testler sonucu teşhisi koyan hoca topraktan bile senelerce taşıyıcılık bulaşabilir, aoç deki tüm hayvanlar fip pozitiftir muhtemelen taşıyıcılık açısından, çiftleştirme, kısırlaştırma demişti. bi çok veteriner fip taşıyıcısı olduğunu öğrendikten sonra iç parazit aşısını bile klinikte yapmak istemedi.pis bir şey, yayılmaz umarım...
Sosyal ağlarda paylaş

Sıkıntı şu; veterinerin söylediğine göre tek çözümü küçükken yapılan karma aşılarmış. Aşı başı 50 liradan imkansız benim bu kadar kediyi aşı yaptırabilmem.

Ayrıca aynı yatak, aynı tuvalet, onu da ayırma gibi bi şansım yok. E hayvanı da atamam yani taşıyıcı varsa.

Acımasız gelebilir biraz ama, iyi kedi harbiden bu zamana kadar ölüsünü göstermiyodu, Jaime kolsuz diye çok gitmemeye başlamıştı dışarı, o yüzden kötü oldu bu. Yıllar sonra ilk defa hayvan gömdüm ya.
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

belki bana dusmez ama su durumda kedi sevmen ve onlari kendi mekaninda misafir etmen vs hep hayvanlara zarar..disaridan gelen her kedi senin yaninda hastalik kapiyor vs..

yine bana dusmez ama butun kedileri gonderip ortaligi temizleyip 1 tane ile yasamaya calismak daha iyi gibi..

Aldığım kedilerin hepsi ya hasta ya yaralı ya terkedilmiş ufaklıklar. Şu ana kadar fipten kaybettiğim ilk kedi bu. Gelip de 5 6 seneden az yaşayan kedi yok. Zamanı gelince giden gidiyor zaten evden. 1 kediyi kaybettim diye diğerlerini sokakta bırakacak halim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

belki bana dusmez ama su durumda kedi sevmen ve onlari kendi mekaninda misafir etmen vs hep hayvanlara zarar..disaridan gelen her kedi senin yaninda hastalik kapiyor vs..

yine bana dusmez ama butun kedileri gonderip ortaligi temizleyip 1 tane ile yasamaya calismak daha iyi gibi..

Acımasız bir yorum olmuş. Hem kedileri gönderip ne demek :(
Sosyal ağlarda paylaş

haklisiniz belki biraz acimasiz ve kesinlikle bu konuda birseyler soylemek belki bana dusmez ama yazilanlardan cikardigim sonuc bu..

yani ortada sinirli alan ve bir suru kedi var.onlardan da bir yada bir kaci bulasici ,simdi yada ileride olumcul olabilecek tedavisi olmayan bir virus tasiyorlar...bu durumun surmesi halinde bulas ve hastalik kesin gibi.simdi olmasa bile ileriki yaslarda bu yuzden sorun yasanmasi da kacinilmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...