Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden böyle insanlar sevilmiyor ve desteklenmiyorlar ?

Anhora

Öne çıkan mesajlar

Anhora said:

Tamam abi yapılmasın. Biz bişi demiyoruz. Beklesin yerin altında, amerikalılar gelsin çıkarsınlar.

germencik'te jeotermalden elektrik üretiliyor zaten.bir jeotermal tesisin yapımının 10 yıl sürdüğü düşünülürse, yer altında beklememiş öyle adam söylediğinden beri.

yüksek dereceler elektrik üretimi için kullanılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Cahil ve bilmeden boş boş konuşuyorsunuz yahu. Şöyle bir konuyu bile ne kadar saçma yerlere çektiniz.
7 Yıl aydında yaşadım, denizlide üniversite okudum. Buradaki olay Jeotermal, Aydının ısıması soğuması felan değil.

Mükemmel bir devlet adamının nasıl hiç olduğu ile ilgili.
Sosyal ağlarda paylaş

RamsesII said:

Abi TR de zaten jeotermal enerjiden elektrik üretiminde bir seferberlik var.Çoğu firma bu işe girdi (karadeniz holding, zorlu vs).

Teknik olarak maksimum enerji alınıp re-enjekte ediliyor yer altına.Sen bunu elektrik enerjisinde kullandıktan sonra tekrar ısıtmada kullanamazsın, limitleri geçemezsin.

Ha geçersin de, fizibiliteye doğrudan etkisi olur.Kar amacı güden kuruluşlar daha fazla gelir elde etmektense bir aydını ısıtalım manisayı ısıtalım mı dicek? Teknik detaylara fazla girmek istemiyorum ama hakikaten ağzı olan konuşuyor, havaya sıkıyor arkadaş...

4 sayfanın hepsini okumadım ama şöyle bir durum var özellikle çıkan sıcak su kaynağına dönmeden önce seralarda kullanılılarak ciddi anlamda karlılık sağlanabiliyor. büyük holdinglerin jeotermale ve nükleere yöneldiğini enerji işindeki holdinglerden birinin hukuk departmanında çalışan bir arkadaştan duydum. hani rüzgar-güneş-hidroelektrik gerçekten kar getirmiyor. güneş enerjisine teşvik yüksek ancak bu sefer kullanım kapasitesi karlılığı oldukça düşürüyor. biyokütle de keza güneşle birlikte teşvikte zirvede ama onun da kaynak kullanımı açısından çok kritik bi yerde yapılmalı ki santrali fizibıl olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

ee yani?
ne yapmışlar adama taşlamışlar mı mahallede

Fistan said:

okulda dersi dinlemeyen adam dersi neden dinlemiyor?

Fistan said:

yani fizik kurallarını anlatırken ya da trigonometri anlatırken 16 yaşında böyle mi düşünüyordun
bunları bize empoze etmeye çalışıyorlar diye

Fistan said:

ne demek istiyorsun tam olarak?
insanlar gerçek bilgiyi neden araştırmıyor? mu demek istiyorsun şimdi nedir

Fistan said:

aklına takılan bişey yok yani ?
çözdün durumu.

Fistan said:

sana bana kalmadıysa ne diye vakit harcatıyorsun bu adamları niye sevmiyorlar diye soru soruyorsun

Fistan said:

sorun gerizekalılık
Fistan said:

o gerizekalılığın sonucu

Sadece bunları okudum çok eğlendim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...