Esh Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 JrStorMesT said: Patide görüyorum herkes 2-4k arası bi sistem topluyo, en güzel işlemci/ekran kartı ve ssd falan alıyo 300-500 veya 1k gibi rakamlar verip. bi 70-80 verip UPS almak niye kimsenin işine gelmiyo. Anlık gidip gelen elektriklerde çatırt diye patlatmazsınız hem 4k lık kasanızı. haklı. ender hakkaniyet anlarından biri sanırım. ama 4k lık pc nin 70 liralık ups le korunacağı hususnda yine haksız muhtemelen. 1kw lık sikko ups ler 125 liradan başlıyodur. ama korunun gençler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 tunçmatik lite girin işte en ucuz da lite on falan olmalı. ama bu meretlerin pili de önemli. dandik çin batarya 1 yıl anca giderken YUASA akülüler 5 seneye kadar cıkıyo. ama fiyat da 2 katı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 bak şimdi yine gidip ups alıcam evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Esh said: JrStorMesT said: Patide görüyorum herkes 2-4k arası bi sistem topluyo, en güzel işlemci/ekran kartı ve ssd falan alıyo 300-500 veya 1k gibi rakamlar verip. bi 70-80 verip UPS almak niye kimsenin işine gelmiyo. Anlık gidip gelen elektriklerde çatırt diye patlatmazsınız hem 4k lık kasanızı. haklı. ender hakkaniyet anlarından biri sanırım. ama 4k lık pc nin 70 liralık ups le korunacağı hususnda yine haksız muhtemelen. 1kw lık sikko ups ler 125 liradan başlıyodur. ama korunun gençler. şu sağlam psu'lar da korumuyor mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 ikinci el bataryası bitik bir tunçmatik pro-line alın 50-60 liraya, içine de yuasaları döşeyin. tık demez işte. ben 100 vermiştim de enayilik olmuş az. akülerle birlikte 240 (2x12 amper) a geldi toplam. ama orjinalinden (2x9 amper) daha yüksek amperli akü takmış oldum mesela. normalde sıfır fiyatı 400 lira falan olmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 ben odama almam ya patlar falan korkarim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 korumaz. sizi yasa korur kaldı ki psu pahalı bir bileşen. ups belki 1 kere alınmıyor evet, ortalama 2 yılda bir akü istiyor evet, ama değer. senko said: Esh said: JrStorMesT said: Patide görüyorum herkes 2-4k arası bi sistem topluyo, en güzel işlemci/ekran kartı ve ssd falan alıyo 300-500 veya 1k gibi rakamlar verip. bi 70-80 verip UPS almak niye kimsenin işine gelmiyo. Anlık gidip gelen elektriklerde çatırt diye patlatmazsınız hem 4k lık kasanızı. haklı. ender hakkaniyet anlarından biri sanırım. ama 4k lık pc nin 70 liralık ups le korunacağı hususnda yine haksız muhtemelen. 1kw lık sikko ups ler 125 liradan başlıyodur. ama korunun gençler. şu sağlam psu'lar da korumuyor mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Esh said: ikinci el bataryası bitik bir tunçmatik pro-line alın 50-60 liraya, içine de yuasaları döşeyin. tık demez işte. ben 100 vermiştim de enayilik olmuş az. akülerle birlikte 240 (2x12 amper) a geldi toplam. ama orjinalinden (2x9 amper) daha yüksek amperli akü takmış oldum mesela. normalde sıfır fiyatı 400 lira falan olmalı. aküyü nerede taktırıyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 kendin takıyosun. çok kolay bazıları seri bazıları paralel bağlantı olan 2 aküyle geliyolar zaten. tek akülüler 650v/a olanlar , o yüzden iş görmezler hardcore pc lerde. cold start atabilecek psu lara bakmak lazım. pcnizin maks çektiği güç ile, ups in sağladığı güc birbirine yakın olmalı. yoksa elektrik gittiğinde psu kaldıramayıp, makine kapanabilir. v/a i watt a döndürün herşeyden önce, ona göre neye ihtiyacınız var anlamış olursunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Misal şu benim ihtiyacımı görür gibi. Zaten psu 750 lik ki kasa o kadar bile güç çekmio zaten. http://www.tuncmatik.com/?page=/tec/urunler/id/263/newtech-eco-1kva.html Ama işte abi senin gibi hardware ci olmadığımdan, öyle 2. el akü bitik kasa alıp, bir yerden (nereden) doğru aküyü bulup takmak fln peheeee Gidip sıfır bunu alsam da 550 lira Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 büyük ihtimalle anakart patlamıştır diyorum. elektrik gitti geldi diye psu kolay kolay bozulmaz, işi elektrikle abi adamın. yüksek akım gelse zaten sigorta atar. esasen psu çok kolay bozulan bir parça da değil diğer donanım parçalarına nazaran. anakart kadar nazlı, iğrenç, pislik bi bileşen yok. kesin odur. git anakart al bana güven. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Esh said: v/a i watt a döndürün herşeyden önce, ona göre neye ihtiyacınız var anlamış olursunuz Bu olayda UPS ureticisinin saglayacagi degerlere gore degisiyor da monitorle falan 800VA asagisi bir ise yaramaz muhtemelen, 1000VA rahat calistiracaktir. Double conversion/online'lar en iyi urunler Dworgian'in dedigi gibi. Bu da ilgili ingilizce thread. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Hadi bir soru daha; voltaj regülatörü almak bir işe yaramaz değil mi? APC iyi marka diye gördüm bu arada internette nereye baksam APC geçiyor :D AKLIMA SOKTUNUZ TİŞİKKİRLİR Edit: Hah işte bak bunu buldum http://www.apc.com/products/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=SURT1000XLI kaçacak şimdi 500 600 lira kesin ya öff Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Selam, Bende 2 tane APC Power-Saving Back-UPS Pro 900, 230V, Schuko var. Görsel https://www.apc.com/resource/images/salestools/500/Front_Left/0C4DBA28129B8B2F85257A5D007D6DF5_EWAR_8X9UTR_f_v_500x500.jpg https://www.apc.com/resource/images/salestools/500/Back/0C4DBA28129B8B2F85257A5D007D6DF5_EWAR_8X9UTQ_b_v_500x500.jpg 1inci UPS PC (master) monitör (slave) external disk 2nci UPS NAS (master) Switch (slave) Inkjet printer Her kuruşuna kadar hak ediyorlar. Tunçmatik, Inform, ARTronic gibi markalar güven vermediler. APC'i Schneider Group'un satın alması ekstra güven verdi. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 ne kadara aldın paradan haber ver paramesyum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Apc pahali degil. Ben markadan ziyade bataryaya bakiyorum. Varta vision panasonic yuasa iyi, geri kalanlar kontrgerilla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Selam, 1.200TL civarında aldım ikisini. Line Interactive model benim aldıklarım. Verimleri daha yüksek çünkü inverter sürekli devrede değil. Isınma ve haliyle ses olayı da yok. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Iyi de bataryanin korumaya bir katkisi yok ki voltaj dalgalanmalarinda veya elektrik kesintisinde :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 paramecium said: Selam, Bende 2 tane APC Power-Saving Back-UPS Pro 900, 230V, Schuko var. Görsel https://www.apc.com/resource/images/salestools/500/Front_Left/0C4DBA28129B8B2F85257A5D007D6DF5_EWAR_8X9UTR_f_v_500x500.jpg https://www.apc.com/resource/images/salestools/500/Back/0C4DBA28129B8B2F85257A5D007D6DF5_EWAR_8X9UTQ_b_v_500x500.jpg 1inci UPS PC (master) monitör (slave) external disk 2nci UPS NAS (master) Switch (slave) Inkjet printer Her kuruşuna kadar hak ediyorlar. Tunçmatik, Inform, ARTronic gibi markalar güven vermediler. APC'i Schneider Group'un satın alması ekstra güven verdi. Saygılar. ya izninle bişi sorcam sen ne iş yapiyorsun? evde gigabit ethernet switchler NAS server'lar... ufak çaplı datacenter var sanırım evinde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Bright said: Iyi de bataryanin korumaya bir katkisi yok ki voltaj dalgalanmalarinda veya elektrik kesintisinde :/ Korumaya katkisi , omrunun uzun olmasindan dolayi var. Line interactive olmayan 1kva ve uzeri ups yok gibi bisey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paramecium kova abi, onu en iyi ben anlarim sffsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Selam, Input voltage range for main operations 176 - 294V Input voltage adjustable range for mains operation 156 - 300V Automatic Voltage Regulation (AVR) Automatically steps up low voltage and steps down high voltage to levels that are suitable for your equipment. Evde 4-5 kere TV falan gayet düzgün çalışırken anlık kesintiler oluyor, TV ve Digitürk kutu tepki vermeden çalışmaya devam ediyor ama UPS'ler anında devreye girip çıkıyorlar. @senko Abi ne alakası var ya :) Sadece sütten ağzım yandı, yoğurdu üfleyerek yedim. Bir de UPS falan filan genelde cihazlar değişse bile uzun süre hizmet eden kritik parçalar; yani altyapı ürünü. Onların sağlam ve uzun süre hizmet eden ürünler olması önemli. Benim güvenlik katsayı seçimlerim yüksek diyelim :D 'Bir kere al, uzun süre sorun çıkartmadan çalışsın' en güzeli. Ne zaman 3 kuruş hesabı yapsam, sonunda 10 kuruş zararda oluyorum. Hakkı neyse o diyorum artık. Bir tane daha almayı düşünüyorum; Panasonic plasma için. Adamlar üretimi durdurdu, yerine yenisini koyamam mesela :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 panasonic plazma için haklısın :D hala hayatımda harcadığım en iyi para olarak görüyorum aldığım panasonic plazma'yı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Olm memleketin gozunu seveyim, daha bi kere elektrik gitmedi lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2015 Bi de ben bunu her seferinde hangisi yanlistir okuyorum, tam tiklarken ayikiyorum. actigin topigin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar