Patice Mesaj tarihi: Şubat 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2015 deadwoll said: Sen sokaktan aldıydın veledi sanırım, muhtemelen o yüzden hızlı kilo alıyordur. Benimkini bugün tarttım 8 aylık ve zayıflamış hali 4.5 kiloya yakın :P Gerçi benimkisi looooong cat. 8 Aylık ve 4.5 kilo muuuuuuuuu 8-) Bizim ki 2 yaşında 4 kilo = )) Gerçi bizim kız.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Şubat 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2015 Bu siteler uygun fiyatlı oluyor. Bazen güzel indirimler oluyor vs. Biz kullanıyoruz sıkıntı yaşamadık. Arada da hepsiburada'dan alıyoruz indirim vs yakalarsak. http://www.juenpetmarket.com/ http://www.petburada.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Şubat 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2015 Bizim kedi kaslı zenciler gibi, o yüzden biraz ağır çekiyor :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Şubat 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2015 Patice said: deadwoll said: Sen sokaktan aldıydın veledi sanırım, muhtemelen o yüzden hızlı kilo alıyordur. Benimkini bugün tarttım 8 aylık ve zayıflamış hali 4.5 kiloya yakın :P Gerçi benimkisi looooong cat. 8 Aylık ve 4.5 kilo muuuuuuuuu 8-) Bizim ki 2 yaşında 4 kilo = )) Gerçi bizim kız.. benimki de dişi, 22 aylık ve 3.6 kg. bir ara 4.2kg a kadar çıkmıştı, bu aralar yemiyor fazla. veteriner bir şey yok dedi, ama yakından takibe devam ediyorum. veteriner tavsiyesi ile steril mamadan normal mamaya donduk, aldığı kalori artsın diye biraz. 4kg hedefliyoruz biz de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Mart 9, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2015 Biraz geç oldu ama tüm cevaplar için teşekkürler. 9 aylık erkek benimki, bu hafta kısırlaştıracağız. Erkek olduğu için de kısırlaştırılmış kediler için olan mamadan devam edeceğiz bakalım bundan sonra. Ben de bir yaşı dolana kadar yavru maması gitmek istiyordum gelişimi sağlıklı olsun diye ama çok kilo yapar anladığım kadarıyla kısırlaştırma üzeri yavru kedi maması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Geçmişten gelen up lezzeti. Şimdi bizim 2.5 aylık scottish yavrumuzu ilk aldığımızda veteriner tavsiyesiyle Hills Science Plan Kitten ile başladık, sonra onda biraz kusma vb. sorunlar yaşayınca ve taneleri yavruya çok büyük gelince Proplan Kitten'e geçtik. Bunda kusması kalmadı, kakası temiz falan ama hem sevmeden yiyor, hem de internette okuyunca aşırı tahıl yüklü olduğunu gördüm. Orijen ve bir alt markası olan Acana protein yoğunluğu ve et saflığı olarak yere göğe konmamış, proteini yoğun olduğu için kediler daha çabuk doyuyor ve hiçbir işine yaramayan tahıl vb. yemek zorunda kalmıyor deniyor; fakat oburluk, kusma, kakasını çok cıvık/kokulu yapması gibi sorunlar yaşayanlar da var. Veterinerlere sorarsan da "ya Hills ya Proplan, birinden biri uyar hayvana, gerisini denemeye bile gerek yok en iyi ikisi bunlardır" diyorlar ama bunda ticari kaygı da olabilir gibi geliyor, emin olamıyorum. 1- Geçiş yapmaya ya da en azından denemeye değer mi? 2- Tahılın çok olmasının bir zararı var mı, yoksa sadece gereksiz mi? Kakasını daha rahat ve daha kokusuz yapması hem ona, hem bize avantaj ama tahılın zararı varsa mecbur değiştireceğiz, sağlığı daha önemli sonuçta. 3- Biz karı koca çalıştığımız için sabah 9 - akşam 7 yanlız kalıyor yavru, bu yüzden öğünlü beslemeye kıyamıyorum, akşamüstü acıksa saatlerce bizi beklemesin diyorum. Saatli mama kabı ya da acımasızlık gibi yöntemlerle öğünle mi vermeliyim mamayı, yoksa en azından 1 yaşına kadar doldurup gideyim mi? 4- Veteriner ödül mamasını tavsiye etmedi, onun yerine ıslak mama verin ödül veya sevindirme mantığında dedi. Biz de çok can çektirici kokulu balık vb. yaparsak hayvan melül melül bakmasın diye ıslak mamadan veriyoruz, haftada bir küçük konserveyi anca bitirecek şekilde 3-4 öğün falan. Bu fazla mı sık, ondan kuru mamasına burun kıvırıyor olabilir mi, yine acımamak mı lazım? Beslenme sorularım böyle. Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyks Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Orijen'i büyük hevesle almıştım ama yapamadı benim kediler mideleri bozuldu. ND'nin kısırlaştırılmış kediler için,az tahıllısını deniyorum 3 aydır. Daha önce Royal Canin kullanıyordum. Daha azıyla doyduklarını gözlemledim ve tüyleri çok daha sağlıklı gözüküyor. Kısacası memnun kaldım. http://www.zooplus.com.tr/n-d-dusuk-tahilli-kisirlastirilmis-tavuk-nar Yaş mamada haftada 1 adet 2 kediye bir konserveyi paylaştırıyorum. Animonda Carny markasını keşfettim. İçeriği temiz yani hani kedilere verirken benim ağzım sulanıyor. http://www.zooplus.com.tr/animonda-carny-ocean-ton-baligi-ve-bildircin-yumurtasi-6li Benim 2 kedim olduğu için öğünlü besliyorum. Sokaktan aldığım tekir hep aç obez olma riski var. Sabah akşam 2 öğün olarak yiyorlar ve alıştılar artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 temizmama.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Ucuzlar ama risk yüksek gibi duruyor, internetteki yorumlar çok çeşitli. Günde 1 TL yerine 2 TL'lik mama yemesi çok koymaz açıkçası bana, maksat uzun vadede beslenme bazlı hastalıklarına çanak tutmamak ve açlıktan ölmemek için değil de biraz da iştahla yemesi. (temizmama için bunlar.) Henüz adult bile değil, kısır hiç değil, o yüzden ND belki daha sonra :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 full protein mamalar hayvanin sagligi icin iyi degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 kisir kedi icin steril balikli mamalardan birisini secerseniz tuy parlakligi artar. tavuklu ile bittikce rotate edersiniz ki sikilmasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2015 Ben başından beri Pro Plan kullanıyorum, fazlasıyla memnunum. Yalnız sterilized somonluyla aşırı kilo aldıydı velet, şimdi Pro Plan Home Cats'e geçtim. Hayvanın boku neredeyse hiç kokmuyor, rengi, yapısı düzgün ve kilo verdi hakkatten. Onu tavsiye edebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2015 Bizimkini karma aşısına götürdük, 1 haftadır 1 gram bile büyümediği için bir hafta erteledi veteriner. Normalde ödülümsü gibi haftada 1-2 verdiğimiz ıslak mamayı bu hafta full yedi hanımefendi, severek çok yesin de biraz kilo alsın diye :p İlginçtir ki bazen ıslak mamaya doyduğunda kuru mamayı (Proplan) koyunca ondan da biraz yiyor, ıslak mamasını vermezsek ama kabında kuru maması kalmışsa gidip onu bitiriyor falan. Öyle çok arsız ve seçici değil galiba ya da Proplan'ı çok sevdi. Islak mamayı 1 hafta full verince kuruya nasıl döneceğiz diyorduk, hiç dert olmayacak galiba. Yemek durumu ne olursa olsun salatalık kokusu alırsa gırtlağımızı deşecek gibi bağırıyor, zor sakinleştiriyoruz. Bir kere tırnak kadar verdik gece 5 kere falan sıçtı, o yüzden ne yaparsa yapsın yasak, bazen çocuk kandırır gibi mama kabına sürtüyorum suyunu sadece koku bıraksın diye :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar