Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Copyright tarzı şeyler hakkında bilgi


monoscope

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

şimdi hepimizin bildiği gibi tasarımlarınızı yüklediğiniz ve yüklediklerinizi telefon kapağına, yastığa falan falan basıp satan siteler var ya da stock photo sitelerine çizimlerinizi ilüstrasyonlarınızı falan atıyorsunuz satılıyor.

belki tam anlatmak istediğimi ifade etmeyecek ya da yetersiz kalacak ama mesela aşağıda iki tane trident var ve çok benzerler tabi farklılıklar var birisi daha eğimli diğeri düz falan ama burda telif hakkı olayları nasıl işliyor ?

yani birisi bir şeyler tasarlayabilir ama onu tüm internette falan arayamam yani muhtemelen benzeri vardır ben koydunuz kendi yaptığınızı para kazandım geldi bir gün birisi birader bu benimkine çok benziyor al sana dava diye karşısına çıkabiliyor mu insanın ve hakları nelerdir ?

http://cdn2.bigcommerce.com/server400/ee079/products/311/images/407/MARINR1__72540.1405419382.1280.1280.jpg?c=2

http://img4.wikia.nocookie.net/__cb20110111014209/demigods/images/8/82/20071014101548!Trident.png
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Olaydan olaya değişir bu. Genel bir şey yok. O iki çatal da birer markanın logosuysa ilk yapan ikinciyi duruma göre kaldırtabilir, tescili var, grubu var, tanınmışlığı var, bölgesi var... Çok kriter var. Bunlar aynı diyip geçilmiyor.

Telif haklarında da ikinci özgün olduğunu gösterebilmeli normalde bu kadar büyük bir benzerlikte ama olay çatal gibi evrensel bir şey olduğunda haksız rekabet filan girmiyorsa işin içine sorun olmaz. Typography üzerinden düşün mesela.

Teknik şeyler bunlar, ELI5 yapmaya kalksam uzun sürer.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben yazdığım program ıcın almıştım.
İşlenmiş fikri koruyor bi nebze.
Görsel sanatları tam bilemiorm ama bizim devletin fikri koruması anca onu işlersen var.

Öyle çok hardkor bi koruma da değil ( ha bana çok yardımcı oldular başvuru vs olaylarında saolsunlar ).

görselde herhalde aynısını yapmamalarını sağlıyordur. Çok soft bi koruma yani.

Ama fikri koruma alabilirsin sanırım onada, dersin ki tridenti şöyle bir fikirden yola çıkarak yaptım ve anlamı vs vs bu.

böle bişi olabilir bilemedim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk aklima gelen googledan trident aratmak oldu o da megersem logoymus haberim yok :D yani mesela ben trident cizmek isteyebilirdim ama haberim bile yok markanin logosu oldugundan ama bir trident cizip stock sitelerine ya da baski yapan sitelere koyabilirdim. Peki bu konuda daha detayli bi bilgi icin nasil bir arastirma yapmam gerekiyor keyword falan ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...