Ashes2ashes Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Psu dedigin eline alınca 2kg cekicek Oyle 250gram psu dan hayir gelmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 ha pardon ya, psu diyormuşsun. zaten bizdeki psu lar kaliteli. 0ne de onu dedi işte oradan çıktı konu. "4k lık sistem yapıp kgk almıyorsunuz meh" dedi adam. psu yu geçtik, psu yu koruyacak kgk arıyoruz lkasjdksaj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Psu kaliteliyse bisey olmmaz ona kolay kolay Zilyon tane korumasi oluyor onlarin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 OLSUN! Anakartlarda fln da koruma var ama OLSUN! biz alalım. para da çok yok ama. Esh bana doomgünü hediyesi UPS alsın bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Alsin Ikinci elde okutup onu sana guzel bi psu alalim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Kalitesiz mi bu şimdi :( Corsair CX v2 750W 80+ BRONZE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 psu dediğin çok basit bişey yıllardır bu işi yapan firmalardan birinden ucuz olanını alabilirsin fsp gibi mükemmel teknolojik bisey degil bunlar, janjanı bollayıp milleti kazıklıyorlar işte paikolojik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 ucuzlar söylediği watt'ı veremiyorlar ama galaxy marka alıyorsun 700watt, 400çekince makine bayılıyor başlıyor reslenmeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 psu yu işi psu yapmak olan bi markadan alcaksın corsair muhtemelen başka yere yaptırıp üstüne marka vuruyordur emin de değilim gerçi, gurular açıklasın silverstone , fps , highpower , enermax gibi markalar sağlam markalar bu adamların işi bu 8-10 sene önce bende dandik psu kullanıyordum aldım 2 kere makineyi elime sonra kıydım paraya düzgün bişey aldım ki ayda 1 kesin elektrik gider buralarda , benm pc 7/24 hep açıktır pc de 10k falan ediyor öle ucuz parçası yok hiç sorun yaşamadım edik: fps ilk başlarda baya iyiydi de sonra gerçi f/p ürünleri yapmaya başladı, kalite biraz düştü sanırım ama vardır herhalde high end kaliteli ürünleri de sanırsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 abi şu kadar basit bir konuda bile kafa hallaç pamuğu gibi olabiliyor ya cidden Pic related; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 hallaç pamuğumu o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Bright said: Bright said: Surdaki listeden gonul rahatligiyla PSU secebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ashes2ashes Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 ha eğer sorun yüksek voltaj sa o zaman direk şöyle bişi alın http://www.reksanregulator.com.tr/yuklenen/image/monofaze.jpg resim temsili bu arada hiç anlamam ama en azından evdeki bütün elektröniği korumaya alırsınız ups de neymiş , 2 seneye akü tırt olcak , zaten 10dk ya gider ya gitmez , direk para tuzağı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 senko said: hallaç pamuğumu o? e tabii ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 aşağıdaki şıklardan hangisi yanmıştır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 yorgan yastik icin yun lan o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Selam, Bende voltaj regülatörü vardı bir tane sevolu falan... hurdacıya vermiştim :D Abi sana online değil de line interactive yeter diyorum ben. Benim UPS ihtiyacım, anlık enerji kesilmelerinde HDD kafasının plaka üstüne çakılması neticesinde oldu. Tüm mekanik disklerde bad sector oluştu. Bazı dosyalar papates oldu. Sonuçta USB'den sinyali alıp 5 dakika içinde kapanması benim için yeterli. En son UPS bana monitör dâhil tüketim değerini 170W; monitör kapalı halde 80W olarak verdi. Benim UPS de hayli hayli onu 20-25 dakika besler. NAS bile USB üstünden UPS'den kapanma komutu alabiliyor. Önemli olan güvenli bir şekilde sistemlerin kapanması. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Anladım. Problem boyutu olarak "anlık kapanma > voltaj" diyorsun. Tenks. Bana 5 dkk bile yeter. Elektrik gitti mi kapar giderim hiç kasmam zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 paramecium said: Abi sana online değil de line interactive yeter diyorum ben. Tamam da mesela line interactive'ler "True sine-wave output" vermediklerinde PFC'li PC PSU'larinin veriminin icine ediyormus, onu napacaz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Selam, Bildiğim kadarıyla zaten kesinti haricinde aküyü devreye almıyor. Oto-trafo sayesinde voltajı ayarlıyor; düşük voltajda daha fazla akım çekiyor ve voltajı yükseltiyor, yüksek voltajda ise daha az akım çekerek voltajı düşürüyor. Kesinti durumunda akü devreye giriyor. said: Online Double Conversion Technology An uninterruptible power supply using true online double conversion technology provides the highest level of power protection available. The Online UPS converts the 230V input AC mains supply to DC power, which is then used to charge the battery. The DC current flow is then fed through an inverter stage that reconstructs the 230V AC mains output. Because the AC output is completely regenerated, it will be completely free from any mains-borne interference such as spikes and voltage variations. The output voltage and frequency is controlled precisely, thus ensuring a clean and stable sine wave power output. Online UPS are able to withstand large fluctuations on the input voltage before transferring to battery power (typically 276V-184V) thus eliminating unnecessary battery discharges. Upon mains failure, transfer to battery power is seamless - no break. Online UPS also have various failsafe and self-diagnostic features that will instantly transfer the load onto mains power if there is a failure within the UPS hardware, or if the UPS is overloaded. Advantages:[list] [*]Continuous & total power conditioning [*]Failsafe/overload protection with static bypass facility [*]No break on mains failure [*]Wide input voltage tolerance [*]Recommended with Generator sets[/list] Disadvantages:[list] [*]More expensive than other types of UPS technology[/list] Offline Standby Technology During normal operation of an Offline UPS, the power flows straight through the unit and hence only RFI filtering is usually provided. When the input voltage fails or fluctuates outside of a pre-set tolerance window, the UPS detects this and a relay will close, allowing the UPS to start feeding UPS battery power via the inverter. The inverter is then switched on and a square, step or sine wave form output is supplied. Upon the return of mains power, the output is switched back onto mains and the inverter is turned off. Typically there will be a break of between 4-10 ms during the transfer to and from the battery mode. Advantages:[list] [*]Low cost [*]Silent operation when in standby [*]Efficient[/list] Disadvantages:[list] [*]Minimal power protection - only protects against a small percentage of problems [*]Poor output voltage regulation - sags and surges will be passed straight to the load [*]Break transfer to battery mode [*]No failsafe - UPS will drop the load if there is a high start-up current, overload or inverter failure[/list] Line-Interactive Technology A line-interactive UPS operates in a very similar fashion to an offline UPS, except with the advantage of better filtering and output voltage boost/reduce features. Whilst not eliminating mains-borne interference, line-interactive technologies reduce the impact of spikes, surges and sags by 'clipping' the peaks and valleys, boosting power or switching to battery back up. As with offline UPS, when the input voltage fails or fluctuates outside of a pre-set tolerance window, the UPS detects this and a relay will close allowing the UPS to start feeding battery power via the inverter. The inverter, in a good line-interactive UPS, will supply a sine wave output. Upon the return of mains power, the output is switched back onto mains and the inverter is turned off. As with offline UPS, typically there will be a break on the transfer to and from battery mode, though usually this will be shorter than with an offline UPS. Some manufacturers will try to pass their line-interactive UPS off as online models by calling them 'digital online', 'inline' or 'online interactive' - make sure you know what technology the UPS you are buying actually uses. Advantages:[list] [*]Lower cost than online [*]Gives better protection than offline [*]Silent operation when in standby [*]Efficient[/list] Disadvantages:[list] [*]Fluctuations, such as spikes, can still be passed straight to the load [*]Break on transfer to battery mode. [*]No failsafe - UPS will drop the load if there is a high start-up current, overload or inverter failure[/list] Ve merak edenler için APC detay vererek bir belge hazırlamış: APC White Paper #79: Technical Comparison of On-line vs. Line-interactive UPS designs (By Jeffrey Samstad- Michael Hoff) Diğer White Paper dokümanlar: http://www.apcdistributors.com/white-papers/ Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Selam, Bu da faydalı: APC White Paper #1: The Different Types of UPS Systems by Neil Rasmussen Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Selam, Bunca yazılıp çizilen bilgiler bir UPS başlığı altında olsa çok iyi olurdu :) Daha sonra da deşilmezdi en azından :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 said: The inverter, in a good line-interactive UPS, will supply a sine wave output. Guzel yazilar da sadece calisma processlerini anlatan bos yazilar, alinacak modelin review/test'leri olmadan birsey ifade etmiyorlar. edit. Akü veriminden bahsetmiyorum bu arada, anladığım duvardan çekilen enerjiyi arttırıyorlar tatsız bir şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 ev için online ups lazım değil ya tuncmatik kullanıyorum ben mis gibi voltajı faland ayarlıyor zaten uzerinde ekranı var gelen çıkan voltajı gösteriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 24, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2015 Arkadaşlar Hem psu hem ekran kartı patlamış lan. 750w aldık bi psu ama bu seferde görüntü yok. Başka bi ekran kartı taktım çalıştı Bahtımıza sıçayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar