Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğru insan

Anhora

Öne çıkan mesajlar

Türkiye'deki belli bir zekanın üstündeki bazı kızlarda karşısındaki erkeği dize getirme, onu kendi boyunduruğu altına alma ve kendi fikrini ona kabul ettirme eğilimi var. Bu sayede kendi egolarını tatmin ediyorlar. Aynı şekilde erkekler de kızları köleleştirmeye çalışıyorlar.

Her iki tipin de yanlış yolda oldukları çok açık.
Sosyal ağlarda paylaş

O söylediklerin Türkiye'de değil dünyanın her yerinde öyledir çünkü o ortalama bir kadın erkek ilişkisidir zaten. Ona iktidar mücadelesi deniyor ve ipleri kaptırmışsın oluummm, vaayy kılıbık olmuşsun, kızım o seni köpek etmiş falan gibi şeylerle dile getiriliyor.

Önemli olan öyle olmayanı bulmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence üstün bir akıl, karşısındakinin yanlışlarını kabul edip ve karşısındakini değiştirmeye çalışmayıp ona akıllıca telkinler verirdi.

"Benim fikirlerimi değiştirmeye çalışma, bana fikrinle ilham ver" diye bir söz hatırlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen bir modelsin benim için, kişisel algılama lütfen.

Siz kızlar bunu çok yapıyorsunuz. Eski sevgililerim de böyleydi. Zeki ama ilişkide akıllıca davranmayan tiplerdi.

Bence doğru bir ilişki, bir ying-yang gibi birbirini tamamlamalı. Karşındakinin hatalarını onun yüzüne vurarak bir şey elde edemezsin ki, sadece egonu tatmin edersin. Önemli olan birleştirici olmak, yapıcı olmak. Geleceğe bakmak, anı yaşamak değil.
Sosyal ağlarda paylaş

ivy söylediklerinde haklı. şöyle ki, bazı şeyler için henüz hazır olmadığını zaman geçtikçe daha net görebiliyorsun. Ben mesela kız arkadaşımla gayet uyumluyum ve karşılıklı olarak birbirimiz için bir hediye olduğumuzu düşünüyorum. Ama kendimi asla yeterli görmemem lazım. Her gün kendimi yeni algılara açmam ve sürekli büyümem, güçlenmem lazım.

Bugün için birbirimize yeterli olabiliriz fakat gelecekteki sınavlar ve karşılaşmalar için ben yine güçlü olmalıyım. Hayatın bana getirdiği her şeyi bu pencereden değerlendiriyorum. Neden? Birbirimizi hakedelim diye.

Bir iki yıl sonra, şüphesiz ki olmam gereken bir nokta var. O noktaya doğru yürüyorum yani.

edit: her şeyi bu pencereden değerlendiriyorum derken, yaşama amacım vs eş veya çift halinde yaşamak, bir kadını elde etmek falan değil elbette. Ama bu çok güzel ve besleyici mutual bir ilişki. Sadece doğru zamanda, doğru adam olabilmek istiyorum. Her konuda böyle. İş hayatına da uyarlanabilir yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Wishmaster said:

ivy söylediklerinde haklı. şöyle ki, bazı şeyler için henüz hazır olmadığını zaman geçtikçe daha net görebiliyorsun. Ben mesela kız arkadaşımla gayet uyumluyum ve karşılıklı olarak birbirimiz için bir hediye olduğumuzu düşünüyorum. Ama kendimi asla yeterli görmemem lazım. Her gün kendimi yeni algılara açmam ve sürekli büyümem, güçlenmem lazım.

Bugün için birbirimize yeterli olabiliriz fakat gelecekteki sınavlar ve karşılaşmalar için ben yine güçlü olmalıyım. Hayatın bana getirdiği her şeyi bu pencereden değerlendiriyorum. Neden? Birbirimizi hakedelim diye.

Bir iki yıl sonra, şüphesiz ki olmam gereken bir nokta var. O noktaya doğru yürüyorum yani.

edit: her şeyi bu pencereden değerlendiriyorum derken, yaşama amacım vs eş veya çift halinde yaşamak, bir kadını elde etmek falan değil elbette. Ama bu çok güzel ve besleyici mutual bir ilişki. Sadece doğru zamanda, doğru adam olabilmek istiyorum. Her konuda böyle. İş hayatına da uyarlanabilir yani.

Tabi bende biliyorum o insan için hazır olmadığımı. Hatta kendi kendime söyleniyorum, o bahsettiğin insan seninle ne yapsın, senden daha iyileriyle birlikte oluyor diye.

Biz de öğreniyoruz ya, ama şöyle de bir şey var:

Bu yeteneklerin onda birine bile sahip değilsem, neden bunları isteyebiliyorum? Nereden biliyorum ki bunları? Değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Daha tanışmadığın bi hayal için doğru insan yakıştırması yapıp ona yaklaşmaya çalışmak falan tam bi ilişki intaharı ya. Kendini teorik anlamda geliştirip hiç bişeye yakınsayamazsın bu arada, teorik fizik bile deneye dökmediğin zaman havada kalıyor.

Git bartında hoşuna giden bi kızı küçümsemeden çık birlikte güzel vakit geçirin. Olmadı bi daha olmadı bi daha. Doğru insan saçmalığından kurtulursan belki doğru insanı bulursun.
Sosyal ağlarda paylaş

sana dayatılıyor çünkü.
Çoğu insan ne istediğini bilmez, çünkü sen tercih etmiosun ne istediğini

Ne istemediğine odaklan.
Anhora said:

Wishmaster said:

Tabi bende biliyorum o insan için hazır olmadığımı. Hatta kendi kendime söyleniyorum, o bahsettiğin insan seninle ne yapsın, senden daha iyileriyle birlikte oluyor diye.

Biz de öğreniyoruz ya, ama şöyle de bir şey var:

Bu yeteneklerin onda birine bile sahip değilsem, neden bunları isteyebiliyorum? Nereden biliyorum ki bunları? Değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Daha tanışmadığın bi hayal için doğru insan yakıştırması yapıp ona yaklaşmaya çalışmak falan tam bi ilişki intaharı ya. Kendini teorik anlamda geliştirip hiç bişeye yakınsayamazsın bu arada, teorik fizik bile deneye dökmediğin zaman havada kalıyor.

Git bartında hoşuna giden bi kızı küçümsemeden çık birlikte güzel vakit geçirin. Olmadı bi daha olmadı bi daha. Doğru insan saçmalığından kurtulursan belki doğru insanı bulursun.

Doğru söylüyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Beni model alma, bir kere ben belli bir zekanın üstünde bazı kızlardan biri değilim. Gayet ortalama zekayla, ortalama hayatı olan biriyim.

Ayrıca seni neden boyunduruk altına almaya çalışayım? İnan ki seni boyunduruk altına almak beni ego olarak tatmin etmez. Senin yazdıklarını bir kız gözüyle yorumlayıp cevap verdim.

Anhora said:

Siz kızlar bunu çok yapıyorsunuz. Eski sevgililerim de böyleydi. Zeki ama ilişkide akıllıca davranmayan tiplerdi.

Şu an beni genellemeye alarak (ki yine genelleme yaptın) eski sevgililerinle kıyasladın.Ve beni zeki ama ilişkide akıllıca davranmayan bir tip olarak lanse ettin. Şu an ortada bir ilişki yok, akıllıca davranmamı gerektirecek bir durum da yok.

Anhora said:

Bence doğru bir ilişki, bir ying-yang gibi birbirini tamamlamalı. Karşındakinin hatalarını onun yüzüne vurarak bir şey elde edemezsin ki, sadece egonu tatmin edersin. Önemli olan birleştirici olmak, yapıcı olmak. Geleceğe bakmak, anı yaşamak değil.

Biz seninle, biribirini tanımayan, ama aynı forum kültürü altında bulunan iki insan olarak tartışıyoruz. Cinsiyetleri bir kenara bırak. Doğru ilişki tanımını benimle girdiğin bir tartışmada vermen ilginç. Biz seninle sevgili tartışması yapmıyoruz. Beni forumdan herhangi bir erkek olarak da görebilirsin. Hatta öyle görür ve cevaplarsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın diye düşünüyorum. Çünkü sana herkes aynı şeyi söylemiş, sorun çıkmamış. Ben söyleyince hemen karşı atağa geçtin.

Birleştirici ve yapıcı konularında haklısın, uslübum sert ise, ki sanırım öyle, yine özür dilerim, bunu değiştirmek isterim. Ama kızlar şöyle yhaaa tavrı bana çok saçma geliyor.
İnsanları küçümsüyorsun, benim demek istediğim şey bu.

Rasmon said:

ivy haksızsın sana laflar hazırladım da işim gücüm var senle mi uğraşıcam.

Sevgili Rasmon, beni ne kadar tanıyorsun bilmiyorum ama inan ben de sana laflar hazırlardım ancak şimdi başıma bir ağrı girdi. Ihhh başım ağrıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Amerikan filmlerinde gördüğümüz şeylere inanıyoruz belki de, haklısınız.

Edit:

Ben hayatta böyle bir ilişki yaşayamayacağım için intihar etmek istiyorum bazen. Böyle olamadığım için. Hayatım bunun için zor. Daha iyi bir insan olmak istiyorum. Bu benim bunalımım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ve sırada yapıcı bir yorum;

'Doğru insan' diye bir şey yok. İçinde bulunduğun zamanın doğru insanı var. Mesela ben 23 yaşındayken doğru insan şuydu, beni kısıtlasın, nerdesin kimlesin desin, maço olsun, gece kopkopa çıkalım. (uyduruyorum) Ama şu an çok daha farklı şeylerden zevk alıyorum, şu az önce saydıklarıma sahip biri, şu anki ivy için doğru insan değil.

Anı yaşa, yönlendirmeler yapma. İnsanları tanı ve bunların üzerinden kendini tanı. Neyi sevip sevmediğini anla. Belki de kitap kurdu olan bir kızdansa film aşığı bir kızla daha mutlu olacaksın. Bilemiyorsun, denemen gerekiyor. O yüzden insanlara ön yargılı olma, tanı. Belki de gece 2 de çiğ köfte yemek sana kezbanlık gelmemeye başlayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Büyümek çok kötü ya, keşke hep çocuk kalsak. Çocukların dünyasında her şey mümkün.

Edit:

Ben böyle bir insanım ya çocuk kalpli.

Hatta nickimin anlamını bile burada açıklayayım.

Merlin'deki Anhora: The guardian of unicorns.

Unicorn'ların koruyucusu, Unicorn'lar saflığı temsil ediyorlar.

Yani saflığın koruyucusu.
Sosyal ağlarda paylaş

Rasmon said:

ivy said:

Sevgili Rasmon, beni ne kadar tanıyorsun bilmiyorum ama inan ben de sana laflar hazırlardım ancak şimdi başıma bir ağrı girdi. Ihhh başım ağrıyor.

Aşortman altı giydirip getirtme beni oraya

Gri mi aşortman altın?

Yeri gelmişken söyleyeyim, lütfen o gri aşortman altlarınızla dışarı çıkmayın. Hiç hoş olmuyorsunuz. Ankaralı erkek kezban oluyorsunuz, ıyyyy.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...