Wishmaster Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 var bi aday, bakalım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 ooo hadi bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 Esh seni ne zaman evlendiriyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkwingduck Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 denetimli serbestlik dendi mi? çok zor bir iş bu ya. insan yaşlandıkça daha iyi anlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 dendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ocak 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2015 Dworgian said: temel bazı kodlamalar olduğuna inanıyorum ama wish in dediği gibi, o temel öğelerin üzerine binen çevresel etkenler de çok etkili olmalı çocuk üzerinde. bir de bir kısa belgesel izlemiştim internette bir yerde. çocuklar doğuştan bencil aslında. ayrıca kendinden farklı olana da karşılar fln. sonrasında topluma uyum sağlarken, aile yetiştirirken görüşleri değişip, gelişip o bencillikten kurtuluyorlar. Şunu kardeşimde bildiğin gözlemledim. Ufakken bildiğin cipsini gofretini sen ona almış olsan bile asla paylaşmazdı, az büyüdüğünde cips pakedine elini uzatınca refleks olarak pakedi çekip sonra ay diyip geri uzatmaya başladı al diye. Daha da büyüdüğünde hiç çekmemeye başladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkwingduck Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Birazdan atacagim mesaja inanamiyorum ama asagidaki gibi olacaksa cocuk yaparim herhalde ya. alin size parenting done right Star wars legosu bu sen biliyor musun anne? Cunku bizde cok fazla star wars kitabi var ondan. Simdi droid yapicam. (ugrasip bitiriyor bazi parcalar elinde kaliyor fazladan) Annecim sanirim bazi yanlislar yaptim. :( Bu biraz daha buyukler icin sanirim. Babam yapiyordu hemen. Anne hadi bunu acarmisin okumaya baslayalim. (Annesi aciyor kitabin posetini) Tesekkurler ^-^ (annesi biseyler ogutluyor) Evet. Tamam. Anladim. (Bikac dakika sonra) ise yariyor anne! anne: Do you know who this is? (kitabin yazarini gosteriyor) velet: I dont know :( im sorry. Is that okay? Annesi arada kalkiyor gidiyor. Arada cama kosmalari, masaya abanmalari haricinde cocugun konsantresi bir cocuga gore neredeyse mukemmel. okumayi tam olarak bilmiyor sanirim ama inanilmaz tatli birsey ya. Allah kahretsin kitabimi okutmadi bi saattir veledi izliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2015 Abi böyle çocukları görünce "BUNU VERSENE BANA" diesi gelio insanın lkjdskj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 İletişim çok önemli ya. Birey muamelesi erken yaştan yapılmış, belli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 kitapçıya gidip beleş kitap mı okuyonuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 bir de çocuk mükemmelmiş hay nazar değmesin bize de böyle nasip olur inş gözlüklere bak hehah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Liebe said: kitapçıya gidip beleş kitap mı okuyonuz var öyle yapan. her gittiğinde 5 10 sayfa okuomuş. satın alsana işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Bazen arkadaşlar gecikip bekletiyorlar. Gidip oturuyorsun misler gibi kitabını okuyorsun. Harika zaman geçiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 olm ben bu cocuk paradoksunu hollandalıların veletlerini gördüğümde yaşıyorum her defasında. bi bizimkilere bakıyosun bi hollandalınınkine. sonra kısır olup kendi kendine üremeyesin, türk soyunu yokedesin geliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 herkesin hormonları kabarmış burada, 30'unu geçmiş kadına dönmüşsünüz lan kendinize gelin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Esh said: olm ben bu cocuk paradoksunu hollandalıların veletlerini gördüğümde yaşıyorum her defasında. bi bizimkilere bakıyosun bi hollandalınınkine. sonra kısır olup kendi kendine üremeyesin, türk soyunu yokedesin geliyo. abi son gittiğim tatilde gürültü yapan, haylaz, ortada koşturan, göze batan tüm çocuklar Türk'dü istisnasız ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 RamsesII said: herkesin hormonları kabarmış burada, 30'unu geçmiş kadına dönmüşsünüz lan kendinize gelin içgüdüsel olarak çocuk istio insan bir yaştan sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Istari Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 erkek olursa salın sokağa gitsin, o kendi yolunu bulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 12-13 yaşında "baba oluyorum" diye gelirse gg askldjasklj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Trende iki kere yazdim suraya, iOS'un browser'i coktu iki kere, gitti yazdiklarim. Bakalim ucuncude de bisey olursa dicem ki tanrilar yazmami istemiyo. sdf Konuyu okumadim lakin dogru ebeveyn olmayi su anketteki iki sik ile sinirladiysaniz kesinlikle yanlis ebeveyn olacaksiniz. Bir cocugun herseyden once tavmasiz bir bebeklige ve sevgi dolu bi cocukluga ihtiyaci var. Birbiri ile anlasamayan ebeveynlerin kazara yaptigi cocuklar, bu kazanin getirdigi evlilikler ya da hali haziraki kirik dokuk evlilikleri duzeltmek icin yapilan cocuklar ne yazik ki hem cok cekenler hem de en sorunlular oluyor. Haliyle evliliginizle ilgili supheleriniz varsa yapmayin cocuk. Kazara olduysa cocuk da ya oldu bi kere demeyin ayni sekilde, oturup bi dusunun enine boyuna. Cocuklarin dayak yemesinin en buyuk sebeplerinden biri yine cocugun yaramazligi degil, ebeveynin o durumda nasil davranacagini bilmemesinden kaynaklaniyor mesela. Haliyle ebeveyn olmayi deneyerek, ustune dusunerek degil, bu konuda okuyarak, izleyerek ogrenin. Diger turlu cocuga gereksiz atilan tek bir tokat ile inanilmaz travmalar yasatabiliyor, hayatini zehir edebiliyor. Bir de cocugunuzu balkon cocugu yapmayin. Cocukla duzgun iletisim kurabildiginiz takdirde herseyini bileceksiniz ve size saygi duyacak. Haliyle nereye gittigini ne yaptigini bildikten sonra birakin ozgurce gezsin dolassin. Basina kotu seyler geldigi de olacaktir, belki sokak cocuklarindan dayak yiyip donecektir ama bunlarin korkusuyla cocugu eve tikmak yapilabilecek en buyuk kotuluklerden. Kisitlamalardan bahsetmisken, birakin cocugunu oyun oynasin gece gunduz. Birakin bilgisayarda biseyler yapmayi ogrensin, kesfetsin. Ne kadar erken baslarsa hayal gucu o kadar fazla gelisecek, zihni o kadar fazla acilacaktir diye dusunuyorum. Surdaki herkesin hem fikir olacagi biseydir sanirim bu. Daha yazasim var da uzatmayayim, TL;DR; Cocugunuzun psikolojisi sizinle ve yasadigi ortamla paralel sekilde gelisecek/ilerleyecek. Haliyle siz ve cevresi ne kadar iyiyse, cocuk da o kadar iyi olacak. Siz ne kadar sorunlu ve umursamazsaniz, cocuk da ayni derecede sorunlu, onceleri nefret dolu sonrasinda ise umursamaz olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 ya sen bi çocuk yap da önce. kızın yaşı geçiyo, hadi artık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 yaşasın toplumsal baskı ve disiplin sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkwingduck Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Wishmaster said: Bazen arkadaşlar gecikip bekletiyorlar. Gidip oturuyorsun misler gibi kitabını okuyorsun. Harika zaman geçiyor. ^ This. @liebe böyle bilimsel, tarihsel kitaplar baya iyi okunuyor article, article ayrıldığı ve bir anda okunması gerekmediği için. onlara para vermeyi bıraktım bildiğin. Broca'nın Beyni'ni okumakla meşguldüm örneğin dün. hoş çocuğu izlerken odaklanamadım pek. bir iki kere daha ziyaret edersem biter herhalde. okuduktan sonra must have diyorsam alıyorum zaten kitaplığıma yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 di said: Trende iki kere yazdim suraya, iOS'un browser'i coktu iki kere, gitti yazdiklarim. Bakalim ucuncude de bisey olursa dicem ki tanrilar yazmami istemiyo. sdf Konuyu okumadim lakin dogru ebeveyn olmayi su anketteki iki sik ile sinirladiysaniz kesinlikle yanlis ebeveyn olacaksiniz. Bir cocugun herseyden once tavmasiz bir bebeklige ve sevgi dolu bi cocukluga ihtiyaci var. Birbiri ile anlasamayan ebeveynlerin kazara yaptigi cocuklar, bu kazanin getirdigi evlilikler ya da hali haziraki kirik dokuk evlilikleri duzeltmek icin yapilan cocuklar ne yazik ki hem cok cekenler hem de en sorunlular oluyor. Haliyle evliliginizle ilgili supheleriniz varsa yapmayin cocuk. Kazara olduysa cocuk da ya oldu bi kere demeyin ayni sekilde, oturup bi dusunun enine boyuna. Cocuklarin dayak yemesinin en buyuk sebeplerinden biri yine cocugun yaramazligi degil, ebeveynin o durumda nasil davranacagini bilmemesinden kaynaklaniyor mesela. Haliyle ebeveyn olmayi deneyerek, ustune dusunerek degil, bu konuda okuyarak, izleyerek ogrenin. Diger turlu cocuga gereksiz atilan tek bir tokat ile inanilmaz travmalar yasatabiliyor, hayatini zehir edebiliyor. Bir de cocugunuzu balkon cocugu yapmayin. Cocukla duzgun iletisim kurabildiginiz takdirde herseyini bileceksiniz ve size saygi duyacak. Haliyle nereye gittigini ne yaptigini bildikten sonra birakin ozgurce gezsin dolassin. Basina kotu seyler geldigi de olacaktir, belki sokak cocuklarindan dayak yiyip donecektir ama bunlarin korkusuyla cocugu eve tikmak yapilabilecek en buyuk kotuluklerden. Kisitlamalardan bahsetmisken, birakin cocugunu oyun oynasin gece gunduz. Birakin bilgisayarda biseyler yapmayi ogrensin, kesfetsin. Ne kadar erken baslarsa hayal gucu o kadar fazla gelisecek, zihni o kadar fazla acilacaktir diye dusunuyorum. Surdaki herkesin hem fikir olacagi biseydir sanirim bu. Daha yazasim var da uzatmayayim, TL;DR; Cocugunuzun psikolojisi sizinle ve yasadigi ortamla paralel sekilde gelisecek/ilerleyecek. Haliyle siz ve cevresi ne kadar iyiyse, cocuk da o kadar iyi olacak. Siz ne kadar sorunlu ve umursamazsaniz, cocuk da ayni derecede sorunlu, onceleri nefret dolu sonrasinda ise umursamaz olacak. Yok anketteki gibi yüzeysel tartışmıyoruz konuyu. Enine boyuna bi kurcalayalım dedim, pedagojik bi başlık olsun istedim :) Söylediklerine katılıyorum. Özellikle ebeveynler arasında yaşanan gerilim direk çocuğa yansıyor. Bağırışmalar, şiddet sahneleri vs baya etkiliyor çocukları. Ben o yüzden çocukların yanında annelere aktif bir şekilde sevgi gösterilmesi taraftarıyım. Gerçek dünyadan fazla izole gerçi o da. Çevrede evlilik içindeki sevgiyi saygıyı muhafaza edebilen çift pek yok. Ama olması gereken bu değil. Mesela küfür olayı. Çocuğunuzu küfür öğrenmesinden sakınır mısınız? Dışarıda küfürlü bir hayat var ve buna yabancılık hissetmesi belki de bazı ortamlara adapte olmasını zorlaştıracak :) hani küfür burada bir sembol sadece, steril ortamı abartmanın da zararları oluyor demek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2015 Kufur bilmeyen cocuk olmaz abi. Sadece anne baba bilmez cocugunun kufur ettigini. Ben mesela ana avrat soverdim arkadaslarimin arasinda ama lise cagima kadar hic kufur etmemis cocuk olarak bilindim aile ve komsular arasinda. sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar