Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tavsiye - ninja scroll / ninja scroll TV

hired_gun

Öne çıkan mesajlar

Akuma_Blade said:

Ninja Scroll söz konusu oldu mu genelde susmayı yeğlerim ama kısaca ne düşündüklerim :

1- Jubei karizmadır , cool'dur : Orası doğru ama Jubei hakkında yazacak başka birşey yok mu Allah aşkına? Roninliği ve Lone Wolf & Cub gibi Ronin tabanlı manga'larda bahsi sıkça geçen kaderin karma'sı ile alakalı "lanetlenme" olayından neden kimse bahsetmez? (Ki bu Ninja Scroll'ün en kayda değer özelliğiydi)

2- Savaşlarda heyecan öğesi -bence- yoktur , normalde her biri Jubei'yi düzinlerce kez öldürebilecek yeteneklere sahip düşmanların topu topu 2-3 dakikalık savaşlar sonrası nasıl komik derecede kolay şekillerde öldükleri ve bazı insanların -örneğin ben- bu Anime'den nasıl soğudukları gözleden kaçmamalıdır.

3- Ninja Scroll çıktıktan sonra bu tarz alternatif dünya işleyen kanlı-canlı , kesmece animeler adeta mitoz bölünmeyle çoğalmıştır ki bence Samurai X OAV'ları dışında bence hiçbiri kayda değer değildi.

4- Gerçekçilik yok diyemem.Gerçekçilikten öte alternatif gerçekçilik vardır , mantığınıza uymayan bir nokta oldu mu "there is no spoon" diye düşünürsünüz ister istemez.Hatta arcade oyunu beat'em up'larını andıran işlenişi eklenince derinlik aramaz , "hatasız kul olmaz , hatamla sev beni" diyen bu animeyi bağrımıza basarız. (Alternatif gerçekçilik demişken , GITS de alternatif gerçekçilik örneğidir ama Ninja Scroll gibi işin b... 'ı çıkarmaz )

5- Anime ilgili başyapıtları izlememiş birçok kişi -isim vermiyorum ülkemizdeki genel için konuşuyorum- Ninja Scroll'e "gelmiş geçmiş en iyi anime" der ki bu bence traji komik bir olaydır.

6- Yurtdışındaki fanlar genelde TV serisini sevmez.

7- Ninja Scroll'ün yönetmenini severim , en sevdiğim 10 anime filmi arasında kafadan sayacağım A Wind Amnesia gibi bir yapıma imza atmıştır ki bu bence kadri bilinmemiş bir klasiktir.İzlemeyenler çok şey kaçırırlar.

Bir yargısız infaza kurban gitememek için yazayım : Ninja Scroll ortalama izleyici için iyi bir örnek ama asla bir klasik veya onun ötesi değil.Kötü olmasa da kusursuz bir yapım olmadığını da kabul etmek gerekiyor.Aksi halde fanatizm yapmış oluruz.

düşmanları jubei'yi defalarca öldürebilecek kudrette olsalarda, jubei'nin onları komik bir şekilde yenmiyor. biraz şans, birazda uygun ortama çekebilmesiyle alakalıydı. tesai zaten ölüme mahkum idi.(oda uçkuruna sahip çıksaydı.) yılanlı kadın yanlış kişinin erkeğini çaldı. elektrikli ninja kendisine sunulanı geri çevirmeyecekti. kovanlı ninja sudan uzak durması gerektiğini bilmeliydi. kör ninja ise kılıçları ayırt etmeyi öğrenmeliydi. patlatan ninja ise, barutu daha iyi korumalıydı. gemma'ya gelirsek, o kadar altına sahip olmaya çalışmamalıydı. jubei'ninde şansına, hepsi kendi zaaflarının kurbanı oldular.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...