Mavi Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Surekli ingilizce dinlemelisin. Dinledikce konusmanda gelisecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 1 numara çok kötü öğüt. doğru konuşmadıktan sonra akıcı konuşmanın faydası ne? günlük işçi olup hayatta kalmak için öğrenmiyorsan manasız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Natural order neymis oyle. Reading, writing, listening, speaking ogrendim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Yukarda da yazmışlar zaten. Erasmus vs. Bişi bulup çıkamıyorsan yurtdışına, yurtiçine ingiltereyi getir. İzlediğin herşeyi ingilizce izle, altyazı kullanma illa kullanacaksanda yardımcı olsun diye ingilizce olsun. Wow gibi bi mmo sar guild bul, ingiliz iskoç bol olsun çok konuşkanlar kafa skerler ama senin ilacın onlar. Gevşek amerikan ingilizcesi öğrenme adamı hasta etme sdfds. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 benim de konuşmam çok iyi ama grammar'ım kötü lel. ha grammar derken öyle giriş seviyesi değil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Mavi said: Surekli ingilizce dinlemelisin. Dinledikce konusmanda gelisecek. Çok faydalı tavsiyeler sağolasın. 6'da ve 7'de yanlışlık yapıyormuşuz biz. Ne türkçeye çevirmeye çalışıyorsun, zaten türkçe karışık bir dil. Ne dicem diye düşünüp duruyorum asdgh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Yabanci dilde bir esik var, o esigi acinca o dilde dusunup konusmaya basliyosunuz zaten, oncesinde anadilden ceviri oluyo her turlu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Dil bilgisi basta gerekli sadece, intermediate seviyesine kadar filan. Ben de oraya kadar dil bilgisini ogrendim sadece ama simdi tamamen unutmus durumdayim. Dili icsellestirmen lazim once. Yani konusurken ya da yazarken dil bilgisi dusunmen degil, kendiliginden dogru olani soylemen ya da yazman lazim. Turkce konusur ve yazar gibi. Turkce konusurken kac kisi bu sifat, boyle kullanmaliyim diye dusunuyor? Ingilizce de ayni. Bunun tek yolu da exposure. En kolay yolu aslinda dizi izlemek. Yabanci dizi izle Ingilizce alt yazi ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Aynen biz yanlış yapıyormuşuz aslında. Türkçe altyazılı değil, ingilizce altyazılı izlicem bundan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Tavsiyem su, ayni karakterlerin oldugu, uzun soluklu ve Ingilizcesi kolay bir dizi bul. Tavsiyem animasyonlar. Avatar, South Park (sansKenny), Clone Wars filan. Bunlari once yarim sezon filan altyazi ile izle, sonra yavas yavas altyaziya bakmamaya calis, sonra da tamamen kaldir. Burada onemli olan %100 anlamasan da altyaziyi kaldirmanin gerektigi. %70 gibi bir anlama orani ile baslaman yeterli. Ilk once cat pat anlayacaksin, ama bir sure izledikten sonra anladiginin farkina varmadan anlamaya baslayacaksin. Neyle basladigin onemli ama, oturup da Doctor Who izleme. Tavsiyem Avatar (Last Airbender ile basla, Korra'ya git). Cok net ve duzgun bir Ingilizce kullaniyorlar. Ne argo var, ne anlamasi zor mecazlar, ne de kotu konusan karakterler. Sonra Clone Wars da oyle. Altyazisiz anlamaya basladigini dusundugunde en faydali araclardan biri de dublajli anime. 15 sene once filan hatirliyorum, dublajli anime cok faydali olmustu. Witch Hunter Robin izlemistim hatta ilk dub ile. Live action diziler zor, onlara animasyonlari rahatca anlamadan gecme. Sonra yine Castle gibi uzun bir seri ile basla. Izleyerek ogrenme yontemi budur. Kaynak benim, yaptim oldu. Ama sunu da soyleyeyim, 12-13 sene once dogru durust konusulanlari anlayamiyorum ve konusamiyorum derken D. H. Lawrence romanlari filan okuyordum Ingilizce, ama sadece okudugum icin konusulanlari tam anlayip konusamiyordum. Yani konusma ve dinleme haric ogrenmistim Ingilizceyi. Altyaziyi gorur gormez anliyordum icimde Turkceye cevirmeye gerek duymadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Gerge sen benim hayat koçum olsana ya asdfg Çok güzel fikirler veriyorsun. Tavsiyelerin de anlamlı havada kalmıyor. Sağolasın. Evet, ingilizce roman okumak da çok faydalı. Hep aklımdaydı bu konu. Next Stage: Legend of Korra + Novel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Last Airbender oneririm ben once. Daha net o. Roman olarak da R. A. Salvatore piyasa yazarlari oku. Drizzt filan. Ilk Ingilizce okudugum roman benim Halfling's Gem olmustu. %70 filan anlamistim iste sozluk ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Tamam araştırayım ben bunları. Aslında ben Dragonlance dizisini baştan sonra okumak istiyordum. Zor mudur ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Yapmak istedikten sonra hicbir sey zor degil Capt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Civcivhead Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Keyif aldığın bir şey ise yapıştır gitsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Dragonlance da basit. Ilk okudugum serilerden biri de War of Souls'du. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Tamam Dragonlance ile başlarım o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 biraz ilerledikten sonra altyazısız izlemek daha iyi derler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Okuma olm dl, forum bir dnd 2nd editionciyi daha kaldiracak potansiyelde degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 fifty shades of grey oku adsaf valla bu yaştan sonra o kitapları nasıl kaldırıyonuz ya ben cocukken bile kaldıramıyodum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Şöyle bir göz attım da pandorada felan bitmiş. Amazondan sipariş vereceğiz herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Bilgisayardan oku, sözlük elinin altında olur hem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Zor oluyor ya öyle. Gözü çok yoruyor. Kindle gibi bir şeyde okumak lazım. http://www.bconradwilliams.com/files/7313/9690/1991/Baudrillard-Jean-Simulacra-And-Simulation2.pdf Edit: Bir de sözlük mü yoksa google translate mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 google translate lelel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2015 Yok ya olmaz öyle zaten bir elinde kitap bir yandan da ekrana kelime giriyorsun dikkatin dağılır. Redhouse'la okurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar