Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bmw 1.16 D 'de karar kildim ve aldim

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Elektronik aksanında sorun çıkarabilir. Bir arkadaş su birikintisinden geçti. Sonrasında sis farı bozuldu. Yedek parça ve servisi pahalı sonuçta bmw. Hayırlısı olaun
Mesaj tarihi:
doga sartlarinda surus icin dizayn edilmemis tum binek otolarda su birikintisinden gecersen bozulmayacak bir tane oldugunu sanmiyorum acikcasi. bozulmadiysa da izolasyon kalitesinden degil bildigin sanstan oluyor. bmw 1 serisi bu konuda sinifindaki herhangi bir arabadan daha kotu degil.

e87 de karter koruma vardi, f20 de de vardir, ama suya engel olmaz sonucta. amaci o degil.
  • 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:

Merhaba arkadaşlar , öncelikle hali hazırda aracımda yaşadığım sorunla alakalı bir başlık aradım ve bulamadım, yeni konu da açmak istemediğim için burdan sormaya karar verdim. (Bmw 1.16 d )

Belki aranızda daha önce bu sorunu tecrübe eden olmuştur ve fikri vardır. Şöyle ki;

Arabayı ilk çalıştırdıktan sonra bir uyarı sesi geliyor ve ekranda şu çıkıyor.

Servise götürdüm kontrol ettiler sıvıda bir azalma yok, bi kaç yerine baktılar falan bi sorun yok olur arada deyip gönderdiler. (nasıl yani olur arada?) neyse

Uyarı birgün oluyor, diğer gün geçiyor böyle saçma bir durum var. Açıkçası korkuyorum da acaba burada servisteki bakan ustalar yetersiz miydi?

Bugün yine aynı uyarıyı verdi ve yine götürdüm servise adamlar suratıma yine niye geldin gibi baktılar üstelik... E sürekli de oluyor acaba bu sorun uzun vadede büyük bir soruna dönüşür mü çünkü internette de arastırdım pek parlak bilgilere rastlamadım. Belki de var ben bulamadım.

eh Paticik'te erkek popülasyonu yüksek bir forum olduğu için belki dedim yardımsever,yakışıklı,tatlı,sempatik patidaşlarım bana yardım eder varsa bi tecrübeleri paylaşırlar belki daha önce başlarına böyle bir durum geldiyse çözüm farklı bi yerdedir gibi gibi...,

şimdiden teşekkürler ?
Mesaj tarihi:
Serviste sensör mü bozuk neyi var neyi yok anlarlardı herhalde diye düşünüyorum. Herşey okey bi sıkıntı yok diye 2 geri gönderdiler beni . .

Bu arada antifiriz suyu da ekledik bugün nolur nolmaz diye , yine de kafasına göre bi iki kere daha uyarı verdi. 😒 Anlamadım valla
Mesaj tarihi:
Gerekli testleri yapmamışlar herhalde? Anlayamadım. Serviste yetkili birilerini bulup (müdür falan) "getirdim baktılar bişey yok diyip gönderdiler bişey var ki bu araba böyle gösteriyor" diye carlaman gerekli sanırım.
Mesaj tarihi:
bmw türkiye ile iletişime geç, sana bi belge vermişlerdir muhtemelen, durumu anlat, arızayı anlat. belgeleri ve arıza resmini falan yolla, muhtemelen daha iyi hizmet görürsün.
Mesaj tarihi:
adsad olur öyle ne ya götür arabanı kosiflere yetkili kişi ile konuş getirdim arabamı baktılar hala uyarı veriyor de olur öyle arada dediler gönderdiler diye şikayetini et hala devam ederse special otoyu tavsiye ederim başaranın hemen yanında.
Mesaj tarihi:
Selam,

Fistan +1

Bir kere böyle sürekliliği olan hatalar yalancı çoban olayına dönüşüp çok ciddi zararlara sebep olabilir.

Bildiğim kadarıyla manyetik bir sensör var soğutma sıvısı deposunda. O sensörün etrafında da sıvı seviyesi ile yükselip alçalan içinde mıknatıs olan bir şamandıra var. O şamandıra %80 ihtimalle takılıp kalıyordur. Bildiğim kadarıyla da soğutma sıvısının o doldurulduğu haznenin değişmesi gerekiyor. O şamandıra dışarıdan müdahale edilebilir bir şey değil. Eğer 7/24 hata veriyorsa bir çubuk ile dürtebilirsin. Seviye göstergesi için depo içindeki çubuğun hareketini kontrol et, takılmadan rahat yükselip alçalıyor mu bak. Bildiğim kadarıyla manyetik şamandıra ile seviye şamandırası birbirine bağlı olacak.

Allah'dan soğutucu seviyesi alarmı saçmalasa da soğutma sıvısı sıcaklığını kontrol edebiliyorsun; anormal bir durumda ilk gözlem yapacağın nokta o olacaktır.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
antalya da yasiyor olsam antifriz cok cok az koyarim. yuzde 50 yi gecmem. (editliyorum, itiraz gelecek. su uzun vadede iyi degil) sogutma sivisi falan donmaz orada. antifriz in fazlasi da faydali degil. kaynama noktasini arttiriyorsunuz, iyi guzel ama meret radyator icinde akmiyor. sogutma kapasiteniz var ama sogutamiyorsunuz kisacasi. su ile dogru olcude seyreltmeniz sart.

konuya donersek, kosifler sacmalamis. antalya da bildigim kadariyla baska alternatifin de yok. zorlayacaksin adamlari mecburen.
Mesaj tarihi:
İlk servis ücreti 5bin falan gelecek min. Ondan sonrada kafadan bi 2-3 koparırlar her serviste. Bmw kadar pis servisi olan bi marka daha yok kesinlikle. Porsche bu kadar koparmıyo anasını satıyım.
Mesaj tarihi:
Sene 2011. Bmw benzinli 116ım vardı. İlk servisine götürdüm 15km falandı galiba tam hatırlamıyorum. 4500 TL fatura kestiler. Maillerime bakıcam duruyosa fatura postlıcam buraya.
Mesaj tarihi:
15binde degisenler filtreler ve motor yagi sadece bu arada. belgelerle gel tabi ama 500 liralik islemi 4500 diye okutmalari efsane olmus. ustune araba garantide yani, sanziman dagilsa tij dememesi lazim
Mesaj tarihi:
ondan sonra hasbro reklami neden seviliyo diye soruyoruz.

itiraz ettin mi guzel kardesim o faturaya, tuketici haklarina basvurdun mu?

hani aglamayana mama yok ulkesinde yasiyoruz ok kabul ediyorum. ama sesinizi yukseltmekten de korkmayin yani.
  • Yeni Oluştur...