Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hangisi yanmıştır

kermit

Öne çıkan mesajlar

JrStorMesT said:

Patide görüyorum herkes 2-4k arası bi sistem topluyo, en güzel işlemci/ekran kartı ve ssd falan alıyo 300-500 veya 1k gibi rakamlar verip. bi 70-80 verip UPS almak niye kimsenin işine gelmiyo. Anlık gidip gelen elektriklerde çatırt diye patlatmazsınız hem 4k lık kasanızı.

haklı.

ender hakkaniyet anlarından biri sanırım.

ama 4k lık pc nin 70 liralık ups le korunacağı hususnda yine haksız muhtemelen.

1kw lık sikko ups ler 125 liradan başlıyodur. ama korunun gençler.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

JrStorMesT said:

Patide görüyorum herkes 2-4k arası bi sistem topluyo, en güzel işlemci/ekran kartı ve ssd falan alıyo 300-500 veya 1k gibi rakamlar verip. bi 70-80 verip UPS almak niye kimsenin işine gelmiyo. Anlık gidip gelen elektriklerde çatırt diye patlatmazsınız hem 4k lık kasanızı.

haklı.

şu sağlam psu'lar da korumuyor mu
Sosyal ağlarda paylaş

ikinci el bataryası bitik bir tunçmatik pro-line alın 50-60 liraya, içine de yuasaları döşeyin. tık demez işte. ben 100 vermiştim de enayilik olmuş az. akülerle birlikte 240 (2x12 amper) a geldi toplam. ama orjinalinden (2x9 amper) daha yüksek amperli akü takmış oldum mesela. normalde sıfır fiyatı 400 lira falan olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

korumaz.

sizi yasa korur

kaldı ki psu pahalı bir bileşen. ups belki 1 kere alınmıyor evet, ortalama 2 yılda bir akü istiyor evet, ama değer.

senko said:

Esh said:

JrStorMesT said:

haklı.

şu sağlam psu'lar da korumuyor mu
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

ikinci el bataryası bitik bir tunçmatik pro-line alın 50-60 liraya, içine de yuasaları döşeyin. tık demez işte. ben 100 vermiştim de enayilik olmuş az. akülerle birlikte 240 (2x12 amper) a geldi toplam. ama orjinalinden (2x9 amper) daha yüksek amperli akü takmış oldum mesela. normalde sıfır fiyatı 400 lira falan olmalı.

aküyü nerede taktırıyoruz?
Sosyal ağlarda paylaş

kendin takıyosun. çok kolay

bazıları seri bazıları paralel bağlantı olan 2 aküyle geliyolar zaten.

tek akülüler 650v/a olanlar , o yüzden iş görmezler hardcore pc lerde.

cold start atabilecek psu lara bakmak lazım. pcnizin maks çektiği güç ile, ups in sağladığı güc birbirine yakın olmalı. yoksa elektrik gittiğinde psu kaldıramayıp, makine kapanabilir.

v/a i watt a döndürün herşeyden önce, ona göre neye ihtiyacınız var anlamış olursunuz
Sosyal ağlarda paylaş

Misal şu benim ihtiyacımı görür gibi. Zaten psu 750 lik ki kasa o kadar bile güç çekmio zaten.

http://www.tuncmatik.com/?page=/tec/urunler/id/263/newtech-eco-1kva.html

Ama işte abi senin gibi hardware ci olmadığımdan, öyle 2. el akü bitik kasa alıp, bir yerden (nereden) doğru aküyü bulup takmak fln peheeee

Gidip sıfır bunu alsam da 550 lira
Sosyal ağlarda paylaş

büyük ihtimalle anakart patlamıştır diyorum.

elektrik gitti geldi diye psu kolay kolay bozulmaz, işi elektrikle abi adamın. yüksek akım gelse zaten sigorta atar. esasen psu çok kolay bozulan bir parça da değil diğer donanım parçalarına nazaran.

anakart kadar nazlı, iğrenç, pislik bi bileşen yok. kesin odur. git anakart al bana güven.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

v/a i watt a döndürün herşeyden önce, ona göre neye ihtiyacınız var anlamış olursunuz

Bu olayda UPS ureticisinin saglayacagi degerlere gore degisiyor da monitorle falan 800VA asagisi bir ise yaramaz muhtemelen, 1000VA rahat calistiracaktir.
Double conversion/online'lar en iyi urunler Dworgian'in dedigi gibi.
Bu da ilgili ingilizce thread.
Sosyal ağlarda paylaş

Hadi bir soru daha;

voltaj regülatörü almak bir işe yaramaz değil mi?

APC iyi marka diye gördüm bu arada internette nereye baksam APC geçiyor :D

AKLIMA SOKTUNUZ TİŞİKKİRLİR

Edit: Hah işte bak bunu buldum http://www.apc.com/products/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=SURT1000XLI

kaçacak şimdi 500 600 lira kesin ya öff
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bende 2 tane APC Power-Saving Back-UPS Pro 900, 230V, Schuko var.

Görsel

https://www.apc.com/resource/images/salestools/500/Front_Left/0C4DBA28129B8B2F85257A5D007D6DF5_EWAR_8X9UTR_f_v_500x500.jpg
https://www.apc.com/resource/images/salestools/500/Back/0C4DBA28129B8B2F85257A5D007D6DF5_EWAR_8X9UTQ_b_v_500x500.jpg

1inci UPS
PC (master)
monitör (slave)
external disk

2nci UPS
NAS (master)
Switch (slave)
Inkjet printer

Her kuruşuna kadar hak ediyorlar. Tunçmatik, Inform, ARTronic gibi markalar güven vermediler. APC'i Schneider Group'un satın alması ekstra güven verdi.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Bende 2 tane APC Power-Saving Back-UPS Pro 900, 230V, Schuko var.

Görsel

https://www.apc.com/resource/images/salestools/500/Front_Left/0C4DBA28129B8B2F85257A5D007D6DF5_EWAR_8X9UTR_f_v_500x500.jpg
https://www.apc.com/resource/images/salestools/500/Back/0C4DBA28129B8B2F85257A5D007D6DF5_EWAR_8X9UTQ_b_v_500x500.jpg

1inci UPS
PC (master)
monitör (slave)
external disk

2nci UPS
NAS (master)
Switch (slave)
Inkjet printer

Her kuruşuna kadar hak ediyorlar. Tunçmatik, Inform, ARTronic gibi markalar güven vermediler. APC'i Schneider Group'un satın alması ekstra güven verdi.

Saygılar.

ya izninle bişi sorcam
sen ne iş yapiyorsun?

evde gigabit ethernet switchler NAS server'lar...
ufak çaplı datacenter var sanırım evinde :)
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Input voltage range for main operations
176 - 294V
Input voltage adjustable range for mains operation
156 - 300V
Automatic Voltage Regulation (AVR)
Automatically steps up low voltage and steps down high voltage to levels that are suitable for your equipment.

Evde 4-5 kere TV falan gayet düzgün çalışırken anlık kesintiler oluyor, TV ve Digitürk kutu tepki vermeden çalışmaya devam ediyor ama UPS'ler anında devreye girip çıkıyorlar.

@senko
Abi ne alakası var ya :) Sadece sütten ağzım yandı, yoğurdu üfleyerek yedim. Bir de UPS falan filan genelde cihazlar değişse bile uzun süre hizmet eden kritik parçalar; yani altyapı ürünü. Onların sağlam ve uzun süre hizmet eden ürünler olması önemli. Benim güvenlik katsayı seçimlerim yüksek diyelim :D 'Bir kere al, uzun süre sorun çıkartmadan çalışsın' en güzeli. Ne zaman 3 kuruş hesabı yapsam, sonunda 10 kuruş zararda oluyorum. Hakkı neyse o diyorum artık.

Bir tane daha almayı düşünüyorum; Panasonic plasma için. Adamlar üretimi durdurdu, yerine yenisini koyamam mesela :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...