Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Aramaya İnanmak" lafını biraz abartıyoruz artık bence.


Reumer

Öne çıkan mesajlar

Şöyle forumları geziniyorumda hemen hemen çoğu forumda birisi çıkıyor "Aramaya inanmak" diyor ve bunların çoğuda kendi link vermiyor(veremiyor çünkü öyle bir forum olduğunu hatırlıyor ama nası hangi kelimeleri yazacağını unutuyor)

yani tamam forumları kirletmemek önemli tabi ama birazda mantıklı olalım
paticik kaç senelik bi forum ve çoğu şey tartışılmış evet çoğu konu var ama bu konuları bulmakta kolay diilki herkes farklı şekilde bişe diyerek forum açabiliyor

ve açıkcası biraz abartı geliyor bana bu "Aramaya inanmak" lafı..

tabiki doğru kullanılıyor ama biraz da abartmayalım

yani biraz fazla kırıcı geliyo bana açıkcası

yani aramaya inanmak diyenlerin çoğuda böyle nazik bi dille demiyo sanki yanında olsa tekme tokat girişecekmiş gibi diyo.

o kadar büyük suç olmasa gerek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yakın zamanda daha önce açılan bir topic varsa aramaya inanmak yazmak gerekli

diğer durumlarda: aynı şeyin tartışıldığını hatırlayıp; aramaya inanmak yazılıyor, belki abartı olabilir ama daha önce tartıştığı, fikir yürütüğü bir topicin aynısını karşısında gören insan, aramaya inanmak deyip bu sıkıntısından kurtuluyor.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

:)

yaw tamam ben doğru bişey demiyorum ama o kadar tepki vericek kadarda yanlış birşey değil bu 1

2. tartışma konusunda yazılmasını açıkcası doğruda bulmuyorum çünkü insan kendi görüşüne verilecek cevabı yada eleştiriyi daha bi önemser veya belirttiği bir şeye karşı çıkılınca daha bi kolay anlar yada özümser..ama eski belki 2 yıl önce tartışılmış bi topicde aynı verimi alamaz belki.

neyse bilmiyorum yanlışım belkide..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

asLında Konu Dısına Acsan bu konuyu daha iyiydi ama dediklerin dogru :)[signature][hline]$ozluk
| Mail | :: [email protected]

Yuregimin Getirdigi Yerden Uzaklara Bir Yolculuk Basladı. Bu Yolda Umutsuz Caresiz Bazen Aç Kalabilirim. Dilimde Hep Aynı Şarkı Sadece Yürüyorum. " Beni Yıkamayan Herşey Güçlendiriyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela bir yerde hoş bir haber görüyorsun ve bunu Patilerle paylaşmak istiyorsun ve düzgün bir şekilde usulüyle yazıyorsun, sonra bir über şahsiyet çıkıp bu konu zaten yazılmıştı diyor ve link veriyor. Linke girip bakıyorsun ve o da nesi başlık "sdfsdfsdf" şeklinde... E be adam sorarım sana bu başlıktan ne anlayacaksın. Anlaşılır bir dilde konuyu özetleyen bir başlık koy ondan sonra artistliğini yap anlarım.

not: Tabi bu durumun tersi bariz başlık olduğu halde yine konu açanlar heleki ilk sayfada olduğu halde açanlar var, kendileri allahlık zaten.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birkaç sene önceki başlıkları uplamak iyi.
aynı konuyu açmak yerine eski başlıktan devam etmek iyidir.

ancak ne yazık ki arama özelliği bunun için kullanılmıyor.
en abuk sabuk topiği bulup 3 yıllık tozlu raflarından çıkartıp "euehuehueheuhe" demek için kullanılıyor.

aramayı doğru kullanalım, topic adlarına keywordleri de yazalım :)

ya da onun gibi bişi[signature][hline]Beş Hececiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence tartışma konusunun yenisinin açılması çok saçma. tartışma yapılmışsa aynı yerden devam etmek gerekir çünkü bir konu açılmıştır ve o kadar insan dil dökmüştür, birileri üstünlüğünü ortaya koymuş veya koyacaktır, veya tam dengede gidiyordur sonra aşağılara doğru kaymıştır ve siz bu konuyu yeniden görürseniz aynı şekilde dil dökmek zorunda hissedersiniz kendinizi fekat o insanın diğer konuda dil dökmesi daha doğrudur.

ha banane de derim o başka. karışmam fazla yani[signature][hline][b][Bu mesaj Ali Sami Yen tarafından 1 Ekim 1905 14:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimcik şöyle oluyor.

Tahmin ettiğim kadarıyla forumda arşivci arkadaşlar var.
Bunlar uçmuş tüm database bu adamların kafada.

Şimdi adamın teki 5 sene önce X konusu hakkında konuyla alakalı olmayan bi baslik altında acmis topici
E haliyle siz arattıgınız zaman bulamiyorsunuz.
Sonra aciyorsunuz.
Ama bu arsivci arkadaslar geliyor

aramaya inanmak

diyip bide onu maviyle butunlestirip link yapıyorlar.

İşte o an benim içimden linkleri tek tek kafalarına atmak geliyor.[signature][hline]tuana...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konu başlıklarıyla ilgili rica topicinde
said:
Kendercik, 27 Eylül 2004 18:50 tarihinde demiş ki:
Kesinlikle katılıyorum söylenenlere. Konu başlığı düşünürken bir patinin ilk göz önünde bulundurması gereken şey, arama yapan başka bir patinin kolaylıkla bu konuya ulaşabilmesi, ve 2. olarak da konuyu özetlemesi ki konuyla alakası olmayan bir pati boşu boşuna merak edip de boş konuları okuyup canını sıkmasın.
[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya link vermişsinizde

burdanda belli oluyor sırf bozmak için kastığınız
yaw kardeşim

"rahatsız edici noktalar" adlı bir forum

aradan 1 sene geçtikten sonra ben nerden tahmin edebilirimki böyle bir konuya değindiğini?


müneccinmiyim ben?yada sihirli kürem falanmı var?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben bi yere yazmıstım bunu ama kimbilir nerde simdi eheh
aradım da bulamadım walla :)


bence arama yapılma olayını fazlaca abartıyorsunuz. önceden tartısılan birsey bir daha tartısılmaz die birşey yok. Farzedin ki bütün topic baslıkları düzgün olsaydı, harelde artık tartısılacak konu kalmazdı..??

şimdi ben konuları iki ana kategoriye ayırıyorum. birincisi herhangi bi konu hakkında teknik bilgi alma. simdi dielim x kişisi yasadıgı bi sorun hakkında bi konu acmıs zamanında ve gerekli cevabı da almıs. simdi siz de aynı sorunu yasıyor olabilirsiniz, bunun icin arama oldukca faydalı birsey. sonucta aynı sorun ise zaten alacagınız cevaplar pek de farklı olmayacaktır. verilen çözüm sizin işinize yaramazsa, önceki konudan devam da edebilirsiniz (recommended) veya biraz daha farklı ise sorununuz, yenisini de acabilirsiniz. sonucta bu tür olaylarda hem sorun yaşayan zaman kazanacaktır hem de digerleri fazladan enerji sarfetmeyecektir..

ikinci kategori "genel tartışmaya acık" konular. bunların periyodik olarak acılmasında sakınca yok bence. önceden yazan kişilerin fikri değişmiş olabilir veya olaya baska bi pencereden bakmaya baslamıs olabilir falan. ya da yeni konu acacak kişi olaya değişik bir perspektif getirmek isteyebilir.insanlar yasadıgı her saniye yeni deneyimler yeni fikirler kazanıyor, bunların zaman zaman tekrar paylasılması oldukca dogal birşeydir. ha sizin fikriniz değişmediyse ve illa da konuya girmek istiosanız link verebilirsiniz (su belirli bi sayfada istediginiz kişinin yazısına gitme olayı yapılsa süper olur mesela bunun icin) veya tekrar c/p yapabilirsiniz. tabi bu da demek degildir iki günde bi aynı konudan acılması hoş karsılanmalı..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 16 Ocak 2005 04:29 tarihinde demiş ki:
said:
Reumer, 15 Ocak 2005 21:05 tarihinde demiş ki:
aradan 1 sene geçtikten sonra ben nerden tahmin edebilirimki böyle bir konuya değindiğini?

işte arama bunun için var


ne için var?
konuyla alakası olmayan çok değişik bir tittle ile açılmış bir konuyu, benim tahmin ederek(yada küre ve müneccin olayı) bulmam içinmi var?

bence yok öyle bişe
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kimsenin kimseyi alakasız başlıklı bir konuyu bulamadığı için suçladığı gibi bir durum varmış gibi yazmışsınız da yok öyle bir durum.yapan da tepki görür zira "aramaya inanmak" kavramı başlıkları konu içeriğiyle alakalı seçmeyi de gerektiren bi kavramdır.[signature][hline]Fight fire with fire - Ending is near
Fight fire with fire - Bursting with fear
You all shall die!
*bangs*
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...