Esh Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 zaten ekran karti falan otturuyo. likit sogutmaya gececeksin komple. anca oyle cozulur sorun. sadece radyatorlerde fan olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 25 db falan öldürmez gibime geliyor ya ama dediğin gibi 12 liklere abanacağım yerde 14 lüklere geçebilirim 3 leri 2 ye düşürürüm. pc i aktif kullanırken ses sıkıntı değil abi zaten, oda izole bir oda rahatsız olacak biri yok, e benim kafada kulaklık bomba patlasa duymuyorum zaten. ama tabii kasayı açınca uçak motoru gibi ses çıkmaması gerek, şu an öyle bir sıkıntım yok ama fan sayısı artınca 25 db yapar mı bilemedim. şu an en mantıklı aerocoolun 14 lüklere abanıp, alta bir tane noctua 12 takmak gibi geliyor, 200 liraya öküz gibi performance, görüntü ve idare edilir seviyede ses gibi likit işi beni aşar gibime geliyor ya bi de gpu aldım zaten ya. sıvıya geçsem bile gpu öküz gibi ses çıkarıyor stress altında. öyle bokunu çıkardım ki wowda bile ısınıyor zaten alet. 2k görüntüyü 200% render ediyor gibi bir şey artık kaç k oluyorsa sadad. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 yani komple likid isi yurtdisi parca siparisiyle falan olacak bisi. 1080 icin copper plate i7 icin, ramler icin. belki kuzey koprusu icin. tank, sivi, kompresor, fitting, boru. ama ataturk gibi olur kasa. hobin varsa yavastan girecen bu tur seylere sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 https://www.youtube.com/watch?v=GK21zavOteA o kasayla gitmez mi diyosun şimdi? beyaz da seçenek çok sıkıntı ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Kasa içine hava basacak olan ön fanları "SP"(Static Pressure) koduyla başlayan fanlardan alman lazım. Bu fanlar milimetreküp başına en çok hava basan fanlar oluyor. AF ile başlayanlar ise Air Flow olup egzoz görevi görecek, Sadece dışarı yönlü olan arka ve üste takmanı öneririm. Böylece azami verim alabilirsin. Rengine ve fiyatına çok takılma işlevi önemli :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 turkiyede hepsi af abi. ben sp bulamamistim da essek kadar tower kasaya anlamsiz zaten. 6 tane fan taktigin anda icerisi sub 30c calisir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 renk isi tamamen fantazi abi. sen ne istiyosan onu takacaksin sonucta. ama beyaz kasa ici komponentleri en iyi gosteren renk bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 sp var da biraz daha pahalı kötü olan sp/af 120-140 olarak yok ya 120 var ya 140 http://www.hepsiburada.com/corsair-air-series-sp120-quiet-edition-high-static-pressure-120mm-fan-co-9050005-ww-p-BD303298 led yokmuş ama :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 photographer said: Kasa içine hava basacak olan ön fanları "SP"(Static Pressure) koduyla başlayan fanlardan alman lazım. Bu fanlar milimetreküp başına en çok hava basan fanlar oluyor. AF ile başlayanlar ise Air Flow olup egzoz görevi görecek, Sadece dışarı yönlü olan arka ve üste takmanı öneririm. Böylece azami verim alabilirsin. Rengine ve fiyatına çok takılma işlevi önemli :) olay budur di mi maviler SP kırmızılar AF bi de kasa 3 fanlı geliyor değil mi ben yanlış anlamadım. .de 'den aldım orada yazmıyor fan bilgisi ama globaldir herhalde. 2x140(beyaz-ön) 1x140(beyaz-arka) included diyor ön taraftakiler intake olmasına rağmen neden AF takmışlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 SP muhabbeti insanlar tarafından yeni yeni farkediliyor takan firmalar da ne anlıcaklar yeaaa diye af'yi yapıştırıyor grafikteki şekilde dizilim ok'dir ama alttaki maviye gerek yok bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 konuyu az uz araştırdım senin yönlendirmenle AF SP'e göre daha avantajlı diyor her kaynak eğer hava akımını engelleyen bir blokaj yok ise. adamların af koymaktaki mantığı hd alanlarının hava akışını kapatmıyor olması ve kasa içinin yayla gibi olması diye bilgi geçmiş corsair. 2x2 af beyaz aldım. 3 tepe, 1 alta olmak üzere. 3 de kendi içinden çıkıyor işte. 2x14 ön 1x12 alt 1x14 arka 3x12 tepe oldu böylece bakalım gelince görecez nasıl olacak :) amazondan alınca fan başına 10 tl fln daha ucuz oluyor. onu da amazondan almış oldu kasayla birlikte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2016 maviye gerek var bence, positive/negative pressure muhabbeti https://www.youtube.com/watch?v=g8EN3K-eaVA tldw içeri giren hava dışarı çıkandan biraz fazla olsun ki şasedeki saçma sapan (filtrelenmemiş) boşluklardan toz girmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bonuSimo Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2016 pozitif/negatif basınç çok farkettiriyor cidden. dengeyi kurdunmu 1 tane toz girmiyor kasanın içine. kasaya alacağınız fanlar normal air flow fan olsun, static pressurelar radyatörler için genelde. önünde engel varsa başka tabi. bu arada custom sıvı soğutma işine gir bence o ayrı. camı çıkarmam lazım düzgün foto için. benim şu an baktığım kasayla fotodakinin estetik olarak benzerliği yok. zaten ışığıda kırmızı kullanıyorum, fotoda simsiyah çıkıyor kırmızıyken. http://i.imgur.com/w8dG7P7.jpg bu da gpuyu loopa koymadan önce http://i.imgur.com/ddhItB8.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Aralık 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2016 ikinci el sıfıra yakın bu sistem nasıl işlemci: i7 6700 k amazon/2.el yeni 1050. tl anakart:gigabyte z170x gaming 3 ikinci el 400 tl. ekran kartı: evga gtx 1060 3 gb ikinci el amazon. 850 tl ram: kingston 16 gb (4x4) hyperx fury black ddr4 2800 sıfır 300 tl veya corsair vengeance 2x8 3000 ddr4 (CMK16GX4M2B3000CL15) sıfır/350 tl hdd: seagate 3 tb 7200 rpm 64 mb 250 tl. ikinci el kasa: zalman r1 mid atx kasa + 600w güç kaynaklı. ikinci el 300 tl1 ssd bulamadım daha. bu sekilde 3200 yapıyor. ssd 240 gb normal bisey düsünüyorum o da 250 felan tutar herhalde. kasa toplamak için acelem yok, param oldukca parcaları tek tek alıyorum. sunu alma bunu kovala diyeceğiniz bi parca var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2016 RAM 2x8 alabilirsin, 4x4'e gerek yok. 1060 yerine 1070'e çıksan çok daha iyi olur. İkinci el anakart ve HDD olayını ben çok sevmiyorum açıkçası ama temiz, hor kullanılmadığından eminsen alabilirsin tabi. Bir de düzgün bir PSU al yav, TR şartlarında düzgün PSU şart. * Yukarıda custom water loop denmiş de hem pahalı hem de bakımı fanlı cihazın bakımından daha zor ve overclock yapmayan biri için hiçbir anlamı yok. En kıytırık, heryeri açık, filtresiz kasaya bile 6 ayda bir 5 dk kompresör tutsan, 2 senede bir CPU macununu değiştirirsen sorunsuz çalışır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Aralık 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2016 eskime konusunda şöyle bi video var, gpu'lar için de olsa ikinci el tatavasından bahsediyor. https://www.youtube.com/watch?v=44JqNJq-PC0 tldw, ya çalışır ya çalışmaz takmadan önce tozunu al bas gönder (tu) (not: hareketli parça (i.e. hdd) yoksa tabi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 kasa geliyor da, toplarken nelere ihtiyacım olur? ssd için daha uzun kablo gerekecek gibi arkadan geçirmek için, zaten benim kablo bir garip clips atıyor. kabloları bağlamak için zımbırtıdan alıyorum. onun dışında corsair modular psu var, ek adaptör falan alayım mı? fanlara yeterince çıkış sağlar mı acaba ana kart? ASUS MAXIMUS VIII RANGER ROG INTEL Z170, DDR4, LGA1151, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, D-SUB, DVI, HDMI ATX Anakart kart bu ön : 2x14 arka : 1x14 üst : 3x12 alt : 1x12 şeklinde oluyor setup son haliyle daha önce hiç bu kadar fan takmadığım için çıkışlar yeterli mi bilemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Molex'i fan girişine dönüştüren ara kablo ve plastik kelepçe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 15 cm var sadece, yeter mi dersin? neyse yetmese de alternatifi yok :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Yeter ya en kötü zincir yaparsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Bright said: RAM 2x8 alabilirsin, 4x4'e gerek yok. 1060 yerine 1070'e çıksan çok daha iyi olur. İkinci el anakart ve HDD olayını ben çok sevmiyorum açıkçası ama temiz, hor kullanılmadığından eminsen alabilirsin tabi. Bir de düzgün bir PSU al yav, TR şartlarında düzgün PSU şart. * Yukarıda custom water loop denmiş de hem pahalı hem de bakımı fanlı cihazın bakımından daha zor ve overclock yapmayan biri için hiçbir anlamı yok. En kıytırık, heryeri açık, filtresiz kasaya bile 6 ayda bir 5 dk kompresör tutsan, 2 senede bir CPU macununu değiştirirsen sorunsuz çalışır. iyi güzle diyonda bunlar hep para xd mesela ekran kartı kasa güc kaynagı vs ssd soyle degistirirsek sıfır msi gtx 1070 armor 1600 tl kasa corsair obsidian 350d, güc kaynagı corsair cx 750 ssd corsair ct 240 gb ve corsair h100i v2 (hepsi 1000tl) o zamanda bütceyi asıyo 4750 tl oluyor diyorum ki overcloock yapılmayacak uygun bi sistem kursam yanına 1070 abartı mı olur ? mesela i5 4690 veya i5 6500 (ikiside 500 tl) birine uygun2133 ghz anakart, 1070, 2133 ghz 16 gb ram, 240 gb ssd, 2 tb seagate hdd, corsair obsidian 350d kasa 750w güc kaynagı, noctua sogutucu ulan boylede arada ki fark 750 tl felan. pff bekleyem ben en iyisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 http://i.imgur.com/yA6OD8w.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Claiborne Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 ahah nerede görmüştüm ya bundan sonra pc satıyorum 4gb ekran kartı var diyenlere araba satıyorum 1.6 motoru var fiyatı 50bin tl diyeceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valthon Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2016 bingildak said: 15 cm var sadece, yeter mi dersin? neyse yetmese de alternatifi yok :D önemli olan boyu değil işlevi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2016 Geldi kasa. Temizledim, macunladım yatırdım. Yeni fanlar gelmedi var olanlarla taktım kabaca 10 derece düştü kasa içi sıcaklık. Cpu ocli stress de 68 gördü en fazla. Gpu da 70. Baya başarılı. Led aldım onlarda gelsin yeni fanlarla baya havalı olacak. Lightpack konusunda ne düşünüyorsunuz? Var mı alıp kullanan demosunu gören? Hanıma hediye sipariş edicem onu düşünüyorum =) https://youtu.be/AExnbEEszSc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar